مشاهده پلنگ در پارک جنگلی النگدره گرگان
مشاهده پلنگ در پارک جنگلی النگدره گرگان

    رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست گلستان از مشاهده پلنگ در پارک جنگلی النگدره خبر داد و گفت: فقط هشدار داده‌ایم؛ خطری مردم را تهدید نمی‌کند. محمود شکیبا اظهار کرد: اواسط فروردین ماه سال گذشته نخستین بار یکی از پاراگلایدر سواران گلستان در هزارپیچ یک پلنگ ماده را […]

 

 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست گلستان از مشاهده پلنگ در پارک جنگلی النگدره خبر داد و گفت: فقط هشدار داده‌ایم؛ خطری مردم را تهدید نمی‌کند.
محمود شکیبا اظهار کرد: اواسط فروردین ماه سال گذشته نخستین بار یکی از پاراگلایدر سواران گلستان در هزارپیچ یک پلنگ ماده را به همراه دو توله اش مشاهده کرد و امسال هم پلنگ در پارک جنگلی النگدره مشاهده شده است.
وی افزود: ارتفاعات هزارپیچ و پارک جنگلی النگدره جزو زیستگاه‌های این حیوان محسوب می‌شود، حضور پلنگ در این مناطق اتفاق عجیب و نادری نیست.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست گلستان ادامه داد: نمی‌توان تشخیص داد پلنگ مشاهده شده در پارک جنگلی النگدره همان پلنگ ماده است که سال گذشته با دو توله اش مشاهده شده یا خیر. وی با اشاره به اینکه انسان غذای پلنگ نیست، ادامه داد: حضور پلنگ تاکنون برای مردم خطری نداشته چرا که تا زمانی که انسان برای پلنگ مزاحمتی ایجاد نکند این حیوان به کسی حمله نمی‌کند.
وی اضافه کرد: جنگل زیستگاه حیات وحش است و حضور پلنگ در هزارپیچ و یا النگدره عجیب نیست و ماهم نمی‌توانیم مانع حضور وی در زیستگاهش شویم؛ فقط به شهرداری اعلام کرده‌ایم به مردم اطلاع‌رسانی کنند تا بیشتر مراقبت کنند که مشکلی پیش نیاد.

 

شهرداری نسبت به جا به جایی آراد کوه اهتمام داشته باشد

مدیرکل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه عمده مشکلات مرکز دفع پسماند آراد کوه مربوط به تولید کمپوست و شیرابه است، گفت: شهرداری در بلند مدت باید نسبت به جا به جایی این مرکز اقدام کند. سعید محمودی با اشاره به اینکه مرکز دفع پسماند آراد کوه در جنوب تهران دارای مشکلات عمده‌ای از جمله تولید بوی نامطبوع در اطراف فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) است، گفت: البته در بحث بوی مسیر فرودگاه دامداری‌های بزرگ مقیاس و فاضلاب جنوب تهران هم نقش دارند اما نقش آراد کوه قطعاً بیشتر از این دو مورد است.
وی با بیان اینکه در دو بخش فاضلاب جنوب تهران و دامداری‌های این منطقه اقدامات مثبتی انجام شده، اظهار داشت: سیستم تصفیه فاضلاب مربوط به اسلامشهر توسط شرکت آب و فاضلاب تهران در اردیبهشت افتتاح و به بهره برداری رسید و دامداری‌های این منطقه هم بسیاری از دام‌های خود را از این محل منتقل کرده و فضولات دام‌ها نیز در حال انتقال از این محل است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه در خصوص آراد کوه و مسائل مربوط به مدیریت پسماندها در این مرکز متأسفانه اقدام مثبتی در چند سال گذشته از سوی شهرداری انجام نشده، افزود: در خصوص جابه جایی این مرکز انتظار همکاری بیشتری از شهرداری بود که اراده قاطعی از سوی شهرداری در این خصوص دیده نشد. محمودی در ادامه تصریح کرد: آراد کوه یکی از بزرگترین مراکز دفع زباله در خاور میانه است و اگر شهرهای اقماری تهران را نیز در نظر بگیریم، این مرکز روزانه سرانه تولیدی زباله بیش از ۱۰ میلیون نفر را پذیرش می‌کند و این یک واقعیت است که انتقال این مرکز کار سخت و بزرگی است اما قطعاً سلامت مردم مهم‌تر بوده و باید شهرداری به فکر جا به جایی کلی این مرکز باشد.

 

 

افتتاح ۷ پروژه آبخیزداری و جنگل‌کاری در هفته دولت

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اعلام کرد: همزمان با هفته گرامیداشت دولت، ۷ پروژه آبخیزداری و جنگل کاری با اعتباری بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان در استان تهران افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید. علینقی حیدریان درباره جزئیات پروژه های قابل افتتاح افزود: از ۷ پروژه قابل افتتاح ۵ پروژه مربوط به عملیات آبخیزداری است که در حوزه های آبخیز شهرستان های شمیرانات، دماوند، فیروزکوه، تهران و ری به مرحله اجرا درآمده است. وی ادامه داد: پروژه های آبخیزداری در قالب اقدامات مکانیکی شامل احداث بندهای سنگی- ملاتی، سنگی-گابیونی، خشکه چین و مرمت سازه های مکانیکی به حجم عملیات بیش از ۸۸۰ هزار مترمکعب انجام شده است. این مسئول منابع طبیعی استان تهران تصریح کرد: ۲ پروژه جنگل کاری قابل افتتاح نیز در حوزه آبخیز آبعلی شهرستان دماوند به میزان ۱۰۰ هکتار و حوزه آبخیز واریش شهرستان تهران در سطح ۵۶ هکتار اجرائی شده است. حیدریان با بیان اینکه در عملیات جنگل کاری از گونه های سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه استفاده شده است اظهار داشت: برای اجرای پروژه های جنگل کاری از گونه های مثمر و غیر مثمر همچون زرشک، زالزالک، سماق، گلابی وحشی، سرو نقره ای، داغداغدان، زبان گنجشک و کاج تهران استفاده شده است.