معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی دانشجویان خوابگاهها دچار مسمومیت غذایی شده اند و ویروسی نبوده است. کمال حیدری در نشست خبری هفته ملی دخانیات ( ۴تا ۱۰ خرداد) در محل وزارت بهداشت در پاسخ به سووال خبرنگاران افزود: شایعه پراکنی نشود، ویروس جدید شیوع نیافته و هر سال با آغاز […]
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی دانشجویان خوابگاهها دچار مسمومیت غذایی شده اند و ویروسی نبوده است.
کمال حیدری در نشست خبری هفته ملی دخانیات ( ۴تا ۱۰ خرداد) در محل وزارت بهداشت در پاسخ به سووال خبرنگاران افزود: شایعه پراکنی نشود، ویروس جدید شیوع نیافته و هر سال با آغاز فصل گرما موارد ابتلا به مسمومیت غذایی زیاد است. وی با بیان اینکه ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است، اظهار داشت: موارد ابتلا به دیابت در کشور ۲۸ درصد بود که طی یکسال اخیر به ۳۰ درصد و فشار خون بالا در افراد بالای ۲۵ سال از ۱۰.۹ به ۱۴.۹ درصد افزایش یافته است. به گفته حیدری، در دوران کرونایی مبتلایان به دیابت و فشار خون بالا، کمتر به مراکز درمانی مراجعه کردند، به همین دلیل این بیماریها افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت غربالگری بیماریهای غیر واگیر را در اولویت قرار داده تا عارضه های ابتلا به این بیماری به سلامت افراد و سیستم بهداشت و درمان کمتر آسیب بزند.
مردم نسبت به عملکرد برخی مشاوران
و روانشناسان معترض هستند
معاون انتظامی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: مردم نسبت به عملکرد برخی مشاوران و روانشناسان معترض هستند و از دستورالعملهای آنان گلایه دارند.
محمدباقر حبی معاون انتظامی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره امروز یکشنبه در نشست خبری با اشاره به صیانت از مرزهای صلاحیت حرفهای روانشناسان گفت: بیشترین تمرکز ما بر عملکرد اعضا و افرادی است که پروانه تخصصی دارند و باید صلاحیت حرفهای آنها احراز شود.
وی با اشاره به مرزهای چهارگانه تحصصی، فرهنگی، قانونی و اعتقادی برای بررسی وضعیت حرفهای روانشناسان، افزود: اگر مشاوران و روانشناسان به گونهای عمل کنند که بر اساس بررسیها و گزارشهای بازرسی از مرزهای چهارگانهای که ترسیم کردیم، عدول کنند بر اساس ماده ۱۹ سازمان مستوجب برخورد خواهند بود که از یک تذکر شروع میشود تا ابطال پروانه که موارد آن هم بسیار زیاد است.
حبی افزود: کار ما در دو بخش است اول حمایت از حقوق مراجعین و سپس حقوق مشاورین زیرا فعالیتهای غیر مجاز آسیبهای شدیدی به اعتماد مردم زده است.
معاون انتظامی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به نارضایتی مردم از برخی روانشناسان و مشاوران، آنان را روانشناسنما خواند و اظهار کرد: این فشارها از طرف مردم و برخی مسئولان وجود دارد و آنان نسبت به رفتارها و عملکردهای برخی مشاوران و روانشناسان که دستورالعمل های عجیبی ارائه میدهند معترض هستند.
وی با اشاره به اینکه تلاش کردیم تا لیست اسامی روانشناسنماها به دقت منتشر شود، افزود: همکاران ما در سازمان نظام روانشناسی باید در چارچوب قانونی فعالیت داشته باشند؛ این سختگیری در همه دنیا وجود دارد و دیگر کشورها هم این ضابطه را دارند که باید مطابق با قانون آن جامعه فعالیت داشته باشند.
کیت غربالگری آبله میمونی طراحی شد
رییس انستیتو پاستور ایران از طراحی کیت غربالگری اولیه آبله میمونی به همت محققان این موسسه تحقیقاتی خبر داد و گفت: این کیت غربالگری آماده توزیع به آزمایشگاههای منتخب شبکه آزمایشگاهی کشور است.
دکتر رحیم سروری افزود: با توجه به شیوع بیماری آبله میمونی در کشورهای مختلف و لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص به هنگام موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری اولیه «اورتوپاکس ویروس» را طراحی کرد که آماده توزیع به آزمایشگاه های منتخب شبکه آزمایشگاهی کشور است.
وی یادآور شد: دانشگاه های علوم پزشکی منتخب در صورت تشخیص موارد مشکوک در آزمایشات غربالگری، نمونه ها را برای بررسی تکمیلی به انستیتو پاستور ایران ارسال می کنند.
رییس انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: این انستیتو از زمان شروع همه گیری کرونا نیز مدیریت کارگروه تشخیص آزمایشگاهی کووید۱۹ را به عهده داشت و ضمن تدوین شیوه نامه های تشخیص و آموزش دانشگاه های علوم پزشکی، مسوولیت تامین و نظارت بر تشخیص و کیتهای تشخیصی مورد استفاده در کشور را انجام می داد. رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه، از شناسایی ۶ بیمار مشکوک به آبله میمون در کشور خبر داد. ابراهیم قادری با اعلام این خبر در صفحه اینستاگرام وزارت بهداشت اظهارداشت: پنج نفر از این افراد مشمول نمونه گیری شدند که نتیجه آزمایش ۳ نفر منفی شده است. آبله میمون بیماری نادر ویروسی و مسری است که در اثر آلودگی با ویروس مانکی پاکس (Monkeypox) یا آبله میمونی ایجاد می شود. این ویروس از خانواده اورتوپاکس (Orthopox virus) است که شامل ویروس آبله و آبله گاوی نیز می شود. علایم آبله میمونی در انسان شبیه یا خفیفتر از بیماری آبله و دوره بروز آن، پنج روز است که با تب، سردرد، درد عضلانی، درد کمر، لرز و احساس خستگی شدید شروع میشود، تنها فرق علامتی آبله میمونی و سایر بیماریها با ظاهر مشابه در این است که میتواند غدد لنفاوی را درگیر و متورم کند.
دوره کمون (فاصله آلودگی فرد تا اولین علامت) در حدود ۶ تا ۱۴ روز است اما پنج تا ۲۱ روز هم گزارش شده بنابراین در صورت تماس قطعی با فرد مبتلا باید دوره قرنطینه را حتی تا ۲۱ روز رعایت کرد. فرد بیمار بعد از بروز تب، سردرد، خستگی، بثورات پوستی آبلهایی بر روی صورت و سایر قسمتهای بدن مشاهده میکند و خود به خود درمان میشود و به مصرف دارو خاصی نیاز نیست.