وزیر صمت گفت: در یکی دو مورد افزایش قیمت در لوازم خانگی داشتیم که تولیدکنندگان برای برگرداندن قیمتها به قیمت سابق اعلام آمادگی کردند. سید رضا فاطمی امین اظهار کرد: اگرچه در ۲ سال اخیر افزایش قابل توجهی در قیمت لوازم خانگی داشتیم، اما در چند ماه گذشته این موضوع مدیریت شده است؛ در […]
وزیر صمت گفت: در یکی دو مورد افزایش قیمت در لوازم خانگی داشتیم که تولیدکنندگان برای برگرداندن قیمتها به قیمت سابق اعلام آمادگی کردند.
سید رضا فاطمی امین اظهار کرد: اگرچه در ۲ سال اخیر افزایش قابل توجهی در قیمت لوازم خانگی داشتیم، اما در چند ماه گذشته این موضوع مدیریت شده است؛ در یکی دو مورد افزایش قیمت داشتیم که تولیدکنندگان برای برگرداندن قیمتها به سابق اعلام آمادگی کردند.
وزیر صمت با اشاره به اینکه صنعت لوازم خانگی صنعت رو به رشدی است، افزود: تولید لوازم خانگی در سال، از ۸ میلیون دستگاه به ۱۶ میلیون دستگاه رسیده است که رشد قابل توجهی در تولید و تنوع محصول داشتیم.
فاطمی امین تصریح کرد: در روزهای آینده خبرهای خوبی در حوزه لوازم خانگی منتشر خواهد شد و در حوزه جهیزیه ۸ شرکت تولیدی برای ارائه تخفیف اعلام آمادگی کردند.
وی به وضعیت صنعت خودرو اشاره کرد و گفت: صنعت خودرو یک صنعت بزرگ و پرچالش است، اما نباید چالشهای فعلی ما را به مرحلهای برساند که کل ظرفیت تولید را نادیده بگیریم.
وزیر صمت افزود: طرحهای مختلفی درباره خدمات پس از فروش، اصلاح ساختار صنعت خودرو و افزایش کیفیت خودرو داریم که در یک برنامه زمانبندی دو ساله اجرا خواهد شد، اولویت ما کیفیت و نظارت بیشتر بر آن است.
وی درباره انتخاب بهرهبردار جدید معدن خواف گفت: خواف، معدن بزرگی است، انتخاب بهرهبردار جدید، چالشهای حقوقی دارد که اگر این انتخاب سریع انجام میشد با چالشها و آسیبهای زیادی روبرو میشد.
وزیر صمت با بیان اینکه بهره بردار مدعی بود و پیگیری حقوقی انجام میداد، افزود: فاصله زمانی یک تا ۲ ماهه برای انتخاب بهره بردار جدید خللی در کار ایجاد نمیکند، اما اگر کار را اصولی انجام ندهیم ممکن است عوارض بدتری داشته باشد.
چند بار سند توسعه صنعت تهیه شده، اما در اجرا موفق نبودهایم
معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت در خصوص ویژگیهای نقشه راهبردی صنعت و اقدامات انجام گرفته در جهت تهیه آن توضیحاتی را ارائه داد.
سید مهدی نیازی گفت: نقشه راهبردی صنعت کشور یک بُعد بین المللی و تجارت خارجی و یک بُعد در رشته فعالیتهای صنعتی به ویژه صنایع پیشران همچون خودرو خواهد داشت. یک نگاه منطقهای و مبتنی با آمایش سرزمینی هم باید در آن وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در این وزارتخانه چندین دوره سند تهیه شده بود اما در اجرا موفق نبوده است، ادامه داد: قرار شد در نقشه راهبردی به همه ابعاد موضوع صنعت نگاه جامع و راهبردی داشته باشیم تا در اجرا با خلل و چالش مواجه نشویم.
معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت گفت: اصل بر این است که نظر فعالان بخش خصوصی در تهیه اسناد هر حوزه استفاده شود و پیش نویس هایی در این خصوص تهیه میشود که با نگاه فرابخشی و جامعیت موضوع این اسناد مطالعه و بررسی خواهد شد.
نیازی تصریح کرد: ممکن است برخی مفاد نیاز به قانون یا مصوبه دولت داشته باشد اما در حداقل زمانی که در نظر گرفته شده پیش نویس اولیه و مستندات این سند راهبردی را تهیه میکنیم.
وی با اشاره به اینکه دیروز مقام معظم رهبری بر توسعه صنعت کشور تاکید کردند و رئیس جمهور نیز دستور تهیه نقشه جامع و راهبردی صنعت با تعامل و هم افزایی بین دولت و بخش خصوصی را داده است، گفت: در تهیه این سند نباید نگاه دولتی داشته باشیم چراکه این برنامهای است که فعالان بخش خصوصی باید اجرا کنند.
هند مالیات ۳۰ درصدی بر ارزهای دیجیتال وضع می کند
هند در ماه آوریل قصد دارد به سمت راه اندازی ارز دیجیتال برود و مالیات ۳۰ درصدی بر ارزهای دیجیتال وضع کند.
نیرمالا سیتارامان، وزیر دارایی هند گفت که بانک مرکزی این کشور ارز دیجیتال خود را در اول آوریل راه اندازی خواهد کرد.
وی افزود: این کشور همچنین قصد دارد از درآمد حاصل از انتقال داراییهای مجازی با نرخ ۳۰ درصد مالیات بگیرد.
برای ثبت جزئیات تمام این تراکنشهای مربوط به ارز دیجیتال، وزیر دارایی هند پیشنهاد کرد که یک درصد مالیات در مبدا برای پرداختهای مربوط به خرید داراییهای مجازی کاهش یابد. از طرف دیگر «هیچ گونه کسر هزینه یا کمک هزینه در حین محاسبه چنین درآمدی به جز هزینه تحصیل مجاز نخواهد بود. علاوه بر این، زیان ناشی از انتقال دارایی دیجیتال را نمیتوان با هیچ درآمد دیگری تسویه کرد.
وی افزود: همچنین پیشنهاد میشود هدیه دارایی دیجیتال مجازی نیز بر عهده گیرنده مالیات باشد.
خرید ارزهای دیجیتال در هند علیرغم فشارهای نظارتی شدید در حال گسترش است به طوری که در یک نمونه از پلتفرمهای ارزهای دیجیتال حجم معاملات سالانه آن از ۴۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ فراتر رفته است که نسبت به سال ۲۰۲۰ “۱۷۳۵٪” رشد داشته است.
وزیر دارایی هند میگوید: گفت: “افزایش خارق العاده ای در تراکنش داراییهای دیجیتال مجازی وجود دارد.” بنابراین بزرگی و فراوانی این معاملات، ارائه یک سیستم مالیاتی خاص را ضروری کرده است.
بانک مرکزی هند مدتهاست که روی یک استراتژی که وابستگی این کشور را به پول نقد کاهش دهد، کار کرده است. به گفته وزیر دارایی، راهاندازی روپیه دیجیتال «رونق زیادی به اقتصاد دیجیتال خواهد داد» و منجر به «سیستم مدیریت ارز کارآمدتر و ارزانتر» میشود.