قیمت کاغذ برای  کار فرهنگی بالاست
قیمت کاغذ برای  کار فرهنگی بالاست

نشست اهالی نشر و مطبوعات پیروان ادیان توحیدی با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کتابخانه عمومی پارک شهر برگزار شد. یاسر احمدوند در این نشست بیان کرد: جامعه ما، جامعه متکثری است و تنوع فرهنگی خوبی در ایران وجود دارد که این تنوع یک نعمت است. همینطور که می‌گوییم کشوری چهارفصل […]

نشست اهالی نشر و مطبوعات پیروان ادیان توحیدی با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کتابخانه عمومی پارک شهر برگزار شد.
یاسر احمدوند در این نشست بیان کرد: جامعه ما، جامعه متکثری است و تنوع فرهنگی خوبی در ایران وجود دارد که این تنوع یک نعمت است. همینطور که می‌گوییم کشوری چهارفصل داریم، تنوع در حوزه‌های فرهنگی نیز بسیار جذاب است. یکی از زمینه‌های پایداری ایران، همین تنوع و تکثر است. کشور ایران اگر پایدار و پرقدرت است به دلیل تنوع و تکثر است. همه باید قدردان این ظرفیت در کشور باشیم. حتی در قانون نیز ظرفیت‌هایش دیده شده است.
وی افزود: بالاتر از همه این‌ها، فرهنگ ایرانی است که همه را به‌هم پیوند زده است. ما در کنار هم پرقدرت و ماندگار هستیم. مشکلاتی هم وجود دارد که باید با گفت‌وگو حل کنیم. مسائلی که شما دارید، مسائلی عمومی است که همه ناشران با آن مواجه هستند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به موضوع ارزیابی و ممیزی آثار، گفت: در این زمینه افزون بر ضوابط قانونی که همه باید رعایت کنند، هیچ محدودیتی وجود ندارد؛ چه برای ناشری در تهران یا قم یا برای هر کدام از پیروان ادیان توحیدی. حوزه ارزیابی گاهی دچار سلیقه‌های مختلف می‌شود. هر جایی که کارشناسان بر اساس اصولی باید آثار را قضاوت کنند این اختلاف سلیقه‌ها وجود دارد. مثل داور که تصمیم می‌گیرد و کارشناسی که آن را نمی‌پذیرد. در حوزه متن به‌ویژه متون دینی و سنتی حتما اختلاف‌نظر پیش می‌آید. این یک امر طبیعی است و ما اصرار غیرخردورزانه روی یک موضوع نداریم.
احمدوند درباره وضعیت کاغذ نیز اظهار کرد: گاهی تصور می‌َشود حجم قابل‌توجهی کاغذ با قیمت دولتی در اختیار وزارت ارشاد است و این نهاد کاغذ را در اختیار هرکسی که بخواهد قرار می‌دهد. اکنون مسئله کمبود کاغذ نیست، بلکه مسئله قیمت کاغذ بوده که برای کار فرهنگی بالاست.
محمدحسین ظریفیان یگانه، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخش دیگری از این نشست، با اظهار خرسندی از حضور در جمع فعالان، ناشران و روزنامه‌نگاران پیرو ادیان توحیدی، گفت: بدون شک نکاتی که دوستان بیان می‌کنند برای ما ارزشمند و مورد نیاز است. به‌عنوان کسانی که در حوزه اجرا و عملیات فعالیت می‌کنیم، تلاش داریم که خدمت شایسته‌ای به مردم داشته باشیم؛ نباید هیچ تفاوتی بین بخش‌های مختلف جامعه قائل بود. پیروان محترم ادیان توحیدی همه شهروندان ایران، برادران و خواهران ما هستند و از حقوق یکسان برخوردارند.
وی ادامه داد: شأن و جایگاه اهالی فرهنگ باید مورد پاسداری قرار گیرد. آنجا که احیانا نقصی نیز وجود دارد را باید طبیعی دانست و نباید به حساب تفاوت‌ها گذاشت. به هر صورت بخشی از ضعف‌ها به مدیران برمی‌گردد. این جلسات یکی از بهترین روش‌ها برای انتقال مطالبات است. این نشست‌ها نباید برای مدیران حالت فرمایشی داشته باشد. این جلسات به دنبال فهم و حل مسئله است. امیدوارم بهتر و با نگاه دقیق‌تر درباره مصادیق و جزئیات مسائل پیگیری صورت گیرد.
ظریفیان با اشاره به موضوع ممیزی بیان کرد: در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت‌وگو‌های زیادی داریم و جزء به جزء مطالب را مرور می‌کنیم. ضوابط نشر چارچوبی دارد و مصوبه‌ای و قانونی که باید از آن پیروی کرد. موضوع ممیزی با عنوان ارزیابی کتاب، مسئله‌ای است که در عمده کشورها به شکل‌های مختلف انجام می‌شود.
اسماعیل جانعلی‌پور؛ مدیرکل دفتر مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد و هنوز دسیسه‌ها و توطئه‌هایی ناظر به استقلال کشور ماست. هر روز یاد رشادت‌ها و شجاعت‌های شهدای عزیز می‌افتیم. همچنین قدردان شهدای بزرگ جامعه اقلیت دینی در ایران هستیم. جامعه اقلیت‌های دینی نزدیک به ۵۰ شهید و ۱۱۰ جانباز دارند که حتی بعد از سربازی نیز راهی جبهه‌ها شدند.
وی با اشاره به حضور نویسندگان، اهالی نشر و فعالان مطبوعات در این نشست، درباره روزنامه آلیک، افزود: بعد از روزنامه اطلاعات، در سال ۱۳۱۰ این نشریه در قالب ماهنامه یا فصلنامه منتشر می‌شد، اما در سال ۱۳۴۱ آلیک به‌صورت روزنامه به چاپ رسید. روزنامه جامعه است و به نوعی در حال انتشار است. اولین سرمقاله این روزنامه به تلاش اهالی فرهنگ برای اعتلای ایران عزیز اشاره دارد. از ابتدا نیز این نشریه به مسائل فرهنگی اهمیت داده و ۹۱ سال است که در عرصه مطبوعات مشغول فعالیت است.
جانعلی‌پور بیان کرد: جامعه مخاطبانی که امروز در این جلسه اینجا حضور دارند، بخش فعال و پویایی هستند که حتما نیازمند حمایت‌ها و توجه ویژه‌اند. سعی کردیم این جلسه با توجه به ماهیت آن، نزدیک به هفته کتاب برگزار شود. امیدواریم بتوانیم به شکل اساسی و زیربنایی بخشی از مطالبات را مورد بررسی قرار داده و خدمات
مورد نیاز را ارائه دهیم.