سیاستهای اعمال شده در فدراسیون فوتبال در ماجرای محرومیت هواداران با صحبتهای مسئولان این فدراسیون متفاوت بوده و انتقاداتی به این ماجرا وارد است. هر موجود زندهای از دو بُعد تشکیل شده است. جسم که در ظاهر دیده میشود و روح که به جسم جان میدهد و جسمی که بیجان است، روحی در آن نیست. […]
سیاستهای اعمال شده در فدراسیون فوتبال در ماجرای محرومیت هواداران با صحبتهای مسئولان این فدراسیون متفاوت بوده و انتقاداتی به این ماجرا وارد است.
هر موجود زندهای از دو بُعد تشکیل شده است. جسم که در ظاهر دیده میشود و روح که به جسم جان میدهد و جسمی که بیجان است، روحی در آن نیست. درست مثل فوتبالی که جسمی ظاهری دارد و روح آن روی سکوهای ورزشگاهها قرار میگیرد. هوادارانی که روح فوتبال هستند و به این جسم زیبا جان میدهند؛ هوادارانی که روز گذشته در ورزشگاه آزای خبری از آنها نبود.
هواداران فوتبال هستند که برای دیده شدن زیباییهای این جسم که بیش از نیمی از مردم دنیا را سرگرم خود کرده جان میدهند. ورزشی که بخش زیادی از اقتصاد دنیا را درگیر خود کرده و از شرکتهای هوایی، خودروسازی تا بنگاههای بزرگ اقتصادی سعی دارند با سرمایهگذاری در فوتبال به سود فراوان برسند.
سودی که بخش عمدهای از آن توسط هواداران میلیاردی فوتبال در گوشه گوشه دنیا تأمین میشود. با خرید لباس، پرچم، بلیت مسابقات و حتی خرید پخش بازیها از شبکههای تلویزیونی که حق پخش را در اختیار دارند. یعنی فوتبال با پول هوادارانش به یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا تبدیل شده و این موضوع قابل کتمان نیست که اگر روح فوتبال نبود، این جسم حتی از تغذیه خودش هم وامانده بود.
آنچه این روزها شاهد آن هستیم، سیاست یک بام و دو هوایی است که در فدراسیون فوتبال رقم میخورد. سیاستهایی که بخش زیادی از آنها توسط کمیته انضباطی فدراسیون اعمال میشود و روح را از فوتبال میگیرد. سیاستهایی که در تمام این سالها بازدارنده نبوده و مشخص نیست در این فصل بر چه مبنایی شدت هم گرفته است. آن هم در شرایطی که بر اساس گفتههای مسئولان فدراسیون قرار بود با سیاستهای جدید و استانداردسازی ورزشگاهها فوتبال به سمت زیبایی و جذابیت بیشتر برود که انگار اینطور نیست.