آرین پارسی نژاد- روزنامه نگار/ سوم خرداد ماه بود که گزارشهایی از دادگاه غیرعلنی مدیرعامل هفتتپه مبنی بر «رشوه دهها هزار دلاری او به همسر استاندار خوزستان» در برخی رسانه ها منتشر شد. آن زمان استاندار خوزستان تسبیح به دست خوزستان در حضور خبرنگاران حاضر به ارائه توضیح در این باره نشد […]
آرین پارسی نژاد-
روزنامه نگار/
سوم خرداد ماه بود که گزارشهایی از دادگاه غیرعلنی مدیرعامل هفتتپه مبنی بر «رشوه دهها هزار دلاری او به همسر استاندار خوزستان» در برخی رسانه ها منتشر شد. آن زمان استاندار خوزستان تسبیح به دست خوزستان در حضور خبرنگاران حاضر به ارائه توضیح در این باره نشد و فقط گفت: «ماه پشت ابر نمیماند»! او همچنین در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران درباره دادگاه مدیرعامل هفتتپه فقط گفت: «کمی صبر کنید تا همه چیز انشاا… روشن شود». اکنون پس از ۷ ماه از آن جلسه دادگاه، امید اسدبیگی به عنوان «سلطان رشوه» شناخته می شود. کسی که توانسته است حمایت افراد بانفوذ زیادی را از طریق پرداخت رشوه به دست آورد.
به گزارش «جمله» سی و یکم اردیبهشت سال جاری و در دومین جلسه دادگاه امید اسدبیگی ابرمتهم فساد اقتصادی و مدیرعامل کشت و صنعت هفت تپه بود که برای اولین بار دلیل پشت گرمی مدیران هفت تپه و ضرب و شتم و بازداشت کارگران این شرکت که تنها مطالبه گر حقوق
شان بودند مشخص شد. در این جلسه بود که روشن شد چرا به جای برخورد با مدیران فاسد، برخورد های قهری با کارگران مظلوم صورت می گیرد.
در همین جلسه بود که مسعود شاهمحمدی نماینده دادستان گفت: «یک اتهام دیگر اسدبیگی، آلوده کردن مسئولین بوده است. اسدبیگی اعتقاد دارد هر کسی را در هر مقامی میتوان خرید! همسر استاندار خوزستان اعتراف کرده که هزینه سفر استاندار و خانواده وی(چندین خانواده و وابستگان) را اسدبیگی داده. هزینه بلیطها و تور ۲۵ هزار دلار شده است»!
نماینده دادستان همچین گفته بود: «اسدبیگی بواسطه شخصی به اسم علی اکبر میرزائی مبلغ ۲۰۰ هزار دلار به همسر استاندار خوزستان داده»!!
در ادامه امید اسدبیگی و وکیل او به دفاع پرداخته که بجز کلی گویی و دفاع کلی پاسخ قانع کنندهای برای دادگاه نداشتند!
اسدبیگی در دفاع از استاندار خوزستان مدعی شد: «دکتر شریعتی مردی شریف و پیگیری است. بله حامی من بوده و خوب هم از من حمایت کرده. ولی فرد متمولی است و چندین آزمایشگاه دارد و نیازی به ۲۵ هزار دلار من ندارد»!
بنابر همین گزارش، نماینده دادستان همچنین به برخی اتهامهای مطرحشده درباره روابط مالی اسدبیگی «با دادستان کشور و پسرش»، «حجتی، وزیر جهاد کشاورزی» و «جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور» اشاره کرده است.
امید اسدبیگی متهم ردیف اول پرونده رسیدگی به «تخلفات ارزهای دولتی» است که به همراه ۲۰ تن دیگر متهم به «اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و معاملات غیرمجاز ارزهای دولتی» هستند.
بنابر گزارش کوتاهی صدا و سیما از اظهارات مسعود شاهمحمدی، نماینده دادستان در این پرونده، پخش کرد مبلغ دریافت ارز دولتی و میزان تخلف در آنها رکورد زده و به بیش از ۱.۴ میلیارد دلار میرسد.
وقتی نیشکر هفت تپه پاشنه آشیل نظام می شود
روز گذشته احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس گفت: «مالک هفت تپه به عنوان یک ابر متهم ارزی هفت تپه را می خرد و با انجام یک سری از کارها در امنیت استان و معیشت کارگران اخلال ایجاد می کند و در ادامه، باعث سوءاستفاده رسانه های خارجی می شود».
احمد نادری در نشست علنی روز (سه شنبه، ۹ دی ماه) مجلس ، در جریان سوال خود از فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در رابطه با مشکلات پیرامون خصوصی سازی در کشور و نحوه واگذاری شرکت کشت و نیشکر هفت تپه، توضیح داد: «اما هفت تپه چیست که به پاشنه آشیل نظام تبدیل شده است، ماجرا از این قرار است که یک متهم ارزی حدود یک و نیم میلیارد دلار ارز می گیرد که به خارج برده و برای مردم کالای اساسی تهیه کند اما پول را در این اتاق می گیرد و در اتاق دیگر به ریال تبدیل کرده و بدون آنکه حتی یک ریال یا یک دلار آن را به خارج بفرستد و یا خرج کند این پول را در کشور می چرخاند که محلی برای فساد و کارهای غیرقانونی می شود».
نماینده مردم تهران ادامه داد: «این ابر متهم ارزی با بخش اندکی از پول گفته شده (حدود ۶ میلیارد تومان آن) هفت تپه را می خرد و با انجام یک سری از کارها در امنیت استان و معیشت کارگران اخلال ایجاد می کند و در ادامه باعث سوءاستفاده رسانه های خارجی می شود این در حالی است که هفت تپه به غیر از کارخانجات و ماشین آلات آن فقط ۳۰ هزار هکتار زمین دارد که توسط دولت آقای روحانی به این ابرقدرت فساد مالی واگذار شده است».
هفته تپه برای دولت ناموسی شده است
وی با بیان اینکه مالک هفت تپه یک شریک نیز دارد و هر دو حدودا متولد سال ۶۷-۶۸ هستند، گفت: «رابطه مالی این فرد با جریان نفاق در خارج از کشور عیان شده، همچنین سه دستگاه نظارتی شامل دیوان محاسبات، سازمان خصوصی سازی و قوه قضائیه گزارش داده اند که این فرد اهلیت ندارد و قرارداد با وی باید فسخ شود اما تمام دولت این مسئله برایشان ناموسی شده و پشت آن ایستاده اند».
نادری با تشکر از مجمع نمایندگان استان خوزستان به دلیل ایستادن پای خلع ید مالک هفت تپه اضافه کرد: «مطابق بررسی های انجام شده در مجلس دیوان محاسبات و سازمان خصوصی سازی ۳ ایراد به این مهم وارد است، ۱- نحوه واگذاری ۲- عدم اهلیت و صلاحیت مالک ۳- عدم نظارت بر نحوه واگذاری و اداره آن پس از واگذاری.وی در مورد نحوه واگذاری توضیح داد: شرکت با آن عظمت را به ثمن بخس واگذار کرده اند در حالی که ارزش واقعی در سال ۹۴، حدود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اما حدود ۲۹۰ میلیارد تومان قیمت گذاشته اند و باز ۲۵ درصد آن را آقای دولتی تخفیف داده اند و در ادامه ۲۱۰ میلیارد تومان به ایشان داده اند و کلا ۶ میلیارد تومان بیشتر پرداخت نکرده است».
رابطه همسر استاندار خوزستان با ابرمتهم فساد مالی هفت تپه
نماینده مردم تهران تصریح کرد: «این متهم فساد مالی تقریبا هیچ حقوقی را در این چند سال به کارگران پرداخت نکرده همچنین علاوه بر کاهش اشتغال با حمایت استاندار خوزستان، کارگران را تهدید می کند این در حالی است که استاندار خوزستان تمام قد پشت این مفسدان مالی ایستاده و مسئله را در استان امنیتی کرده اند و از این ابر متهم مالی دفاع می کنند البته رابطه مالی همسر استاندار خوزستان با این ابر متهم در دادسرا رسیدگی شده است و پرونده هنوز مفتوح است».
وی ادامه داد: ما چند ماه به وزیر اقتصاد وقت دادیم که به مسئله رسیدگی کند اما هیچ پیگیری صورت نگرفت و رئیس سازمان خصوصی که به صراحت گفت باید واگذاری لغو شود توسط آقای وزیر برکنار شد».
نادری با تاکید بر اینکه چه کسانی مدافع سینه چاک آقای اسدبیگی در دولت هستند؟ گفت: «چه دست هایی در دولت از این متهم حمایت می کند؟ مجلس مخالف خصوصی سازی نیست، هدف از خصوصی سازی بالارفتن تولید است اما آیا تولید بالا رفته است؟ ما با فساد مخالف هستیم نه خصوصی سازی ای که بر اصل و روال خود پیش می رود. در واقع مجلس با فساد و رانت مخالف است».
وی با اشاره به فضاسازی و سوءاستفاده رسانه های معاند علیه ایران در جریان فساد مالی صورت گرفته در هفت تپه، گفت: «چرا آقای جهانگیری و آقای آشنا در رسانه ها علیه بنده و سیدنظام الدین موسوی، آقای خضریان و دیگران نظرپراکنی و توهین های بسیار کرده اند».
نادری افزود: «چطور دولت از شرکت هفت تپه ای که یک ابر متهم ارزی با اتهام فساد و با شریکی که سال ۸۸ طبق اعلام منابع امنیتی با سازمان مجاهدین خلق و منافقین ارتباط داشته دفاع می کند».
وی ادامه داد: «به این فرد سلطان رشوه می گویند و از روز اول ورود مجلس به موضوع انواع پیشنهادات و رشوه را به نمایندگان داد، آقای دژپسند چطور ظلمی که به خانواده کارگران شده را جبران خواهید کرد؟ تولید ملی که متوقف شد را چطور جبران خواهید کرد؟ سرمایه اجتماعی نظام جمهوری را که از بین رفته است چطور باز خواهید گرداند»؟
نادری تصریح کرد: «هفت باند در پرونده این فرد متهم هستند و به طریق اولا بانک مرکزی؛ کیف پر از سکه ای که به مدیرکل بانک مرکزی داد در دادگاه اثبات شده است. از این یک و نیم میلیارد دلار در کوران ارزی و بحران سکه، ۱۲هزار سکه خریداری کرده است که به معنای اختلال در نظام بانکی کشور است لذا آقای دژپسند این را جواب بدهید، مسئولانی که از یک ابرمتهم به فساد دفاع می کنید، از آه زن و بچه کارگران بترسید».