مذاکرات در وین کُند اما همراه با پیشرفت است
مذاکرات در وین کُند اما همراه با پیشرفت است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در گفت‌وگویی تاکید کرد که گرچه مذاکرات وین به کندی پیش می‌رود اما روند آن در کل با پیشرفت همراه است. به گزارش خبرگزاری تاس، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، روز دوشنبه در گفت‌وگویی با شبکه روسیه‌۲۴ درباره اظهارات وزرای امور خارجه کشورهای عضو […]

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در گفت‌وگویی تاکید کرد که گرچه مذاکرات وین به کندی پیش می‌رود اما روند آن در کل با پیشرفت همراه است.
به گزارش خبرگزاری تاس، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، روز دوشنبه در گفت‌وگویی با شبکه روسیه‌۲۴ درباره اظهارات وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه G7 از ایران مبنی بر این که «مذاکرات را جدی بگیرد»، گفت: من هیچ دلیلی نمی‌بینم فکر کنم هر یک از طرفین مذاکرات از جمله آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها بازی در می‌آورند. در واقع، اراده سیاسی برای رسیدن به نتیجه‌ای ملموس وجود دارد.
طبق گفته این دیپلمات روس، برای آمریکایی‌ها مهم است اطمینان بیابند برنامه هسته‌ای ایران به خوبی تحت کنترل است که البته [این کنترل] تا حد زیادی به خاطر سیاست «فشار حداکثری» واشنگتن و اقداماتی که ایران در واکنش به آن انجام داده، از بین رفته است.
اولیانوف در این گفت‌وگو مطرح کرد: روند مذاکرات پیشرفت دارد. اگرچه خیلی سریع نیست اما رو به جلو است.
او همچنین گفت، یکی از موضوعاتی که در وین مورد بحث است، موضوع سانتریفیوژهای ایران است.
به گزارش ایسنا، اظهارات اولیانوف در پی این مطرح می‌شود که جلسه دوم از دور هفتم مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین پس از وقفه ای چند روزه، پنج شنبه هفته گذشته آغاز به کار کرد.
در حال حاضر مذاکرات برجامی در سطح گروه های دوجانبه و چندجانبه طرفین توافق و کارگروه های کمیسیون مشترک برجام ادامه دارد. ایران اعلام کرده است تنها با هدف رسیدن به توافقی خوب برای لغو کلیه تحریم های غیرقانونی آمریکا به مشارکت در مذاکرات وین ادامه می دهد. فضای کلی مذاکرات تا کنون از سوی طرفین سازنده ارزیابی شده است.

 

 

رئیس سازمان انرژی اتمی: ادعای غنی سازی ۹۰ درصد در ایران کذب است
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران خارج از چارچوب‌ها اقدامی نکرده و اتهامات در خصوص غنی‌سازی ۹۰ درصد کذب است.
محمد اسلامی در خصوص حاشیه سازی برای فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای و ادعای غنی سازی ۹۰ درصد در ایران افزود: این مورد کذب است و این اتهامات نخ نما شده‌ای است که به ویژه دشمنان و جریان صهیونیستی این‌ها را به کشور ما نسبت می‌دهند.
وی در گفت وگو با صدا و سیما ادامه داد: ایران با ضابطه آژانس کار می‌کند و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر کلیه فرآیندهای ما مطابق قوانین و مقررات نظارت دارد و به هیچ وجه ما خارج از چارچوب اقدامی نکرده و صورت نخواهیم داد.
اگر نگران زمان هستند تحریم‌ها را لغو کنند
سفیر کشورمان در انگلیس در گفت‌وگویی که مشروح آن منتشر خواهد شد، دیدگاهش را درباره روند مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین مطرح کرد.
محسن بهاروند سفیر کشورمان در انگلیس در گفت‌وگویی با بی‌بی‌سی که بخشی از آن در صفحه توییتر خبرنگار مصاحبه‌کننده این شبکه با بهاروند منتشر شده است، درباره مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین گفت: اگر من آن‌جا[در وین] بودم، به آن‌ها می‌گفتم اگر نگران زمان هستید، لطفا شروع کنید به لغو تحریم‌ها. حداقل به ما نشان بدهید جدی هستید. ما به شما اعتماد نداریم.
اظهارات سفیر کشورمان در لندن در پی این مطرح می‌شود که جلسه دوم دور هفتم مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین پس از وقفه ای چند روزه، پنج شنبه هفته گذشته آغاز به کار کرد.
برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها، متناسب با برجام پیگیری خواهد شد
وزیر خارجه کشورمان گفت: برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها، متناسب با برجام پیگیری خواهد شد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با” بدر بن حمد بوسعیدی” وزیر امور خارجه سلطنت عمان اظهار کرد: ایران آماده نیل به یک توافق خوب برای بهره‌مندی کامل از مزایای اقتصادی توافق سال ۲۰۱۵ و رفع نگرانی احتمالی طرف مقابل است .
وزیرخارجه عمان‌ نیز در این گفت‌وگوی تلفنی گفت: تاکید ایران بر جدیت و اهتمام در به نتیجه رسیدن گفت‌وگوها، موجب خوش‌بینی است و عمان همواره در این زمینه رایزنی می‌کند.
بلینکن: در پیش گرفتن دیپلماسی با ایران بهترین گزینه است
وزیر امورخارجه آمریکا گفت، واشنگتن به مسیر دیپلماسی با ایران ادامه می دهد زیرا این، بهترین گزینه است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا که در اندونزی به سر می برد در جریان یک کنفرانس خبری تاکید کرد که واشنگتن به مسیر دیپلماسی با ایران ادامه می دهد، چراکه در حال حاضر، این بهترین گزینه برای مواجهه با موضوع هسته ای ایران است.
بلینکن در ادامه گفت: ما در حال آماده سازی گزینه های جایگزین در صورت شکست مذاکرات با ایران هستیم. ایالات متحده به طور فعال و مرتب با متحدان و شرکای خود درباره گزینه های جایگزین رایزنی می کند.
او بدون اشاره به کارشکنی‌های کشورش و موانع متعددی که بر سر مذاکرات ایجاد کرده است افزود: زمان رو به پایان است و ایران وارد مذاکرات جدی درباره پرونده هسته‌‎ای نشده است؛ این موضوع زمان را برای احیای توافق هسته‎ ‌ای هدر می‎‌ دهد.
خروج آمریکا از توافق هسته‌ای فاجعه‌بارترین اشتباه‌ محاسباتی از زمان حمله به عراق بود
روزنامه‌ای آمریکایی در گزارشی درباره خروج دولت دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای، این تصمیم را فاجعه‌بارترین اشتباه محاسباتی در سیاست خارجی این کشور از زمان حمله به عراق در تلقی کرد. به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست در بخشی از یک گزارش نوشت: تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ برای خروج از توافق هسته‌ای، می‌تواند فاجعه‌بارترین اشتباه محاسباتی در سیاست خارجی آمریکا از زمان حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ بوده باشد. این روزنامه می‌نویسد: ایران تحت این توافق که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، ۹۷ درصد سوخت هسته‌ای‌اش را کنار گذاشت و غنی‌سازی‌اش را محدود به خلوص ۳.۶۷ درصد کرد و «زمان گریز» آن برای تولید مواد کافی لازم برای ساختن یک بمب، بیش از یک سال تخمین زده شده بود. خروج ترامپ از توافق باعث شد برنامه هسته‌ای ایران دوباره شتاب بگیرد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال پیش گفت، ایران ۱۲ برابر مقداری که در توافق مجاز است، اورانیوم غنی‌سازی شده دارد. همچنین در حال غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد است، تنها مقداری کمتر از ۹۰ درصدی که برای ساختن تسلیحات هسته‌ای مورد نیاز است. زمان گریز آن به چند هفته کاهش یافته است. مدت زمان بیشتری برای ساختن کلاهک‌های مورد نیاز برای تسلیحات هسته‌ای لازم خواهد بود اما ایران نسبت به سال ۲۰۱۸، به آن مرحله ترسناک بسیار نزدیک‌تر شده است. واشنگتن پست ادامه داد: حتی مقامات پیشین امنیتی اسراییل که بیشترشان با توافق هسته‌ای باراک اوباما مخالف بودند، حالا اقرار می‌کنند خروج از توافق عواقبی داشته است. موشه یعلون، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی در زمان نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو ماه گذشته در این باره گفت: با نگاهی به سیاست در قبال ایران در دهه گذشته، اشتباه اصلی خروج دولت آمریکا از این توافق بود». تامیر پاردو رئیس پیشین موساد هم خروج از توافق را یک «تراژدی» نامید. اسحاق بِن اسراییل، رئیس سازمان هوافضای اسراییل تلاش‌های نتانیاهو برای خروج دولت دونالد ترامپ از توافق را بدترین اشتباه راهبردی در تاریخ اسراییل تلقی کرد.