مشاور مقام معظم رهبری گفت: معارضه اسرائیل با ملت ایران به عمق مسئله استراتژیک روابط مربوطه است که برگمن هم در این کتاب به آن اذعان کند که نتیجهاش این است که با دیپلماسی این مسئله قابل حل نیست.
به گزارش خبرنگار احزاب ایرنا، علی لاریجانی مشاور مقام معظم رهبری در آیین رونمایی از کتاب «نبرد مخفی علیه ایران و نیم قرن ناکامی» که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد، اظهار داشت: این کتاب از کارهای مهم و قابل توجه در فهم تاریخ ایران در قبل و بعد از انقلاب است به ویژه نقد عالمانه آقای سلیمی نمین که تحت عنوان نیم قرن ناکامی نگاشته شده است.وی افزود: آقای برگمن از تحلیلگران نظامی و امنیتی مشهوری که در روزنامه های اسرائیلی مقاله مینویسد و از کارشناسان ارشد نظامی و امنیتی محسوب میشود، اما در کتاب مورد نقد، چهره دیگری از خود نشان داده که شاید برای یک محقق صاحب نظر نشان دادن چنین چهرهای بسیار مضر باشد.لاریجانی ادامه داد: اولا مطالب غیرمستند در این کتاب بسیار زیاد است و برای کسی که میخواهد ادعایی راجع به حوادث انقلاب کند، استناداتش باید خیلی روشن باشد در حالی که استناد در این کتاب ندیدیم و بیشتر شاهد داستان سرایی بودیم.رییس سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مطالب دروغ، توهین آمیز و به ویژه واژههای توهین آمیز را در کتاب برگمن زیاد میبینیم، گفت: این کتاب بسیار متکی به دادههای موساد است، این درحالی است که دادههای سرویسهای اطلاعاتی هدایت شده است و این هم از اشکالات این کتاب است که البته برای تاثیرگذاری بر مخاطب شیوه مرسوم این است که بین اطلاعات دروغ و راست، خلط مبحث کنند که البته این خلط مبحثها در نقد آقای سلیمی نمین به خوبی نشان داده شده است.وی با اشاره به سه راهی که ابن سینا در کتاب نقد شفا برای پیشرفت جامعه ارائه میکند، عنوان کرد: بهره جستن از نظرات نخبگان و روشهای سایر کشورها که ببینیم پیشرفت آن جوامع چگونه صورت گرفته و اگر سنخیتی با جامعه ما داشت از آن استفاده کنیم از جمله این راهها است.لاریجانی با اشاره به راه سومی که ابن سینا برای فهم نیاز جامعه و راه پیشرفت مطرح میکند، عنوان کرد: راه سوم ابن سینا این است که از بررسی و نقدها و مخالفتهای کسانی که با حاکمیت جامعه در تضاد هستند استفاده کرد، یعنی استفاده از نظر مخالفان و دشمنان که نکته بسیار جالبی است. نظر مخالفین را در بررسی نقاط ضعف و قوت به خوبی میتوان استفاده کرد چراکه از نقد آنها میتوان نقاط ضعف و قوت را درک کرد.مشاور رهبر معظم انقلاب با استناد به این موضوع در نقد کتاب رونین برگمن، گفت: اولین نکته ای که در این کتاب متوجه میشویم، منزلت انقلاب اسلامی است، برگمن مخالفت شفاف و صریحی با انقلاب دارد، اما به منزلت انقلاب اسلامی اذعان میکند.وی ادامه داد: معارضه اسرائیل با ملت ایران به عمق مسئله استراتژیک روابط مربوطه است که برگمن هم در این کتاب به آن اذعان کند که نتیجهاش این است که با دیپلماسی این مسئله قابل حل نیست. امام و انقلاب اسلامی حقیقتا نقشه خاورمیانه را متحول کردند که سخن برگمن هم این است که انقلاب اسلامی مانع بزرگ تحقق خواستههای آمریکا و اسرائیل در منطقه است.
لاریجانی تاکید کرد: به نظر من امروز آنها دریافتهاند که چگونه باید با انقلاب مقابله کنند به همین علت لازم است که مقامات نظامی و سیاسی کشور توجه بیشتری داشته باشند.
رییس سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیشرفت امروز و فردای ما در گروی در میدان بودن است، گفت: هرچه مشارکت ملت در امور مختلف بیشتر باشد، این قدرت ملی تبلور بیشتری خواهد داشت و پیشرفت و عدالت واقعی محقق میشود و سد اصلی در برابر خواستههای دشمن خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه اسرائیل امروز دچار بحران موجودیت است، خاطرنشان کرد: صهیونیستها برای حل این بحران نیازمند ابهتسازی هستند که محتوای کتاب برگمن هم در همین راستای ابهت سازی تصنعی است.مشاور رهبر معظم انقلاب ادامه داد: الان هم در تحرکات منطقهای که با چند کشور عربی رابطه برقرار کردند، به دنبال این هستند که برای خود یک سپهر سیاسی فراهم کند. البته به نظر من این دستاورد آنها ماندگار نخواهد بود و بعید نیست این چند کشور کوچک عربی با طغیان مسلمانان در برابر چنین رفتاری از سوی حاکمانشان مواجه شوند.
گام مجلس برای رفع تبعیض بین کارکنان دولت
نماینده مجلس شورای اسلامی با موافقت بررسی اولویتدار طرح به کارگیری و ساماندهی کارکنان دولت گامی در راستای رفع تبعیض موجود در بین کارکنان دستگاههای اجرایی برداشتند.نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس درخواست بررسی خارج از نوبت طرح به کارگیری و ساماندهی کارکنان دولت در دستگاههای اجرایی را بررسی کرده و در نهایت با این درخواست موافقت کردند.عباس گودرزی به عنوان نماینده متقاضیان بررسی اولویتدار این طرح در صحن مجلس بیان کرد: این طرح از مجلس گذشته دنبال شد اما در مجلس و دولت قبل به نتیجه نرسید. سالها و ماهها جلسات متعددی پیرامون این طرح تشکیل شده و در نهایت در مجلس و دولت جدید تأکید شد تا جلسه مشترکی بین مجلس و دولت شکل بگیرد تا با تفاهم این طرح به نتیجه برسد. مجلس جلسهای را با سازمان امور استخدامی برگزار کرد و قرار شد بخشی از این موضوع در قالب طرح در مجلس بررسی شده و بخشی دیگر در قالب لایحه از سوی دولت به مجلس ارسال گردد.نماینده بروجرد گفت: در این طرح ما به دنبال کنار زدن شرکتهای پیمانکاری تأمین نیروی انسانی برای شرکتهای اصلی هستیم. این شرکتها تاکنون خسارات زیادی را به کشور تحمیل کردهاند. ما با فعالیت این شرکتها سالبه سال شاهد رشد بودجه عمومی کشور بوده و شاهد ایجاد انواع و اقسام قراردادهای استخدامی هستیم.گودرزی در ادامه اظهار کرد: ایجاد یک بروکراسی پیچیده نتیجه فعالیت این شرکتها بوده است و از سوی دیگر هیچ کس به این نیروهای شرکتی پاسخگو نیست. ما شاهد هستیم به هر نحوی که میخواهند با این نیروهای شرکتی برخورد کرده و هر وقت که میخواهند به آنها حقوق میدهند و به نوعی شاهد بردهداری نوین در این حوزه هستیم. ما در این طرح به دنبال ساماندهی وضع موجود و حمایت از این کارکنان هستیم.علیرضا پاک فطرت در مخالفت با بررسی اولویتدار این طرح بیان کرد: رئیس جمهور سال گذشته به مجلس قول داد تا ظرف سه ماه لایحه نظام هماهنگ پرداخت عادلانه به کارکنان را به مجلس ارائه کند.
با گذشت ۶ ماه هنوز این لایحه به مجلس نیامده است اما بهتر است که اجازه دهیم تا دولت در این زمینه لایحه به مجلس ارائه دهد. هدف ما در این طرح کنار زدن شرکتهای تأمین نیروی انسانی برای شرکتهای دولتی و رفع تبعیض است. امروز به دلیل وضعیت حکم، نیروها تحت فشار هستند اما بهتر است اجازه دهیم دولت در لایحهای جامع بحث رفع تبعیض در بین کارکنان را به مجلس ارائه دهد.حسین گودرزی در موافقت با بررسی اولویتدار این طرح بیان کرد: دههها است که تمام دلسوزان نظام بر این موضوع تأکید دارند که این شرکتهای وابسته آسیب زیادی به کشور وارد کرده و نتیجه فعالیت آنها تبعیض بین کارکنان دولت و همچنین ایجاد انواع قراردادهای استخدامی بوده است. باید مجموعه این شرکتها جمع شده و کارکنان آنها تقسیم شوند. قرار نیست که این نیروها رسمی گردند اما قرارداد مستقیم با آن شرکتی که در آن در حال فعالیت هستند، خواهند بست.به گفته رییس مجلس، قرار است این طرح یکشنبه آینده در صحن علنی رسیدگی شود.نماینده مجلس شورای اسلامی با موافقت بررسی اولویتدار طرح به کارگیری و ساماندهی کارکنان دولت گامی در راستای رفع تبعیض موجود در بین کارکنان دستگاههای اجرایی برداشتند.نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس درخواست بررسی خارج از نوبت طرح به کارگیری و ساماندهی کارکنان دولت در دستگاههای اجرایی را بررسی کرده و در نهایت با این درخواست موافقت کردند.عباس گودرزی به عنوان نماینده متقاضیان بررسی اولویتدار این طرح در صحن مجلس بیان کرد: این طرح از مجلس گذشته دنبال شد اما در مجلس و دولت قبل به نتیجه نرسید. سالها و ماهها جلسات متعددی پیرامون این طرح تشکیل شده و در نهایت در مجلس و دولت جدید تأکید شد تا جلسه مشترکی بین مجلس و دولت شکل بگیرد تا با تفاهم این طرح به نتیجه برسد. مجلس جلسهای را با سازمان امور استخدامی برگزار کرد و قرار شد بخشی از این موضوع در قالب طرح در مجلس بررسی شده و بخشی دیگر در قالب لایحه از سوی دولت به مجلس ارسال گردد.نماینده بروجرد گفت: در این طرح ما به دنبال کنار زدن شرکتهای پیمانکاری تأمین نیروی انسانی برای شرکتهای اصلی هستیم. این شرکتها تاکنون خسارات زیادی را به کشور تحمیل کردهاند. ما با فعالیت این شرکتها سالبه سال شاهد رشد بودجه عمومی کشور بوده و شاهد ایجاد انواع و اقسام قراردادهای استخدامی هستیم.گودرزی در ادامه اظهار کرد: ایجاد یک بروکراسی پیچیده نتیجه فعالیت این شرکتها بوده است و از سوی دیگر هیچ کس به این نیروهای شرکتی پاسخگو نیست. ما شاهد هستیم به هر نحوی که میخواهند با این نیروهای شرکتی برخورد کرده و هر وقت که میخواهند به آنها حقوق میدهند و به نوعی شاهد بردهداری نوین در این حوزه هستیم. ما در این طرح به دنبال ساماندهی وضع موجود و حمایت از این کارکنان هستیم.علیرضا پاک فطرت در مخالفت با بررسی اولویتدار این طرح بیان کرد: رئیس جمهور سال گذشته به مجلس قول داد تا ظرف سه ماه لایحه نظام هماهنگ پرداخت عادلانه به کارکنان را به مجلس ارائه کند.
با گذشت ۶ ماه هنوز این لایحه به مجلس نیامده است اما بهتر است که اجازه دهیم تا دولت در این زمینه لایحه به مجلس ارائه دهد. هدف ما در این طرح کنار زدن شرکتهای تأمین نیروی انسانی برای شرکتهای دولتی و رفع تبعیض است. امروز به دلیل وضعیت حکم، نیروها تحت فشار هستند اما بهتر است اجازه دهیم دولت در لایحهای جامع بحث رفع تبعیض در بین کارکنان را به مجلس ارائه دهد.حسین گودرزی در موافقت با بررسی اولویتدار این طرح بیان کرد: دههها است که تمام دلسوزان نظام بر این موضوع تأکید دارند که این شرکتهای وابسته آسیب زیادی به کشور وارد کرده و نتیجه فعالیت آنها تبعیض بین کارکنان دولت و همچنین ایجاد انواع قراردادهای استخدامی بوده است. باید مجموعه این شرکتها جمع شده و کارکنان آنها تقسیم شوند. قرار نیست که این نیروها رسمی گردند اما قرارداد مستقیم با آن شرکتی که در آن در حال فعالیت هستند، خواهند بست.به گفته رییس مجلس، قرار است این طرح یکشنبه آینده در صحن علنی رسیدگی شود.
نقدینگی و سرمایهگذاری در کشور به سمت بخش مسکن هدایت شود
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه باید نقدینگی و سرمایه گذاری به سمت بخش مسکن هدایت شود، گفت: رونق صنعت مسکن میتواند به کاهش نرخ تورم و تقویت ارزش پول ملی منجر شود
محمد مخبر در حاشیه حضور در وزارت راه و شهرسازی و بازدید از سامانههای مسکن این وزارتخانه، با اشاره به اهمیت حضور فعالانه مردم در ساخت و ساز مسکن در راستای تحقق شعار دولت برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم افزود: توان مالی و اجرایی و همچنین خلاقیت مردم می تواند زمینه ساز یک شکوفایی و رونق بزرگ و همچنین سرعت ساخت و ساز در صنعت مسکن شود.
وی با تأکید بر اینکه باید نقدینگی و سرمایه گذاری در کشور به سمت بخش مسکن هدایت شود، تصریح کرد: رونق صنعت مسکن میتواند به کاهش نرخ تورم، تقویت ارزش پول ملی و افزایش تراز سرمایهگذاریها منجر شود.
معاون اول رئیسجمهور در جمع معاونان و مدیران ارشد این وزارتخانه، مکانیابی مناسب برای طرح مسکن ملی را یک امر ضروری برشمرد و گفت: در این صورت سرمایه گذاریها در این بخش توجیه پذیر می شود و نقدینگی سرگردان در جامعه می تواند در اقتصاد کشور اثر مثبت داشته باشد که البته در کنار این موارد باید از فناوری های نوین جهانی هم در ساخت مسکن استفاده کرد.
مخبر از وزارت راه و شهرسازی خواست تا در مسیر اجرای نهضت طرح ملی مسکن و ساخت چهار میلیون واحد مسکونی، یک مدل جامع و با توجیه پذیری بالای اقتصادی تنظیم کند تا برای سرمایه گذاران انگیزه کافی درخصوص ورود به صنعت مسکن ایجاد شود.معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه ساخت و ساز مسکن در رشد و ارتقاء بسیاری از مولفه های اقتصادی کشور نقش کلیدی دارد، ادامه داد: باید برنامه ریزی ها و اقدامات در راستای ریشه کن کردن فقر و خانه دار شدن مردم نتیجه عملی بدهد.
مخبر همچنین بر ضرورت اتمام واحدهای نیمه تمام مسکن مهر و طرح اقدام ملی ساخت مسکن برای روستاییان و تمرکز بر بافت های فرسوده در ساخت و ساز مسکن تأکید کرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برنامه های دولت در حوزه ساخت مسکن برای مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی گفت: با کمک سازمان ها و نهادهای انقلابی و غیردولتی به گونه ای برنامه ریزی شده است تا پایان دولت سیزدهم مشکل مسکن این بخش از جامعه حل شود.
مخبر در این مراسم از سامانه های وزارت راه و شهرسازی از جمله سامانه ملی املاک و اسکان کشور، سامانه نهضت ملی مسکن و همچنین سامانه تسهیلات این وزارتخانه بازدید کرد و با توضیحات و گزارش مسئولان مربوطه در جریان روند کاری این سامانه ها قرار گرفت.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری:
سازمان ملی مهاجرت تاسیس شود
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با ابراز تاسف از اینکه در فضای مجازی برخی با عناد قسمت میل به مهاجرت را پررنگ میکنند و روی آن مانور میدهند، در مورد برنامههای مرکز بررسیهای استراتژیک در رابطه با مهاجرت سرمایههای انسانی و مهاجرت نخبگان از کشور اظهار کرد: از ابتدای امر که در مرکز بررسیها مستقر شدیم، آقای رئیسی به ما ماموریت دادند که به موضوع نخبگان بپردازیم.محمدصادق خیاطیان گفت: از ابتدای امر که در مرکز بررسیها مستقر شدیم، آقای رئیسی به ما ماموریت دادند که به موضوع نخبگان بپردازیم.وی افزود: در نشستهایی که با خود نخبگان برگزار کردیم، حدود ۱۵ اقدام اولیه را شناسایی کردیم که اگر این اقدامات انجام شود، امیدی در جامعه نخبگانی ما برای نگهداشت آنها در کشور ایجاد میکند؛ از جمله اقدامات مذکور این است که پروژههای امیدآفرینی را تعریف میکنیم و باید سازمان ملی مهاجرت تاسیس شود تا بحث مهاجرت را رصد کند.رصدخانه مهاجرت ایران در یکی از آخرین گزارشهای خود شاخص میل مهاجرت را در گروههای مورد بررسی را بیش از ۴۰ درصد اعلام کرده است.بر مبنای این گزارش ۵۳ درصد از اساتید دانشگاه و محققان، ۴۵ درصد پزشکان و پرستاران، ۴۳ درصد فعالان کسب و کارها و ۴۰ درصد دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی میل دارند از ایران مهاجرت کنند.بر اساس آخرین آمار موجود قابل استناد، جمعیت مهاجران ایرانی در دنیا در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱.۸ میلیون نفر است که ۲.۳ درصد از جمعیت ایران را تشکیل میدهد. در واقع جمعیت مهاجران ایرانی در مقایسه با ۳۰ سال گذشته، ۲.۲ برابر شده و از ۸۲۰ هزار نفر به ۱.۸ میلیون نفر رسیده است.آماری رصدخانه مهاجرت ایران ، سهم ایران از جمعیت جهان چیزی در حدود ۱.۰۷ درصد است.همچنین این آمار گویای این است که سهم ایران از جمعیت مهاجران جهان از رقم ۵ صدم درصد در سال ۱۹۹۰ میلادی به رقم ۷ صدم درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است اما همچنان پایینتر از سهم ایران از جمعیت جهان است.لذا با در نظر گرفتن شاخص «سهم ایران از جمعیت جهان»، سهم ایران از جمعیت مهاجران جهان در طول ۳۰ سال گذشته همواره زیر یک درصد بوده است و هیچ گاه به ۱ درصد نیز نرسیده است.برخلاف ادعاهای مطرح شده در رسانهها که همواره ایران را در صدر کشورهای مهاجر فرست قرار میدهند، اما واقعیتهای آماری خلاف این ادعاها را ثابت میکنند. با توجه به آخرین آمار موجود در سال ۲۰۲۰ رتبه مهاجر فرستی ایران از میان ۲۳۲ کشور جهان ۵۴ بوده است.