مثلث ترامپ بایدن و کرونا!
مثلث ترامپ بایدن و کرونا!

    کاوه ایرانی- روزنامه نگار/   به رغم انتظار میلیون ها نفر در جهان برای مشاهده دومین مناظره میان جو بایدن و دونالد ترامپ، کمیسیون برگزارکننده مناظره‌های انتخاباتی آمریکا اعلام کرد که دومین مناظره میان دونالد ترامپ و رقیب او جو بایدن برگزار نمی‌شود. پیشتر قرار بود به دلیل ابتلای ترامپ به کرونا این […]

 

 

کاوه ایرانی-
روزنامه نگار/

 

به رغم انتظار میلیون ها نفر در جهان برای مشاهده دومین مناظره میان جو بایدن و دونالد ترامپ، کمیسیون برگزارکننده مناظره‌های انتخاباتی آمریکا اعلام کرد که دومین مناظره میان دونالد ترامپ و رقیب او جو بایدن برگزار نمی‌شود. پیشتر قرار بود به دلیل ابتلای ترامپ به کرونا این مناظره مجازی برگزار شود که او با آن مخالفت کرد.

 

به گزارش «جمله» به نقل از رسانه‏های بین المللی کمیسیون مناظره‌های انتخاباتی ایالات متحده اعلام کرد که مناظره دوم میان دونالد ترامپ و جو بایدن، رقیب او از حزب دموکرات، در روز پنج‌شنبه برگزار نمی‌شود.
نخستین مناظره تلویزیونی دو رقیب انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۹ سپتامبر برگزار شد و مناظره دوم برای ۱۵ اکتبر برنامه‌ریزی شده بود.
ترامپ دوم اکتبر در یک پیام توئیتری تائید کرد که آزمایش کرونای او و همسرش ملانیا مثبت بوده است. تا کنون ابتلای بیش از سی نفر از همکاران نزدیک رئیس جمهوری آمریکا و کارمندان کاخ سفید به بیماری کووید۱۹ قطعی اعلام شده است.

مناظره دوم با محوریت ایران
دومین دور از مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با شرکت معاونان ترامپ و بایدن شامگاه چهارشنبه ۱۶ مهر در سالت لیک سیتی مرکز ایالت یوتا برگزار شد. با این که مناظره تلویزیونی معاونان نامزدهای انتخاباتی در آمریکا مثل مناظره نامزدهای اصلی اهمیت ندارد، اما بعد از ابتلای ترامپ به کرونا این مناظره مهم تلقی شده بود.
موضوعاتی چون کرونا، نژادپرستی، تغییرات اقلیمی، رابطه با چین و ایران در این مناظره تلویزیونی مطرح شدند.
کامالا هریس در بحث مربوط به کرونا ضمن اشاره به افزایش شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا، به سیاست‌ دولت ترامپ تاخت و گفت: « او نتوانسته با کرونا مقابله و آن را مدیریت کند». پنس در مقابل از سیاست‌های ترامپ دفاع کرد و گفت: «رئیس جمهور به موقع مرزها را بست و جلوی سفر از چین را گرفت و مانع گسترش ویروس شد».
معاون جو بایدن، ضمن انتقاد از سیاست خارجی ترامپ گفت «ترامپ با سیاست‌های خود آمریکا را به انزوا کشانده و ناامن‌تر کرده است». او تاکید کرد «ترامپ به دوستان آمریکا خیانت شده و ترامپ با دیکتاتورهای سراسر جهان متحد شده است».
کامالا هریس از خروج آمریکا از برجام انتقاد کرد و گفت «با این کار، ایران ذخایر هسته‌ای خود را افزایش می‌دهد».
معاون ترامپ مدعی شد ایران “بزرگترین حامی تروریسم” است. پنس با مقایسه رابطه آمریکا با ایران در دوره اوباما و ترامپ، عنوان کرد: «در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما و معاونش جو بایدن، به چنین کشوری پول داده شده اما در دوره ترامپ (سردار) قاسم سلیمانی (ترور) شده است».
به ادعای پنس « (سردار شهید) قاسم سلیمانی در حالی ترور شد که به منظور کشتن شهروندان آمریکایی به بغداد سفر کرده بود». کامالا هریس در پاسخ پنس، به حملات موشکی ایران اشاره کرد و گفت: «در آن حملات تعدادی از نیروهای آمریکایی دچار ضربه مغزی شدند اما ترامپ این حادثه را کم اهمیت نشان داده و آن را “سردرد” خواند». دونالد ترامپ درباره مناظره معاون خود توییتی منتشر نکرد، اما ستاد تبلیغاتی جو بایدن، از «نشستن مگسی بر سر مایک پنس» در جریان مناظره سوژه ساخت. این ستاد با انتشار تصویری از بایدن با یک مگس‌کش، خواهان کمک مالی به کارزار او شد.

تغییر شکل مناظره از حضوری با مجازی
کمیسیون مناظره‌ها با توجه به ابتلای ترامپ تصمیم گرفت که مناظره دوم غیر حضوری و به صورت کنفرانس ویدئویی برگزار شود.
دونالد ترامپ که پس از سه روز بستری بودن در یک بیمارستان نظامی مرخص شده، شامگاه پنج‌شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفته بود، تغییر شکل مناظره از حضوری به مجازی “غیرقابل قبول” است.
رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید حاضر نیست وقت خود را با یک بحث و جدل مجازی تلف کند. جو بایدن یک روز پیش‌تر گفته بود که اگر آزمایش کرونای ترامپ هفته آینده همچنان مثبت باشد، حاضر به مناظره رو در رو با او نیست.
بی‌اعتنایی ترامپ به دستورالعمل‌های بهداشتی، به خصوص اکراه او در استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، همواره با انتقادهای شدید روبه‌رو بوده است. او می‌گوید حالش کاملا خوب است و آمادگی دارد مبارزات انتخاباتی را از سر بگیرد. با این همه همایشی در فلوریدا که برای روز گذشته برنامه‌ریزی شده بود به روز دوشنبه موکول شد. همایش‌های انتخاباتی هواداران حزب جمهوری‌خواه به طور معمول حضوری و بدون رعایت فاصله‌گذاری برگزار می‌شود.

بازگشت ترامپ به کارزار انتخاباتی
تیم کارزار انتخاباتی ترامپ می‌گوید، او شامگاه دوشنبه در فرودگاه بین‌المللی اورلاندو در ایالت فلوریدا در جمع هوادارانش حضور می‌یابد و برای آنها سخنرانی می‌کند.
فلوریدا از ایالت‌هایی است که در تعیین نتیجه نهایی انتخابات سوم نوامبر نقش بسیار مهمی دارد. مطابق نظرسنجی‌ها در حال حاضر جو بایدن در این ایالت، مانند بسیاری از ایالت‌های دیگر، از رقیب خود پیشی گرفته است.
به تعویق افتادن سخنرانی در فرودگاه فلوریدا به معنی بیکار نشستن ترامپ در روز شنبه نیست. یکی از همکاران رئیس جمهوری آمریکا در جمع خبرنگاران تائید کرده است که دونالد ترامپ قصد دارد روز شنبه جلوی کاخ سفید درباره “قانون و نظم” سخنرانی کند.
رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند، برای این سخنرانی حدود دو هزار نفر دعوت شده‌اند و ترامپ از بالکن کاخ سفید برای آنها سخنرانی خواهد کرد.
هنوز این مسئله که آیا ترامپ همچنان ناقل ویروس کروناست یا خیر به طور قطعی مشخص نیست. پزشکان معالج رئیس جمهوری آمریکا می‌گویند، روند درمان ترامپ “فوق‌العاده خوب” پیش رفته و وضعیت جسمی او “پایدار” است.
برخی کارشناسان تردید دارند که ترامپ که ظاهرا برای درمان بیماری کووید۱۹ از داروهای بسیار قوی استفاده می‌کند، بتواند در فاصله کوتاهی از مثبت شدن آزمایش کرونا زندگی و فعالیت روزمره خود را از سر گیرد.

کرونا یکی از موضوع‌های محوری مناظره‌ها
شیوع کرونا و نحوه برخورد دولت ترامپ با آن، که به نظر منتقدان غیرجدی و ناکارآمد بوده است، یکی از مسائل محوری مناظره‌های انتخاباتی به شمار می‌رود. این موضوع در مناظره اول ترامپ و بایدن از مسائل مورد مناقشه بود و در مناظره شامگاه چهارشنبه میان مایک پنس و کامالا هریس، معاونان دو رقیب انتخابات ریاست جمهوری نیز جایگاه خاصی داشت.
آمریکا در حال حاضر درگیرترین کشور جهان با پاندمی کرونا است. مطابق آمار دانشگاه جانز هاپکینز، تا ظهر شنبه ۱۹ مهر بیش از هفت میلیون و ۶۶۴ هزار مورد ابتلا به بیماری کووید۱۹ در ایالات متحده شناسایی شده و فراتر از ۲۱۳ هزار نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده‌اند.
مطابق روال معمول دوره‌های قبل، قرار بوده در مجموع سه مناظره رو در رو میان دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شود. با لغو دور دوم دوئل تلویزیونی بایدن و ترامپ، چشم‌ها به مناظره سوم دوخته شده است که قرار است ۲۲ اکتبر برگزار شود.
بر پایه نظرسنجی‌ها، جو بایدن در حال حاضر حدود ده درصد از رقیب خود از حزب جمهوری‌خواه پیشی گرفته، اما تجربه سالیان قبل، به خصوص رقابت میان ترامپ و هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶، نشان داده است که رویدادهای روزهای قبل از انتخابات می‌تواند نتیجه نهایی را به شکل غیرمنتظره‌ای تغییر دهد.