رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از صدور مجوز انجام کارآزمایی بالینی فاز یک واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک کووید ۱۹ محصول این موسسه از سوی سازمان غذا و داروی کشور خبر داد. به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر علی اسحاقی گفت: مجوز انجام کارآزمایی بالینی […]
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از صدور مجوز انجام کارآزمایی بالینی فاز یک واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک کووید ۱۹ محصول این موسسه از سوی سازمان غذا و داروی کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر علی اسحاقی گفت: مجوز انجام کارآزمایی بالینی فاز یک واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک کووید – ۱۹ (رازی کوو پارس) ساخت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از سوی سازمان غذا و دارو صادر شد.
وی افزود: داوطلبان شرکت در کارآزمایی به سایت ثبت نام کارآزمایی بالینی به آدرس covid.rvsri.ac.ir مراجعه و ثبت نام کنند. با صدور مجوز نهایی آغاز کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس از سوی سازمان غذا و دارو، سامانه ثبت نام از متقاضیان تزریق واکسن آزمایشی «رازی کوو پارس» ساخت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی فعال شد.
داوطلبان برای نام نویسی در این سامانه با مراجعه به آدرس covid.rvsri.ac.ir با کلیک بر روی گزینه «داوطلب واکسن آزمایشی کووید ۱۹ هستم» می توانند تقاضای خود را ثبت کنند.
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در منطقه حصارک کرج مستقر است.
این موسسه حدود ۹۳ پیشینه فعالیت در زمینه ساخت واکسن های انسانی و دام وطیور را در کشور دارد.
کرونا جان ۹۱ نفر دیگر را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۱ نفر از بیماران مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۶۶۳ نفر رسیده است.
به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز سه شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (پنجم اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیص هشت هزار و ۳۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۷۸۲ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۰۵ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۵۸ هزار و ۵۴۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۹۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: هم اکنون ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند و شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
پرسه مرگ در کوچه و بازار اهواز و شهروندان بیتوجه
پیک بعدی کرونا در حالی در خوزستان آغاز شده که از ویروس این بار از نوع انگلیسی و بسیار خطرناکتر با قدرت انتشار بسیار بیشتر از ویروس قبلی است با این وجود مردم همچنان در کوچه ها و بازارها پرسه می زنند.
متاسفانه این روزها مردم استان و به ویژه اهواز به هشدارهای وزارت بهداشت و درمان بی توجه بوده و با تجمع در مرکز شهر مخصوصا در مراکز خرید ، خیابان امام، نادری و کیانپارس و بازارها در حال پرسه زنی و گشت و گذار هستند.
نگاهی به خیابان های سطح شهر نشان می دهد که مردم انگار کرونا را فراموش کرده و بیمحابا واغلب بدون ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی در حال رفت و آمد و خرید هستند این در حالی است که خوزستان اکنون در وضعیت بحرانی قرار داشته و روز به روز به آمار مبتلایان اضافه می شود.
پیک اول بیماری در استان از اردیبهشت ماه تا تیرماه امسال بود که روند بیماری در هفته اول مرداد ماه به حالت نزولی تبدیل شد. از اواسط شهریورماه مجدداً وضعیت استان شیب رو به بالا داشت که این وضعیت تا اوایل آذرماه ادامه داشت.از ابتدای بهمن ماه همزمان با زمزمه ورود ویروس کرونای انگلیسی به کشور، آمار مراجعات به بیمارستان های استان نیز افزایش پیدا کرد و از یازدهم بهمن به بعد سرعت مراجعه و انتشار بیماری در استان خیلی زیاد شد.
تا یکی، ۲ ماه پیش وضعیت خوزستان در حالت آبی بود و بیماران کرونایی منحصرا در بیمارستان رازی اهواز بستری می شدند ، این وضعیت باعث شد مردم از ویروس فرصت طلب کرونا راحت باشد ولی گونه جدید ویروس در سایه این غفلت بار دیگر سایه خود را بر سر مردم خوزستان گسترده کرد.
به گفته کارشناسان ویروس جهش یافته انگلیسی یکی، ۲ هفته وارد خوزستان شده و به شدت در بین مردم نفوذ پیدا کرده است و در مدتی کوتاه ظرفیت بستری بیمارستانها را پر کرد ، ویروس انگلیسی برخلاف نوع قبلی، افراد در سنین پایین تر را نیز درگیر می کند و در نهایت جان آنها را می گیرد. چندی پیش ۲ کودک یک و ۹ ساله جان در خوزستان جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادند.
با تحقیقات گسترده ای که انجام شد منشا انتشار ویروس انگلیسی در خوزستان از کشور عراق شناسایی شد و اکنون شهرهای استان یکی پس از دیگری درگیر این ویروس می شوند. قدرت سرایت این ویروس ۷۰ برابر بیشتر از ویروس نوع کووید اولیه با منشا چینی است همین هشدار کافی است تا هشدار قرمز برای مردم به صدا درآید.
بازارهای اهواز عامل مهمی در تولید بیماری هستند
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بازارهای اهواز عامل مهمی در بازتولید بیماری هستند و باید نسبت به این موضوع جدی تر عمل شود.
قاسم جان بابایی با حضور در استان پس از سرکشی از سطح شهر اهواز بیان کرد: متاسفانه بازارهای اهواز از جمله جمعه بازار این شهرستان نه تنها فعال است بلکه پروتکل های بهداشتی و زدن ماسک از سوی مردم رعایت نمی شود که این موارد باعث بازتولید وانتشار چندبرابری بیماری می شود.
وی افزود: ظرفیت بیمارستان های استان محدود است و تا حدی امکان برطرف کردن مشکلات را دارند ولی اگر مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند مطمئنا بیماری سرریز می شود که بسیار نگران کننده است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: باید طوری وضعیت را مدیریت کنیم که سرعت انتشار بیماری روند کاهشی داشته باشد و به تعداد آمار مبتلایان افزوده نشود. این هنر نیست که مرتب به تعداد تخت های آی سی یو اضافه کنیم هر چند تاکنون این کار را انجام داده ایم تا افرادی که بدون تقصیر آلوده به این بیماری شده اند از درمان محروم نشوند.
وی افزود: از مردم خواهش می کنم که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کرده و حافظ سلامتی خود باشند تا از این طریق به پرسنل بهداشت و درمان استان کمک کنند.
ساده انگاری مردم باعث انتشار ویروس انگلیسی در استان شد
قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان گفت: زمانی که استان در شرایط آبی قرار گرفت مردم فکر کردند همه چیز حل شده و در مراسم دورهمی ها پروتکل های بهداشتی را رعایت نکردند که این امر باعث انتشار سریع ویروس آن هم از نوع انگلیسی شد. وی افزود: چون احتمال می دادیم منشا بیماری از کشورهای خارجی باشد در مرحله اول بخش های مسافرتی مرزهای شلمچه و چذابه را به مدت یک هفته تعطیل کردیم و در ادامه اگر آمار کمتر نشد این تعطیلی را تمدید می کنیم.
استاندار خوزستان افزود: در صورت باز شدن مرزها هم ، از تمام مسافران تست گیری به عمل می آید و تنها به کسانی اجازه ورود می دهیم که جواب تستشان منفی باشد. ورود و خروج به شهرهای قرمز و تردد از ساعت ۹شب تا چهار بامداد ممنوع شده و این طرح با قدرت بیشتری ادامه پیدا می کند.
وی گفت: شرایط فعالیت صنوف، ادارات و دستگاه های اجرایی برابر با مصوبه ستاد ملی اجرا می شود. در نقاط قرمز به غیر از گروه یک فعالیت دیگر صنوف ممنوع است. کارخانجات و کارگاه های تولیدی به مدت یک هفته با یک سوم ظرفیت اجازه فعالیت دارند. کارکنان ادارات و سازمان های دولتی ضروری باید به طور کامل در محل کار حاضر شوند اما فعالیت ادارات و دستگاه های اجرایی غیر ضروری باید با یک سوم ظرفیت باشند. همچنین تمامی ارگان ها موظف هستند به کسانی که بیماری زمینه ای دارند، مرخصی دهند.
سلیمانی دشتکی بیان کرد: تمام نهادها، دستگاه ها و بخش های خصوصی موظف هستند از طرح شهید قاسم سلیمانی حمایت کنند. طرح غربالگری محله محور شهید سلیمانی یکی از مهمترین طرح هایی است که اگر به درستی اجرا شود زنجیره انتقال ویروس قطع می شود.
حریرچی: تردد مردم نسبت به قبل از کرونا ۳ درصد کاهش یافته است
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حالی که میزان تردد مردم در کشور در تابستان به ۲۳ و آذرماه به ۹ درصد کاهش یافته بود، هم اکنون کاهش تردد مردم نسبت به قبل از شیوع ویروس کرونا به ۳ درصد رسیده است.
«ایرج حریرچی» افزود: با وجود آنکه ۱۴ میلیون دانش آموز به مدرسه نمی روند و دانشگاه ها برای ۴.۵ میلیون دانشجو تعطیل شده است، اما تردد ها آنچنان کاهش نیافته است و فروردین ما ممکن است با قبل از شیوع بیماری کرونا هیچ تفاوتی نداشته باشد.
وی با بیان اینکه عدم کاهش تردد مردم برای ما بسیار نگران کننده است، گفت: اگر ۹۵ درصد مردم هنگام خارج شدن از خانه دو ماسک بزنند روند این بیماری بسیار نزولی شده و حتی در خرداد ماه سال آینده تعداد فوتی های ما به حدود ۳۰ نفر کاهش خواهد یافت.
معاون کل وزیر بهداشت به سفرهای نوروزی اشاره کرد و ادامه داد که متاسفانه ۹۰ درصد سفرهای نوروزی کنترل نخواهد شد چون مقصد خانه اقوام و یا ویلاهای شخصی و یا اجاره ای است ولی استقرار مردم در حاشیه پارک ها و جنگل ها و شهرهای سیاحتی و زیارتی ممنوع خواهد بود.
حریرچی گفت که با این حال هنوز در ستاد ملی و قرارگاه برای سفرهای نوروزی تصمیم گرفته نشده است و باید ببینیم ویروس انگلیسی در کشور چه وضعیتی خواهد تا در روزها بخصوص تصمیم گیری شود.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: اکنون ۱۱ شهر استان خوزستان در وضعیت قرمز است و باید گروه های شغلی ۲، ۳ و ۴ در این شهرها تعطیل شوند، اما ۵۰ درصد آن انجام شده است.
حریرچی توضیح داد: این در حالی است که روسای بیمارستانها در نامه ای مکتوب درخواست کرده اند که در خوزستان قرنطینه کاملی انجام شود و هم اکنون میزان بستری بیماران در استان خوزستان ۱۱ برابر شده است.
وی به وضعیت استان مازندران اشاره کرد و گفت: هرچند که روند بیماری در استان مازندران نزولی است، اما مرگ و میر و بستری در این استان از متوسط کشوری بالاتر است و در استان های گلستان و گیلان مرگ ومیر از متوسط کشوری بالاتر رفته است. معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: تمام تلاش کشورهای جهان برای مقابله با این ویروس این است که در بین مبتلایان و بستری های فاصله بیاندازند تا واکسیناسیون را انجام دهند و ما نیز تا مان آغاز واکسیناسیون در کشور باید به این روش عمل کنیم، هرچند که قدرت فراگیری ویروس انگلیسی بسیار بالاتر است.