لزوم خروج بانک‌ها از بنگاهداری غیرضروری
لزوم خروج بانک‌ها از بنگاهداری غیرضروری

  وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: خروج بانک‌ها از بنگاهداری غیرضروری، هم جزو تاکیدات رهبری و هم تکلیف قانون است که متاسفانه مدت ها است که از طرف بانک‌ها به فراموشی سپرده شده است. احسان خاندوزی گفت: با توجه به تغییر مدیرعامل دو بانک ملی و سپه، دستور کار جدیدی برای مدیریت آینده بانک‌ها […]

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: خروج بانک‌ها از بنگاهداری غیرضروری، هم جزو تاکیدات رهبری و هم تکلیف قانون است که متاسفانه مدت ها است که از طرف بانک‌ها به فراموشی سپرده شده است.
احسان خاندوزی گفت: با توجه به تغییر مدیرعامل دو بانک ملی و سپه، دستور کار جدیدی برای مدیریت آینده بانک‌ها ابلاغ شد و موازین و انتظارات دولت، معیار ارزیابی مدیران بانکی می‌شود.
وی ادامه داد: عملیات بانک‌ها باید خارج از زیان‌دهی موجود باشد و به سمت اقتصادی شدن و اصلاح نسبت کفایت سرمایه حرکت کند، اما متأسفانه اکنون وضع خوبی ندارد.
خاندوزی افزود: افزایش شفافیت عملکرد بانک‌ها، شفافیت قراردادهای منعقد بین بانک‌ها و مشتریان، شفافیت عملیات داخلی بانک‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه بانک‌های دولتی محور بعدی انتظارات ما از بانک‌ها است. افزایش عملیات ارزی بانک‌ها، برای کمک به کشور برای صادرات و واردات باید در دستور کار بانک‌های دولتی قرار بگیرد.
وی بیان کرد: تاکید دولت سیزدهم این است که بانک‌ها از بنگاه‌داری‌های غیر ضروری به سرعت خارج شوند. متأسفانه عدم شفافیت در معیارهای صلاحیت مدیران بانک‌ها باعث شده در برخی از شرکت‌های ذیل بانک‌ها، انتصاب‌ها کاملاً سلیقه‌ای صورت گیرد.
وزیر اقتصاد گفت: ما نظارت می‌کنیم تا از ظرفیت متخصصین تمام استان‌های کشور برای مدیرت آتی بانک‌ها استفاده شود.
خاندوزی درباره هدایت اعتبار به بخش‌های مولد گفت: یکی از مطالبات جدی وزارت اقتصاد این است که بانک‌ها نباید به سمت فعالیت‌ها یا تأمین مالی سوداگرانه در اقتصاد بروند.
وزیر اقتصاد و دارایی درباره استقرار نظام اعتبار سنجی گفت: مردم اگر به لحاظ عملکردی و شاخص‌های اعتباری وضع خوبی داشته باشند باید بتوانند بدون نیاز به وثایق گران و سنگین به تسهیلات بانکی دسترسی داشته باشند نه اینکه هر کسی که وثایق گران قیمت‌تری دارد بتواند تسهیلات بیشتری از سیستم بانکی دریافت کند.

اعلام آمادگی بانک دی برای تأمین نیازهای ارزی پتروشیمی دماوند
بانک دی آمادگی خود را برای افتتاح خط اعتباری ارزی پتروشیمی دماوند اعلام کرد.
در جلسه مشترک نادر حسن‌پور، معاون بین‌الملل بانک دی و محمدرضا سمیعی، مدیرعامل پتروشیمی دماوند، مذاکرات اولیه برای تأمین نیازهای مالی این مگاپروژه ملی انجام شد.
در این جلسه، مدیرعامل پتروشیمی دماوند به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین کننده خوراک شرکت‌های پتروشیمی فاز ۲ منطقه عسلویه با اعلام نیازهای این پروژه گفت: در صورتی که بانک دی با استفاده از ظرفیت‌های خود بتواند نیازهای اعتباری این پتروشیمی را تأمین کند، خدمت بزرگی به افزایش تولیدات پتروشیمی کشور کرده است.
معاون بین‌الملل بانک دی نیز در این دیداربا معرفی توانمندی‌های بانک در حوزه ارزی گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد شعب بانک دی در حوزه ارزی فعالیت دارند و هدف ما توسعه حمایت مالی از شرکت‌های پتروشیمی کشور است.
وی افزود: ما آمادگی داریم هم در قالب کارگزاری‌های خود به‌عنوان بانک عامل در کشورهای مختلف، خدمات ارزی و تسهیلات ریالی خود را به این پروژه ارائه کنیم.
گفتنی است پتروشیمی دماوند وظیفه تأمین خوراک ۲۹ شرکت در حال ساخت پتروشیمی در فاز ۲ عسلویه را برعهده دارد که تاکنون ۸ واحد پتروشیمی این فاز آغاز به کار کرده و تا ۲ سال آینده ۸ مجموعه دیگر نیز وارد مدار تولید خواهند شد. تاکنون برای راه‌اندازی این مجموعه حدود یک میلیارد یورو هزینه ارزی شده است.

قدردانی دبیر شورای عالی مناطق آزاد از خدمات بانک رفاه
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی با حضور در غرفه بانک رفاه کارگران در نخستین نمایشگاه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در توسعه حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی‌های تجدیدپذیر، از خدمات و حمایت‌های این بانک از واحدهای تولیدی و صنعتی کشور قدردانی کرد.
سردار سعید محمد در راس هیاتی از معاونان، مدیران و کارشناسان شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، همزمان با افتتاح نخستین نمایشگاه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در توسعه حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی‌های تجدیدپذیر در جزیره کیش، از بخش‌های مختلف این نمایشگاه بازدید کرد و در گفت و گو با مسئولان غرفه‌های حاضر در نمایشگاه از جمله غرفه بانک رفاه کارگران، در جریان برخی از فعالیت‌های آنان قرار گرفت.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در بازدید از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه مذکور، پس از دریافت گزارش برخی از فعالیت‌های بانک در حمایت از واحد‌های صنعتی و تولیدی فعال در حوزه نفت، ‌گاز و پتروشیمی و همچنین خدمات به بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی و حمایت‌های آن از حوزه سلامت در دوره همه گیری بیماری کرونا، از این خدمات و حمایت‌ها قدردانی کرد.