گروه سیاسی جمله – «حسامالدین آشنا» که هرازگاهی با توییتها و جملات کوتاهش، موجب آزار طیف تندروی اصولگرا میشود روز گذشته در شبکه ایکس، نوشت: «الان وقت معامله با آمریکاست».
وی که در رسانههای طیف تندروی اصولگرا و احتمالاً با هدف منفور شدن نزد افکار عمومی با لقب مشاور حسن روحانی معرفی میشد همچنین نوشت: «اگر کسی معتقد است فقط از یا در موضع قدرت باید یا میتوان معامله کرد؛ الآن وقتش است.»
وی البته توییتهای معنیدار دیگری هم دارد که آخرین نمونه آن دو ماه قبل در پاسخ به یکی از مدیران ارشد دولت رییسی گفته شد.
«حسن روحانی» پس از اقدام به نامنویسی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در جلسه دورهای با وزیران و معاونان رییسجمهور در دولتهای یازدهم و دوازدهم درباره شرکت خود در انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفته بود: «من بهعنوان کسی که از پشتپردهها خبر دارم، میدانم با خیابان مشکل ما حل نمیشود. قهر و خانهنشینی هم مساله را حل نمیکند.»
«سپهر خلجی»، رییس شورای اطلاعرسانی دولت در صفحه شخصی خود در توییتر به این جمله «حسن روحانی» کنایه زد و نوشت: در حالیکه از صبح جمعه دولت خودت خبری نداری، چگونه از پشتپردهها خبر داری؟
این اشاره و کنایه خلجی به ماجرای افزایش قیمت بنزین از صبح روز جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸ و بدون اطلاع قبلی مردم بود که اعتراضات اجتماعی در پی داشت و «حسن روحانی» نیز در این خصوص ادعا کرده بود من هم از این ماجرا آگاهی نداشتم و صبح جمعه متوجه شدم بنزین گران شد.
«حسامالدین آشنا» اما در توییت معناداری درمورد این ماجرا و در پاسخ به خلجی نوشت: «آیا تحمل شنیدن پشت پرده آن غروب جمعه تا غروب دوشنبه را دارید؟»
این توییت آشنا، ساعاتی موجب بهت در میان تحلیلنویسان رسانهای داخل کشور شده بود که همه بهخوبی میدانند موضوع اعتراضات آبان ۹۸، «تابو» است و کسی نباید نزدیک آن شود.
قبل ازینکه این اظهارنظر آشنا درخصوص زمان مناسب برای معامله با آمریکا را تحلیل کنیم لازم است برای مخاطبان بنویسیم «حسامالدین آشنا» که ضمن توییتهای معنادار و پرحاشیه، در ماجرای انتشار فایل صوتی «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه دولت روحانی نیز از سوی افراطیون بهعنوان متهم معرفی میشد و حتی برخی رسانههای اصولگرا بر ضرورت برخورد قضایی بر وی تأکید داشتند، چه کسی است ؟
«حسامالدین آشنا» استاد و مدرس دانشگاه امام صادق(ع) و از مدیران ارشد وزارت اطلاعات و همچنین داماد «دری نجفآبادی» وزیر اطلاعات اسبق است. وی که لباس روحانیت نمیپوشد، درحقیقت روحانی است و چندین سال نیز نایبرییس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی بوده است و درحقیقت فردی خارج از بدنه اصلی قدرت نیست و بر بسیاری از موارد و مسائل، اشراف دارد.
در توییت روز گذشته خود نیز به موضوع درستی تمرکز کرد و با اشاره به برخی اقوال و نظریات که باور دارند اگر در مذاکرات دیپلماتیک، دستِ بالا را داشته باشیم، میتوانیم نتایج بهتری بگیریم و معامله پرسودتری داشته باشیم، گفت امروز زمان مناسب برای امتیازگرفتن از آمریکا است چون به باور آشنا، جمهوری اسلامی با توجه به مخمصهای که آمریکا و اسراییل در آن گرفتار هستند، دستِ بالا را دارد و میتواند از غرب امتیاز بگیرد.
نکتهای که البته حسامالدین آشنا خود نیز با آن آشناست اما عادت ندارد وارد جزییات شود و تنها اشارتی کرد و رفت این است که «مذاکره»، پیششرط هر معاملهای است و بدیهی است ابتدا باید با غرب و آمریکا وارد مذاکره شد تا در نهایت معامله را جوش داد.
این توییت کوتاه وی کنایه و تعریضی به ناکارآمدی و تعطیلی حوزه سیاست خارجه دولت رییسی است. افرادی که بارها ادعا کرده بودند اگر آنان به جای مذاکرهکنندگان دولت حسن روحانی بودند، چیزی ارزشمندتر از برجام را از آمریکا میگرفتند و حتی بهطور نمادین، پیکره برجام را در مجلس آتش زدند اما امروز که بهنظر میآید جمهوری اسلامی ایران و همچنین گروههای مقاومت در منطقه، دست بالا را دارند، اقدامی برای معامله و امتیازگیری از آمریکا نمیکنند و دلیل آن نیز روشن است.
دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجه، بسیار ضعیفتر از اقتصاد است و افرادی که به کارگرفته مانند «علی باقری کنی» و «حسین امیرعبداللهیان» افرادی هستند که حتی تسلط نسبی به زبان خارجه ندارند که در مذاکرات، یک ابزار مهم است.
همین چند روز پیش و در پی بالاگرفتن تنش بین جمهوری اسلامی و پاکستان، فیلمی از وزیر امور خارجه دولت رییسی منتشر شد که مدعی است برخی تروریستهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت دارند، از مرز جنوب شرق وارد کشور پاکستان میشوند و در استان سیستان و بلوچستان پاکستان مخفی میشوند در حالیکه پاکستان استانی به نام سیستان و بلوچستان ندارد بلکه استان بلوچستان است که یکی از مناطق این کشور و هممرز با ایران و افعانستان است یا بدتر از آن فیلم انگلیسی سخن گفتن وزیر امور خارجه در جلسه شورای امنیت بود که مایه خنده مردم شد.
کنایه حسامالدین آشنا به ناکارآمدی دولت رییسی در حوزه دیپلماسی است و مانند بسیاری از کارشناسان باور دارد اتفاقاً امروز زمانی مناسب برای مذاکره با آمریکا و غرب و امتیاز گرفتن از آنان است مشخصاً به این دلیل که آمریکا بهخاطر جنگ اوکراین، جنگ غزه و احتمال باز شدن جبهه نبرد جدید در شرق دور بین چین و تایوان، هرگز تمایلی به جنگ با ایران را ندارد و اگر فردی چون «محمدجواد ظریف» به جای علی باقری کنی که گویا با خودش هم قهر است، سرپرست تیم مذاکرهکننده بود، قطعاً میتوانست معاملهای به نفع اقتصاد و معیشت مردم
انجام دهد.
- نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی