مرغ، گوشت قرمز، شیر و لبنیات در کرمانشاه بیش از نیاز مصرفی استان تولید می‌شود
مرغ، گوشت قرمز، شیر و لبنیات در کرمانشاه بیش از نیاز مصرفی استان تولید می‌شود

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه از نظر تولید مرغ، گوشت قرمز، شیر، لبنیات و عسل بیش از نیاز مصرفی روزانه و سالانه استان تولیدات دارد و در تولیدات دامی به عنوان قطب کشور محسوب می‌شود. نادر پرور میزان تولید سالیانه گوشت مرغ در استان کرمانشاه را بیش از ۸۳ […]


معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه از نظر تولید مرغ، گوشت قرمز، شیر، لبنیات و عسل بیش از نیاز مصرفی روزانه و سالانه استان تولیدات دارد و در تولیدات دامی به عنوان قطب کشور محسوب می‌شود.
نادر پرور میزان تولید سالیانه گوشت مرغ در استان کرمانشاه را بیش از ۸۳ هزار تن اعلام کرد و افزود: این در حالی است که میزان مصرف گوشت مرغ در استان در روز، ۱۳۰ تن است و بخشی از تولید روزانه ذخیره و یا به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه بیش از  ۵۷۰ مرغداری گوشتی صنعتی دارد، گفت: ماهیانه بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های کرمانشاه صورت می‌گیرد و در حال حاضر با توجه به تغییر قیمت این کالای اساسی در بحث تولید گوشت مرغ هیچ مشکلی نداریم و مازاد نیز تولید می کنیم.
پرور در بخش دیگری از سخنان خود میزان تولید گوشت قرمز استان کرمانشاه را ۴۰ هزار تن در سال عنوان کرد و بیان داشت: این در حالی است که میزان مصرف سالانه گوشت قرمز استان ۲۳ هزار تن است، یعنی در کرمانشاه از نظر تولید گوشت قرمز مشکلی نداریم و حتی به دیگر استان‌ها می‌فرستیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه همچنین با توجه گرانی‌ها روزهای اخیر در کشور؛ حداکثر قیمت گوشت گوسفند میدان دام کرمانشاه (قیمت دام زنده) را کیلویی ۷۵ هزار تومان اعلام کرد و اظهارکرد: در حال حاضر در خصوص تامین گوشت قرمز با توجه به فصل گله ریزان دام عشایر استان نه تنها مشکلی نداریم بلکه با مازاد گوشت قرمز نیز مواجه هستیم. پرور گفت: استان کرمانشاه سه میلیون و ۳۰۰ هزار دام سبک و نزدیک به ۲۷۵ هزار دام سنگین دارد.
این مقام مسئول سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه همچنین با اشاره به اینکه ۳۰ هزار راس گاو در گاوداری‌های استان کرمانشاه موجود است، گفت: سالیانه نزدیک به ۴۰۰ هزار تن شیر از گاوداری‌های صنعتی و سنتی کرمانشاه تولید می شود که حدود ۱۰۹ تن آن در روز در استان مصرف می‌‌شود و مابقی آن به خارج از استان صادر می‌شود. پرور همچنین استان کرمانشاه را در تولید عسل در کشور یک قطب دانست و توضیح داد: سالیانه از حدود چهار هزار کلنی و کندوی عسل زنبوداران کرمانشاهی حدود ۶ هزار تن عسل تولید می‌شود. وی کرمانشاه را در تولید عسل در رده پنجم و ششم کشور اعلام کرد و ابراز امیداوری کرد: پدیده ریزگردها بر کاهش تولید عسل استان تاثیر چندانی نگذارد. پرور تصریح کرد: استان کرمانشاه ۵۷۶ مرغداری گوشتی، ۲۸ مرغداری تخم گذار، ۱۰ مزرعه مرغ مادر گوشتی، چهار مرغداری جوجه ریز دارد. وی افزود: استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ است که سالانه بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات از آن برداشت می‌شود.
گفتنی است؛ هم اکنون بیش از ۱۲۲ هزار بهره‌برداری در بخش کشاورزی استان کرمانشاه فعالیت دارند.