سرویس سیاسی
از حدود سه تا چهار دهه قبل، جریانات سیاسی رژیم صهیونیستی برای پوشاندن عجز خود در حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی داخل کشور، رندانه تلاش داشتند تا جمهوری اسلامی ایران را مشکل بزرگ اسراییل و حتی کشورهای عرب منطقه نشان دهند و پروژه «ایرانهراسی» از همان زمان کلید خورد، طرحی که برابر آن بلندگوهای تبلیغاتی موظف شدند هم در مرزهای اسراییل و هم در کشورهای عرب مسلمان اینگونه تحلیل کنند که ادامه بقای جمهوری اسلامی آن و حضورش در منطقه، به همه کشورها آسیب میرساند و همه باید تلاش کنند تا از این ایران دوری کنند.
با توجه به بحران قدرت در اسراییل و نامزدی سه تن از نامزدهای اصلی در انتخابات آتی، این روزها بحث اصلی در این کشور و در کمپینهای انتخاباتی نه مشکلات داخلی که موضوع برجام است.
«یایر لاپید»، نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی، «بنی گانتز» وزیر دفاع و «بنیامین نتانیاهو»، رهبر مخالفان و نخستوزیر اسبق، در کمپین فشار عمومی بر ایالات متحده و کشورهای اروپایی بسیج شدهاند. این فشار تا حدی زیاد بود که برخی منابع مدعی شدند «جو بایدن» از پاسخ به تماس نخستوزیر اسراییل طفره رفته به این دلیل که ظن قریب داشت به مخالفت با برجام مربوط است درحالیکه آمریکا و تروییکای اروپایی عزم خود را برای امضای برجام طی چند روز آینده، جزم کردهاند.
این روزها بیشترین اخبار مخالفت با «برجام»، نه از سوی مقامات رسمی جمهوری اسلامی یا جمهوریخواهان ایالات متحده که از سوی این سه شخصیت سیاسی در تلآویو است که هیچ نقشی در فرآیند مذاکرات نداشتند و ندارند اما دائم خبر از این میدهند که این توافق نباید به امضا برسد و منابع مالی تهران نباید آزاد شود و حرفهایی از این دست که حتی در کاخ سفید نیز گوش شنوایی برایش نیست.
در چنین شرایطی البته برخی رجال اصولگرا و رسانههای جریان خاص نیز شروع کردند به مخالفت با امضای برجام و دولتمردان را از امضا کردن آن برحذر داشتند.
روزنامه کیهان که همواره از مخالفان هر نوع مذاکره بود نوشت: قطعاً اوضاع امروز بهتر از یکسال قبل است و طبق پیشبینیهای مراکز معتبر بینالمللی، اوضاع رفتهرفته بهتر هم خواهد شد. دولت سیزدهم هم نشان داده بدون برجام و افایتیاف میشود کارهای بزرگی کرد. بنابراین، آن طرفی که باید عجله کند ما نیستیم. دو ماه! فقط دو ماه دیگر اگر اوضاع به همین شکل ادامه یابد، اوضاع زمین تا آسمان تغییر خواهد کرد!
این رسانه اصولگرا ادامه داد: خبری از رعایت خطوط قرمز در اخباری که از شرایط مذاکره و پیشنویس اولیه غالباً از سوی منابع غربی اعلام شد، دیده نمیشود، قرار نیست همه تحریمها لغو شود و سپاه پاسداران، بازوی توانمند جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از کشور همچنان در لیست تحریمهاست و از همه مهمتر اینکه هیچ تضمین محکم و غیرقابل نقضی در کار نیست.
کیهان ادامه داد: چون دولت محترم در اینباره اطلاعرسانی لازم را نداشته، میزان صحت و سقم این اخبار را نمیدانیم. اما لازم است نیمنگاهی به وضعیتی که اروپا در آن قرار دارد بیندازیم و بعد تصمیم بگیریم چرا که هنوز فرصت هست. به پیشبینیها و گزارشهایی که از مؤسسات و نهادهای بینالمللی و بانک جهانی از اوضاع اقتصادی ایران منتشر میشود نیز توجه کنیم. قطعا اوضاع امروز بهتر از یکسال قبل است و طبق پیشبینیهای این مراکز معتبر بینالمللی، اوضاع رفتهرفته بهتر هم خواهد شد. دولت سیزدهم هم نشان داده بدون برجام و افایتیاف میشود کارهای بزرگی کرد. بنابراین، آن طرفی که باید عجله کند ما نیستیم. دو ماه! فقط دو ماه دیگر اگر اوضاع به همین شکل ادامه یابد، اوضاع زمین تا آسمان تغییر خواهد کرد!
اینکه دولتمردان باید حواس خود را جمع کنند و به یک توافق خوب برسند که تضمینکننده منافع ملی کشور باشد، ما نیز موافق هستیم اما اینکه دولتمردان را به خیانت متهم کنیم یا وعده بدهیم که تا دوماه دیگر، وضعیت ما در مذاکرات بهتر خواهد شد و از موضع بالا، به توافقی بهتر خواهیم رسید یا این جمله که آمریکا و غرب بیش از ما به این توافق نیازمند هستند، ادعاهایی است که هیچ مدرکی برایش وجود ندارد و چه بسا هرچه جلوتر برویم اوضاع اقتصادی و اجتماعی ما خرابتر و برگهای برنده ما در این مذاکرات کمتر خواهد شد.
نکته آخر و سوال ما این است اگر سه شخصیت صهیونیست در تلآویو با مذاکرات مخالف باشند و آمریکا و شرکای غربی را به پرهیز از امضا دعوت کنند و بر گزینه نظامی علیه مناطق هستهای ایران تأکید کنند، امر جدید و عجیبی نیست، چرا روزنامه کیهان و برخی رجال انقلابی و اصولگرا در داخل کشور، هماهنگ با رهبران احزاب اسراییلی نظر میدهند، نقش ضلع چهارم مثلث مخالفان توافق را میگیرند و به ایالات متحده پالس میدهند که برجام را امضا نکنید.