ماسک‌های آلوده را پیش از دور انداختن ضدعفونی کنید
ماسک‌های آلوده را پیش از دور انداختن ضدعفونی کنید

از آنجایی که ماسک‌های استفاده شده ممکن است حاوی میکروب‌های مربوط به کروناویروس باشد لازم است آن‌ها همچون زباله‌های معمولی دور انداخته شود. با در نظر گرفتن این نکته که ویروس‌ها می‌توانند برای مدت یک یا دو روز در شرایط مرطوب زنده بمانند، ماسک‌های استفاده شده ممکن است خود منبع جدید عفونت باشند. همچنین اگر […]

از آنجایی که ماسک‌های استفاده شده ممکن است حاوی میکروب‌های مربوط به کروناویروس باشد لازم است آن‌ها همچون زباله‌های معمولی دور انداخته شود.
با در نظر گرفتن این نکته که ویروس‌ها می‌توانند برای مدت یک یا دو روز در شرایط مرطوب زنده بمانند، ماسک‌های استفاده شده ممکن است خود منبع جدید عفونت باشند.
همچنین اگر ماسک‌های استفاده شده در محیط‌های بسته همچون آسانسور رها شوند، ممکن است محیط را آلوده کرده که تهدید بالقوه‌ای برای افراد به حساب خواهد آمد. علاوه بر این، قرار دادن ماسک‌های آلوده در کنار زباله‌های خانگی اقدام مناسب نیست.
ترکیب ماسک‌های آلوده و زباله‌های قابل بازیافت ممکن است برای افرادی که زباله‌ها را جمع آوری می‌کنند خطرساز باشد.
بنابراین در این شرایط ضروری است دولت‌ها مردم را ترغیب کنند تا ماسک‌های استفاده شده را به درستی معدوم کنند. همچنین می‌توان سطل‌های مخصوصی را برای جمع‌آوری ماسک‌های استفاده شده اختصاص داد. همچنین در صورت نبود این سطل‌های زباله مخصوص افراد می‌توانند هر دو سمت ماسک را قبل از قرار دادن در کیسه‌های پلاستیکی با مواد ضدعفونی کننده آغشته کنند.

 


آلوده‌ترین وسایل شخصی در روزهای کرونایی

کرونا ویروس جدید؛ ویروس اسرار آمیزی که این روزها جهان را به خود مشغول کرده است. کارشناسان معتقدند که این ویروس تنفسی از طریق تنفس، لمس سطوح آلوده توسط دست‌ها و سپس تماس دست با بینی، چشم یا دهان منتقل شده و سرعت انتشار بالایی هم دارد.
تاکنون حدود ۱۰۵ هزار نفر در سراسر جهان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌ و حدود ۳۵۰۰ نفر هم به دلیل ابتلا به این بیماری جان‌باخته‌اند. هرچند که هنوز اطلاعات دانشمندان درباره این ویروس کامل نیست و راه درمان قطعی هم برای آن کشف نشده، اما بارها و بارها تاکید شده که با رعایت اصول بهداشتی مانند شست‌وشوی مداوم دست‌ها، پرهیز از دست دادن، روبوسی و در آغوش کشیدن دیگران و حفظ فاصله یک متری با سایر افراد می‌توان از انتقال کرونا ویروس جدید پیشگیری کرد.
در عین حال توصیه می‌شود که افراد حتما سطوحی را که با آن سروکار دارند، ضدعفونی کنند؛ چراکه این ویروس می‌تواند بر روی سطوح تا ساعت‌ها زنده بماند. ممکن است فکر کنید که فقط سطوحی در معرض کرونایی شدن هستند که در بیرون از منزل با آن‌ها سروکار دارید؛ این درحالیست که برخی وسایل شخصی شما نه‌تنها از شَر کروناویروس در امان نیستند، ‌ بلکه می‌توانند بیش از سطوح دیگر شما را در معرض ابتلا به این بیماری قرار دهند. بنابراین لازم است که آلوده‌ترین وسایل شخصی‌تان را بشناسید که شامل موبایل و هندزفری، کلید و سوییچ ماشین، کیف، کیف پول و کارت‌های بانکی، ساعت مچی و زیورآلاتی چون انگشتر و دستبند و فندک و پاکت سیگار است. بنابر اعلام ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران، بنابراین باید روزانه چندین بار این وسایل را ضدعفونی کنیم. در عین حال به هیچ عنوان از وسایل شخصی دیگران نیز استفاده نکنید.

 


۴۰۰۰ واحد مسکونی زلزله‌زده در خوی بازسازی و تعمیر می‌شود

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور از تشکیل پرونده برای تعمیر و بازسازی حدود ۴۰۰۰ واحد مسکونی درپی زلزله خوی در آذربایجان غربی خبر داد.
محمدفرید لطیفی درباره آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده در آذربایجان غربی اظهارکرد:‌ به دنبال وقوع زلزله در استان آذربایجان غربی که به مرکزیت شهر خوی رخ داد، مدیریت بحران، تمامی دستگاه‌های امدادی و خدماتی را به محل اعزام کرد و اقدامات اولیه در این خصوص انجام شد. وی درباره اینکه گفته می‌شود که با شیوع کرونا، توجه به مناطق زلزله‌زده کم شد، گفت: چنین ادعایی درست نیست، ممکن است تمرکز رسانه‌ها کمتر باشد، اما توجه دستگاه‌های مختلف کمتر نشده و حتی اقدامات پیشگیرانه مربوط به کرونا نیز در این مناطق انجام شد.
معاون سازمان مدیریت بحران کشور درباره وضعیت اسکان زلزله‌زدگان افزود: برای اسکان اضطراری ۵۰۰۰ نفر تمهیدات لازم اتخاذ شد و چادرهای امدادی نیز در همان موقع در میانشان توزیع شد که بسیاری از این افراد پس از دریافت چادر به خانه اقوام و بستگانشان رفتند. لطیفی درباره میزان آسیب‌دیدگی به منازل و واحدهای مسکونی نیز گفت:‌ برابر آمارها حدود ۳۰۰۰واحد مسکونی نیازمند بازسازی و حدود ۱۰۰۰ واحد نیز نیازمند تعمیر هستند که برای این واحدها پرونده تشکیل شده و به زودی فرآیند بازسازی و اعطای تسهیلات آغاز خواهد شد.