مالکان بافت قدیم دزفول به بناهای خود رسیدگی کنند
مالکان بافت قدیم دزفول به بناهای خود رسیدگی کنند

    سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با اشاره به ریزش حیاط یک ملک غیرتاریخی در بافت قدیم دزفول به دلیل بی‌احتیاطی مالک آن عنوان کرد: هر مالکی که اقدام به تعیین تکلیف منزل فرسوده خود نکند و باعث تهدید بافت تاریخی شود، مسئولیت آن متوجه همان مالک خواهد بود. مهدی […]

 

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با اشاره به ریزش حیاط یک ملک غیرتاریخی در بافت قدیم دزفول به دلیل بی‌احتیاطی مالک آن عنوان کرد: هر مالکی که اقدام به تعیین تکلیف منزل فرسوده خود نکند و باعث تهدید بافت تاریخی شود، مسئولیت آن متوجه همان مالک خواهد بود.
مهدی چناری گفت: این ملک که همجوار با ساباط ثبت ملی زرنگار قرار دارد، قسمتی از حیاط آن به دلیل بی‌احتیاطی مالک در عدم کنترل فاضلاب ریزش کرد.
او افزود: در این خصوص راهکارهای لازم به مالک داده شده است تا نسبت به پر کردن حفره و جلوگیری از بروز خسارات بیشتر به ساختمان خود و املاک همجوار اقدام کند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول اضافه کرد: با مساعدت شهرداری دزفول قرار بر این شد که تعدادی از نیروهای خدماتی شهرداری به منظور پر کردن این حفره با مالک همکاری لازم را انجام دهند.
او خطاب به مالکان بافت قدیم تأکید کرد: باتوجه به فصل پائیز و درپیش بودن فصل زمستان و بارندگی‌ها در این فصول ضروری است که نسبت به کنترل آبروها و فاضلاب منازل خود دقت عمل بیشتری داشته باشند.

بازگشت ظروف سلادون از چین

۱۴ قلم ظروف سلادون که در کشور چین تحت عنوان ”سلادون‌های لونگ چوان و جهانی شدن” به نمایش درآمده بود، به موزه ملی ایران برگشت.
جبرئیل نوکنده گفت: مجموعه ای از آثار موزه ملی ایران مشتمل بر ۱۴ قلم ظرف مشهور به سلادون که تحت عنوان نمایشگاه «سلادون های لونگ چوان و جهانی شدن” در کشور چین به نمایش در آمده بود، بامداد روز دوشنبه ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۹ به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) وارد شده و پس از انجام تشریفات گمرکی با همراهی یگان حفاظت به موزه ملی ایران انتقال یافت.
نوکنده در خصوص دستاوردهای این رخداد فرهنگی گفت: این نمایشگاه تلاش کرد همپای بسیاری از موزه های بزرگ جهان، بخشی از ظرفیت غنی میراث فرهنگی ایران را به نمایش بگذارد. پس از این نمایشگاه بسیاری از موزه های چین مشتاق برگزاری نمایشگاه های متقابل میان ایران و چین شده اند.
گنجینه عظیم این نمایشگاه با موضوع مشترک سلادون و حضور موزه‌های بزرگ در کنار یکدیگر نشان مشترک بودن مواریث فرهنگی و فرامرزی بودن آنها برای همه جهانیان است که نتیجه آن دوستی پایدار ملت ها به روش دیپلماسی فرهنگی محسوب می‌شود و همچنین این نمایشگاه این است که ایران در گذشته با همتایان و دولت‌های بزرگ هم عصر خود روابط نزدیک و گسترده ای داشته است.
نمایشگاه “دنیای لونگ چوان: سلادون لونگ چوآن و جهانی شدن ” دوشنبه ۲۴ تیرماه ۱۳۹۸ در کاخ “جایی گونگ” در کاخ موزه شهر پکن (شهرممنوعه) با حضور محمدرضا کارگر رییس اداره کل موزه ها و اموال منقول تاریخی، گوآن چیانگ رییس میراث فرهنگی چین، وانگ شی دونگ مدیر کاخ موزه چین، جن شیا دونگ شهردار شهر لی شوئ استان چو جیانگ، چن شو اوا رییس موزه استان چو جیانگ، باقری رییس دیپلماسی عمومی و رسانه، وفایی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن و دیگر مقامات عالی رتبه فرهنگی گشایش یافت. این نمایشگاه پس از سه ماه فعالیت در کاخ موزه شهر ممنوعه بیش از یک میلیون بازدید را به خود اختصاص داد. پس از آن به موزه استانی” جه جیانگ” در شهر هانژو انتقال یافت که تعداد ۴۸۱۱۰ نفر بازدیدکننده داشت.