مصوبه دولت قبل روی زمین ماند
مصوبه دولت قبل روی زمین ماند

شهرستان عسلویه در جنوب استان بوشهر میزبان پالایشگاه‌های بزرگی گازی است که بخش عمده گاز کشور را تولید و از طریق شبکه‌های سراسری به نقاط مختلف کشور گازرسانی می‌کند. سال‌ها از آغاز روند توسعه پارس جنوبی می‌گذرد و حالا میزان تولید گاز در این منطقه به اوج رسیده و به غیر از یک فاز همه […]

شهرستان عسلویه در جنوب استان بوشهر میزبان پالایشگاه‌های بزرگی گازی است که بخش عمده گاز کشور را تولید و از طریق شبکه‌های سراسری به نقاط مختلف کشور گازرسانی می‌کند.

سال‌ها از آغاز روند توسعه پارس جنوبی می‌گذرد و حالا میزان تولید گاز در این منطقه به اوج رسیده و به غیر از یک فاز همه فازهای این منطقه عظیم گازی که از بزرگترین میدان گازی دنیا تغذیه می‌کند در مدار تولید قرار گرفته‌اند.
به غیر از پالایشگاه‌های گازی، صنایع بزرگ پتروشیمی نیز در شهرستان عسلویه ایجاد شده و چندین طرح بزرگ نیز در حوزه پتروشیمی از این منطقه در حال ساخت است.
با وجود پیشرفت صنعتی در منطقه عسلویه و نقش مهمی که این منطقه در اقتصاد کشور دارد، زیرساخت‌های جنوب استان بوشهر به ویژه شهرستان عسلویه پیشرفت نکرده و مردم این مناطق با محرومیت‌های فراوانی روبرو هستند.
صنایع مستقر در شهرستان عسلویه بیش از آنکه به مسئولیت‌های اجتماعی خود در قبال محیط پیرامونی پایبند باشند، به سود اقتصادی خود می‌اندیشند و برای مردم میزبان ارزش چندانی قائل نیستند.
وضعیت بیمارستان عسلویه زیبنده قطب اقتصادی و انرژی کشور نیست و طی سال‌های اخیر مطالبه بهبود وضعیت خدمات درمانی در این شهرستان بارها و بارها عنوان شده و علی‌رغم وعده‌های مسئولان، توفیقی در این زمینه حاصل نشده است.

é نبود بیمارستان مجهز در عسلویه
یکی از شهروندان عسلویه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شاید نیاز باشد یکی از عزیزانمان در بستر بیماری گرفتار شود تا ضرورت وجود یک بیمارستان مجهز و پیشرفته در نزدیکی‌مان را درک کنیم.
مظفری اضافه کرد: چند روز پیش بود که یکی از نزدیکانمان در اثر سانحه با موتورسیکلت دچار عارضه مغزی شد و پس از اعزام به یکی از مراکز درمانی عسلویه، کمبود تجهیزات و پزشکان متخصص سراسر وجودمان را پر از اضطراب و هراس می‌کرد.
وی بیان کرد: علیرغم تلاش قابل تقدیر کادر درمان این مرکز، نبود بخش آی سی یو و پزشک متخصص ایجاب می‌کرد بیمار هر چه سریع‌تر به شهری دیگر اعزام شود و با توجه به وضعیت اضطراری بیمار، ترس از دست دادنش در پروسه زمان‌بر پذیرش و انتقال به شهرهای مجاور دغدغه‌های ما را دوچندان می‌کرد.

é کمبود فضا و پزشک
گسیل جمعیت شاغل در شرکت‌های گاز و پتروشیمی به منطقه پارس جنوبی که بالغ بر ۷۵ هزار نفر تخمین زده می‌شود، میزان آلایندگی بسیار بالا ناشی از فلرسوزی و ورود آلاینده‌های شیمیایی به هوا و دریا که منجر به افزایش انواع بیماری‌های قلبی- تنفسی و حتی سرطان شده، تعداد بالای بیماران ترومایی ناشی از حوادث کار و سوانح جاده‌ای ضرورت احداث بیمارستان بزرگ، مجهز و پیشرفته را برای همگان عیان کرده است.
در حال حاضر دو بیمارستان در منطقه عسلویه مشغول به خدمات‌رسانی هستند. بیمارستان نبی اکرم (ص) شهر عسلویه که به شدت با کمبود فضا، تجهیزات و کادر متخصص روبروست و به هیچ وجه پاسخگوی نیاز کارکنان و مردم بومی بویژه در شرایط اضطراری نیست.
بیمارستان شهید سلیمانی شهر چاه‌مبارک که متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است نیز با کمبود نیروی متخصص مواجه است و با بیمه‌ها نیز همکاری نمی‌کند که این امر هزینه مراجعه به این بیمارستان را برای مردم بالا می‌برد.

é مصوبه دولت قبل روی زمین ماند
در جریان آخرین سفر حسن روحانی رئیس جمهور سابق کشورمان به عسلویه در اسفند سال ۹۷ کمیته‌ای ملی برای مقابله با آلودگی هوای عسلویه به ریاست شخص رئیس جمهور و حضور چندین وزیر از جمله وزیر نفت، وزیر کشور و وزیر بهداشت و درمان تشکیل می‌شود که یکی از مصوبات آن احداث بیمارستان علوم پزشکی با ظرفیت ۱۱۰ تختخواب و اعتبار اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان بود که ظرف دو سال با تأمین بودجه از وزارت نفت باید تکمیل شود.
بیش از سه سال از آن تاریخ می‌گذرد و با وجود اتمام دولت دوازدهم، دولت مردمی آیت الله رئیسی هم گویا عزمی برای پاسخگویی به این خواسته به حق مردم عسلویه ندارد؛ چنان‌که زمزمه‌هایی مبنی بر مخالفت وزارت نفت و وزارت بهداشت با ساخت این بیمارستان شنیده می‌شود.

é لزوم مشارکت صنایع در حوزه سلامت
با توجه به استقرار صنایع بزرگ در شهرستان عسلویه که نقش مهمی در آلودگی این منطقه و حتی بیمار شدن مردم دارند، انتظار می‌رود که شاهد نقش‌آفرینی بیشتر این صنایع در خدمات‌دهی به محیط پیرامونی باشیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به وجود بسیار زیاد صنایع در منطقه و مشکلات مرتبط با آن، لازم است برای ارائه خدمات بهتر در نظام سلامت، صنایع مسئولیت‌های خود را طبق قانون پذیرفته و انجام دهند.
قاسم برجوئی‌فرد با بیان اینکه حق همه مردم دسترسی عادلانه به خدمات نظام سلامت است افزود: یکی دیگر از راه‌هایی که می‌تواند مشکلات نظام سلامت را کاهش دهد، کمک‌های انسان دوستانه خیرین است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: هزینه‌های بالای زندگی در عسلویه و شرایط خاص این منطقه، باعث شده است که کارکنان حوزه بهداشت عسلویه، بیشترین درخواست انتقالی را در بین سایر شهرستان‌ها داشته باشند.
محمدامین شایسته نیا سرپرست شبکه بهداشت و درمان عسلویه از تقویت زیرساخت‌های درمانی در عسلویه خبر داد و گفت: در راستای بهبود زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در شهرستان عسلویه، طی هفته دولت هفت پروژه حوزه سلامت شهرستان عسلویه به ارزش ۱۲ میلیارد تومان افتتاح می‌شود.

é لزوم ساخت بیمارستان مجهز
انتظار می‌رود سازمان منطقه ویژه پارس جنوبی و شورای راهبردی پتروشیمی‌های منطقه عسلویه با درآمد سرشاری که از این منطقه کسب می‌کنند در راستای بدیهی‌ترین مسئولیت اجتماعی خود که همانا حفظ سلامت بومیان این منطقه زرخیز و کارکنان خود شرکت‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری برای ساخت بیمارستان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کنند.
زمانی عیسی کلانتری رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست می‌گفت تنها چاره ما برای رفع آلودگی هوا این است که دعا کنیم باد و باران بیاید و هوا تمیز شود. با وجود این کمبودها، اکنون تنها چاره ما هم این است که دعا کنیم تنمان کمتر به ناز طبیبان نیاز داشته باشد.

 

 

با حضور استاندار هرمزگان:
پروژه‌های حوزه برق منطقه‌ای هرمزگان به بهره‌برداری رسید

همزمان با هفته دولت با حضور استاندار هرمزگان ۳ پروژه حوزه برق منطقه‌ای استان به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی استانداری هرمزگان، همزمان با دومین روز از هفته دولت، با حضور مهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان، دکتر احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استانی پروژه‌های حوزه برق منطقه‌ای هرمزگان به بهره‌برداری رسید. این پروژه‌ها شامل پروژه‌ پست ۶۳ به ۲۰ کیلوولت شهرک صنعتی گمبرون و اتصالات آن با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان، اتصالات نیروگاه کلاس اف هنگام و پروژه کابل ۶۳ کیلوولت پست ۲۳۰ کیلوولت قشم به پست ۶۳ کیلوولت فرودگاه قدیم قشم بود که مجموع اعتبارات تخصیص یافته برای بهره‌برداری از این طرح‌ها ۲۳۰ میلیارد تومان است. مهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان در حاشیه بهره‌برداری از طرح‌های برق منطقه‌ای هرمزگان اظهار داشت: علاوه بر بهره‌برداری از ۴۲ پروژه ویژه شهرستان قشم، ۳۶ طرح حوزه ورزش استان نیز به صورت وبیناری در فرمانداری قشم به بهره‌برداری رسید. وی افزود: در شهرستان بندرخمیر نیز علاوه بر بهره‌برداری از پروژه حوزه راهسازی کمربندی این شهر، پروژه فرآوری ماهی نیز آغاز به کار کرد و در ادامه نیز شاهد راه‌اندازی سی‌تی‌اسکن که مطالبه مهم بندرخمیر بود، بودیم. استاندار هرمزگان گفت: در شهر بندرعباس هم پس از افتتاح طرح‌های حوزه‌ شیلاتی، شاهد افتتاح ۳ طرح در حوزه برق منطقه‌ای از جمله بهره‌برداری از پست برق گمبرون بودیم، این پروژه یک پروژه بسیار مهم است که تاثیر زیادی در تکمیل زیرساخت‌های صنعتی استان در حوزه برق دارد.
وی با تاکید بر اینکه ۷۰ پروژه شرکت توزیع برق استان به صورت وبیناری به بهره‌برداری خواهد رسید، ادامه داد: در مجموع در بخش‌های مختلف بیش از ۱۵۰ پروژه مورد بهره‌برداری قرار گرفته و به مردم استان تقدیم شده است.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس استان هرمزگان:
۱۲۴ پروژه در هفته دولت و مهرماه سالجاری در استان به بهرهبرداری می‌رسد

به گزارش روابط عمومی اداره کل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس استان هرمزگان، سیدفخرالدین هاشمی اظهار کرد: ۱۲۴پروژه فضای آموزشی در قالب ۵۱۵ کلاس درس در مناطق مختلف استان هرمزگان در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید و همزمان با هفته دولت افتتاح خواهد شد.
به گفته وی، ۱۲۴ پروژه فضای آموزشی در قالب مدارس، سالن‌های ورزشی و سایر اماکن آموزشی با زیربنای ۵۶ هزار و ۶۶۰مترمربع و با اعتباری بالغ بر ۵۹۰ میلیارد تومان در هفته دولت تا مهرماه سالجاری در سراسر استان هرمزگان به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس استان هرمزگان ادامه داد: اعتبار این پروژه‌ها از محل منابع ملی، استانی و مشارکت خیرین تامین شده است و بیش از۷۰ درصد این پروژه‌ها بصورت مشارکت خیرین با اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان ساخته شده است.
وی با بیان اینکه این پروژه‌ها در نقاط مختلف استان هستند، خاطرنشان کرد: بیشترین فضای آموزشی در هفته دولت تا مهرماه سالجاری در بندرعباس با ۳۴پروژه و میناب ۲۴ پروژه به بهره برداری خواهد رسید. این مسئول در ادامه به پروژه‌های آموزشی شهید عراقی‌زاده، هنرستان تخت، مدرسه پشته ایسین و مدرسه چهچکور در بندرعباس به عنوان بزرگترین پروژه‌های فضای آموزشی در این شهرستان اشاره کرد و افزود: مدرسه فرزانگان میناب، دبستان آیت الله مغیری‌، کمیساریای عالی پناهندگان و مدرسه روشناس دشتی در پارسیان و شبانه روزی گوان در جاسک از اهم بزرگترین پروژه‌های فضای آموزشی در استان هرمزگان بوده که در هفته دولت تا مهرماه سالجاری به بهره‌برداری می‌رسند.
هاشمی همچنین با اشاره به نهادینه سازی توجه به آموزش در استان خاطرنشان ساخت: توسعه فیزیکی فضای آموزشی کمک وافری به توسعه آموزش دراستان خواهد کرد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه توسعه و ایجاد فضای آموزشی ایمن و استاندارد دغدغه اصلی مجموعه نوسازی مدارس است، افزود: در مناطق روستایی اقدامات بسیاری در حوزه احداث و بهسازی مدارس انجام شده و هم اکنون در حال برنامه ریزی بسته ویژه‌ای برای ساخت و ساز مدارس در شهر بندرعباس و شهرک پیامبر اعظم هستیم.

 

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان:
بیش از ۳۳ هزار نفر از پروژه‌های آبرسانی هفته دولت هرمزگان بهره‌مند می‌شوند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از افزایش ظرفیت و بهبود وضعیت آب جمعیتی بالغ بر ۳۳ هزار و ۱۹۰ نفر در شهرها و روستاهای هرمزگان همزمان با هفته دولت امسال خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، عبدالحمید حمزه‌پور در تشریح جزئیات این پروژه‌ها افزود: ۱۷ پروژه آبرسانی در حال حاضر تکمیل و مقدمات بهره‌مندی جمعیت مورد هدف این طرح‌ها نیز آغاز شده است. وی با بیان اینکه ۱۷ پروژه قابل بهره‌برداری بر نیاز آبی ۵۴ شهر و روستا تاثیر خواهد گذاشت، افزود: شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با حمایت دولت مردمی و همچنین استاندار هرمزگان با تزریق اعتبار به پروژه‌های نیمه تمام زمینه تکمیل آن را فراهم و طی روزهای آینده به طور رسمی مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه حساسیت‌های استاندار هرمزگان و تخصیص اعتبار ویژه برای تکمیل آن قابل تقدیر است، گفت: برای بهره برداری از این پروژه‌ها اعتباری بالغ بر ۲۵۹ میلیارد تومان هزینه شده است. حمزه‌پور افزود: برای بهره مندی جمعیت یاد شده از آب شرب پایدار ۱۱ حلقه چاه، ۶ باب مخزن، ۸۴ کیلومتر خط انتقال و ۳۲ کیلومتر شبکه توزیع احداث شده است. وی در ادامه از بهره برداری یک پروژه سرمایه گذاری بخش خصوصی همزمان با هفته دولت با اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال خبر داد و گفت: یک سایت آب شیرین کن در شهرستان بندرلنگه با ظرفیت یک هزار متر مکعب در شبانه روز توسط بخش خصوصی احداث شده است که آب تولیدی آن در قالب خرید تضمینی خریداری و از طریق شبکه آبرسانی توزیع خواهد شد.