مسئولان مراقب  سخنان و توییت های  خود باشند
مسئولان مراقب  سخنان و توییت های  خود باشند

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد در نماز جمعه این هفته تهران که در مصلی تهران برگزار شد با اشاره به موضوع آلودگی هوا و با بیان اینکه آلودگی هوا منشاء خسارت‌ها و آسیب‌های جدی در کشور است، اظهار کرد: بر اساس آمار جهانی آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر در سراسر دنیاست […]

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد در نماز جمعه این هفته تهران که در مصلی تهران برگزار شد با اشاره به موضوع آلودگی هوا و با بیان اینکه آلودگی هوا منشاء خسارت‌ها و آسیب‌های جدی در کشور است، اظهار کرد: بر اساس آمار جهانی آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر در سراسر دنیاست و بر اساس گزارش وزارت بهداشت کشورمان سالیانه حدود ۳۷۰۰ نفر از شهروندان تهرانی قربانی آلودگی هوا می‌شوند و میزان مرگ و میر به واسطه آلودگی هوا در کشور سالیانه حدود ۱۲ هزار نفر است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه بر اساس گزارشی که وزارت بهداشت در سال ۱۳۹۸ منتشر کرد، خسارت آلودگی هوا به شهروندان تهرانی سالیانه حدود ۲۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، تصریح کرد: بر اساس همین گزارش خسارت آلودگی هوا به صورت میانگین سالیانه به کشور حدود چندین هزار میلیارد تومان است و همانطور که اشاره شد آلودگی هوا منشاء خسارت‌ها و آسیب‌های جدی است و باید رفع این مشکل در دستور کار جدی مسئولان قرار بگیرد.
ابوترابی فرد در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این زمینه ادامه داد: خوشبختانه در سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی قانون هوای پاک را در ۳۶ ماده تصویب کرد و در آن وظایف نهادهای مسئول در این حوزه از جمله وزارت کشور، نیروی انتظامی، شهرداری، صدا و سیما، وزارت صمت، سازمان استاندارد و … را مشخص و تعریف کرد.
وی ادامه داد: عملکرد دولتمردان در حوزه اجرای این قانون باید مورد نقد جدی قرار بگیرد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در نماز جمعه هفته جاری با اشاره به نگاه حضرت علی (ع) به امر سیاست، گفت: از نگاه امام علی (ع) به سیاست که برگرفته از قرآن است سیاست ابزاری برای فراهم کردن بستر تعالی و توسعه انسان و تامین نیازهای بشر است. از نظر ایشان سیاست ابزاری برای فراهم کردن نظارت انسان‌ها و مردم بر حاکمان و سیاستمداران و شنیدن نقدهای مردم راجع به سیاستگذاری توسط سیاستگذاران است.
وی با بیان اینکه در نگاه حضرت علی (ع) سیاست کلان‌ترین حوزه مرجع است، ادامه داد: بر اساس این نگاه تنظیم و تعادل دیگر حوزه‌های زندگی با تعادل نظام سیاسی رابطه مستقیم دارد، لذا انبیاء الهی با هدف شکل گیری نظام سیاسی و حرکت در این مسیر مبعوث شده‌اند.
وی ادامه داد: در اندیشه سیاسی اسلام و همه ادیان الهی آن روزی کره خاکی نماد عدالت است که شخصیتی مانند وجود مبارک امام عصر (عج) که نماد علم و عدالت است بر اریکه قدرت تکیه بزند و قدرت سیاسی را در دست بگیرد و به دست انسان‌های آراسته به علم و عدالت و مالک اشترها راه برای بسط عدالت در سطح کره خاکی فراهم شود.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این ارتباط افزود: بر اساس نگاه امام علی (ع) به امر سیاست مدیرانی که در لایه‌ها و راس قدرت در نظام اسلامی و دینی قرار می‌گیرند باید در حوزه نظر مظهر علم و حکمت و در حوزه عمل مظهر رحمت رحمانی خدا باشند. در همین چهارچوب مدیران و مسئولان در همه رده‌ها باید تلاش کنند در آراستگی به علم و حکمت و کمالات انسانی به خداوند سبحان نزدیک شوند و حضرت علی (ع) را مقتدا و پیشوای خود قرار دهند.
وی در همین چارچوب ادامه داد: بسیار مهم است که مسئولان مراقب واژه‌ها و کلمات خود باشند. این توئیت‌ها، سخنان و تحلیل‌هایی که در روزهای انتخابات شنیده می‌شود بعدا توسط مردم مورد نقد قرار می‌گیرد و مسئولان بر اساس این اظهارات مورد ارزیابی مردم قرار می‌گیرند. لذا باید انسان قول سدید داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: مسئولان باید مراقب سخنانی که ایجاد مطالبه می‌کند و تحقق آن در کوتاه مدت و حتی در میان مدت امکانپذیر نیست، باشند. ما مورد قضاوت مردم قرار می‌گیریم با همین کلمات، سخنان و اظهارات. یکی از ویژگی‌های برجسته شهید سلیمانی قول سدید بود و اینکه سخنان‌شان برآمده از دانش، علم و برگرفته از قرآن بود و تلاش می‌کردند، انتظاری ایجاد نکنند که قدرت پاسخگویی آن را نداشته باشند. ایشان هنگامی که تحلیل قطعی خود را از فروپاشی جریان داعش ارائه کردند این سخن دقیقا قبل از فرا رسیدن این بود که این حکومت بی پایه و اساس فرو بپاشد و تحلیل ایشان درست و بر اساس واقعیت بود و محقق شد.