مشاهده پلنگ و گربه پالاس در فیروزکوه
مشاهده پلنگ و گربه پالاس در فیروزکوه

  رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه از مشاهده و تصویربرداری سه قلاده پلنگ و یک قلاده گربه پالاس در مناطق تحت مدیریت این شهرستان خبر داد. فرشاد فیروزنیا با اعلام این خبر گفت: ماموران اجرایی این اداره حین گشت و کنترل مناطق طبیعی، موفق به مشاهده و تصویربرداری از یک قلاده پلنگ ماده […]

 

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه از مشاهده و تصویربرداری سه قلاده پلنگ و یک قلاده گربه پالاس در مناطق تحت مدیریت این شهرستان خبر داد.
فرشاد فیروزنیا با اعلام این خبر گفت: ماموران اجرایی این اداره حین گشت و کنترل مناطق طبیعی، موفق به مشاهده و تصویربرداری از یک قلاده پلنگ ماده و دو توله پلنگ احتمالا نابالغ در فواصلی نزدیک به هم شدند.
وی با اشاره به اینکه وجود این گونه ارزشمند در این منطقه نشانگر مناسب بودن زیستگاه برای حیات آن است، اظهار کرد: با توجه به اهمیت حفظ تنوع زیستی شهرستان فیروزکوه به ویژه پلنگ ایرانی و خرس قهوه‌ای، تشکیل کارگروه حفاظت از این گونه ها یکی از کارهای ضروریست که از برنامه‌های پیش بینی شده و قابل اجرا در سال جاری است. فیروزنیا در پایان به مشاهده و تصویر برداری از یک قلاده گربه پالاس وحشی توسط محیط بانان اثر طبیعی ملی تنگه واشی حین گشت و کنترل منطقه اشاره کرد و گفت: گربه پالاس از نایاب ترین گربه های وحشی ایران و جهان به شمار می آید و این گونه از حیوانات شب فعال، بسیار هوشیار و مشاهده آن بسیار دشوار است.

راه‌حلی برای جلوگیری از انتقال و چرخه کرونا میان معتادان

رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد کشور پیشنهادی به منظور جلوگیری از چرخه انتقال ویروس کرونا بین معتادان متجاهر ارائه داد.
مجتبی غالبی با بیان اینکه معتادان به دلیل پایین بودن سیستم ایمنی بدن، رعایت نکردن بهداشت، استفاده از وسایل مشترک، سوء تغذیه و بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند، اظهار کرد: اگر معتادان در این شرایط، در مراکزی مانند کمپ‌ها و اردوگاه‌ها نگهداری شوند و در صورتی که چند تن از آنها مبتلا به کروناویروس باشند معتادان دیگر را نیز بیمار خواهند کرد، لذا تجمع معتادان در اینگونه مراکز کار اشتباهی است.
رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد کشور تاکید کرد: معتادان نیز همانند دیگر شهروندان افرادی هستند که حقوق بشر شامل حالشان می‌شود؛ حتی اگر متجاهر باشند، لذا نمی‌توان برخلاف رویه علمی و مصوبات ستاد مقابله با کرونا، باعث تجمع و افزایش تراکم آنها در مراکز خاص شد اما از طرفی هم اگر معتادان متجاهر در خیابان‌ها رها باشند، این موضوع می‌تواند خطرساز باشد، زیرا عده‌ای از آنها برای خرید یا مصرف مواد مخدر در خیابان‌ها، کوچه ها و گاها بیغوله‌ها تردد دارند و مسائل بهداشتی را هم رعایت نمی‌کنند که همین موضوع می‌تواند موجب گسترش آلودگی شود.
وی افزود: اما برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا راه سومی وجود دارد تا هم معتادان متجاهر از سطح شهر جمع‌آوری شوند و هم در مراکز نگهداری متمرکز نشوند و هم درمان آنها متوقف نشود؛ راه سوم این است که در ابتدا معتادان متجاهر، غربالگری شوند؛ افرادی که جواب آزمایش کرونای آنها مثبت است یا علایم سرماخوردگی دارند در قرنطینه تحت درمان قرار گیرند و اگر امکان قرنطینه خانگی را ندارد، برای آنها فضایی در نظر گرفته شود تا امکانات پزشکی و بهداشتی را به خوبی دریافت کنند.