معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی: ۴۶۳ پروژه بهسازی و احیای بافت باارزش روستایی  به همت بنیاد مسکن افتتاح شد
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی: ۴۶۳ پروژه بهسازی و احیای بافت باارزش روستایی  به همت بنیاد مسکن افتتاح شد

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اعلام اینکه ۴۶۳ پروژه بهسازی و احیای بافت باارزش و گردشگری روستایی در هفته گذشته آغاز شد، گفت: در حال حاضر، بیش از ۱۴۶۸طرح هادی و اجرای ۱۱۴۸ طرح هادی و بهسازی محیط روستایی به همت بنیاد شروع شده است. محمدرضا شاملو از اجرای بیش از یکهزار […]

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اعلام اینکه ۴۶۳ پروژه بهسازی و احیای بافت باارزش و گردشگری روستایی در هفته گذشته آغاز شد، گفت: در حال حاضر، بیش از ۱۴۶۸طرح هادی و اجرای ۱۱۴۸ طرح هادی و بهسازی محیط روستایی به همت بنیاد شروع شده است.
محمدرضا شاملو از اجرای بیش از یکهزار طرح هادی و بهسازی محیط روستایی در هفته روستا و افتتاح آنها خبر داد و اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را در خصوص واحدهای مسکونی روستایی و همچنین طرح های مرتبط با روستاهای سراسر کشور، برشمرد.
شاملو گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در هفته گذشته، بیش از ۱۴۶۸ طرح هادی و اجرای ۱۱۴۸ طرح هادی و بهسازی محیط روستایی را آغاز کرد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: همچنین در حال حاضر ۲۴ هزار و ۶۵۲ سند املاک روستایی صادر شده و ۴۶۳ پروژه بهسازی و احیای بافت باارزش و پروژه گردشگری روستایی و روستاهای شاخص با ویژگی های گردشگری آغاز به کار کرده اند.
وی از آغاز پروژه‌های فوق طی مراسمی در هر استان خبر داد و گفت: بهسازی محیط روستایی و تقویت گردشگری روستایی از برنامه های کلان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که در دست انجام است.
بهسازي بافت باارزش روستايي طرحي است كه با شناسايي و ارتقاي فضاهاي باارزش روستايي، توسعه كالبدي – فضايي روستا را از طريق حفاظت و احياي ارزش‌هاي فرهنگي، تاريخي و معماري آن به شيوه‌هاي مناسب و بهينه پيگيري مي‌نمايد.
اهداف: تهيه و اجراي طرح‌هاي مذكور به منظور دستيابي به اهداف ذيل به انجام مي‌رسد: ۱٫ حفاظت، احياء و مرمت بافت و كالبد واجد ارزش در رابطه با سكونت و توليد ۲٫ حفاظت و احياي ارزش‌هاي فرهنگي، تاريخي، كالبدي – فضايي، معماري و منظر روستايي و معرفي اين ارزش‌ها.
در سطوح ملي و فراملي به خصوص در زمينه توسعه گردشگري: ۳٫ ارتقاي كمي‌و كيفي عرصه‌هاي زيست و توليد روستايي ۴٫ فراهم نمودن زمينه توسعه و عمران روستا با توجه به شرايط، امكانات و محدوديت‌هاي موجود.
طرح بهسازي مسكن روستايي از سال ۱۳۷۴ توسط بنياد مسكن انقلاب اسلامي، با هدف بهبود كيفيت مسكن و بافت روستايي و ارتقاء سطح ايمني، بهداشتي، رفاه و آسايش مسكن روستايي آغاز گرديد. اين مهم توأم با ارايه تسهيلات و زيرساخت‌ها، قابليت آن را مي‌يافت كه به ايجاد حس تعلق به مكان، حفظ تراكم جمعيت خانوار، بهبود سيماي بصري و چشم انداز روستا، مقاوم سازي مسكن و در نتيجه بهسازي زندگي روستايي بينجامد، هر چند با فراز و نشيب‌ها و مشكلات فراوان اداري و اجرايي روبرو بود. ليكن به منظور تسريع در روند اجراي بهسازي مسكن روستايي و نيل به اهداف اين طرح، و با عنايت به كسب تجارب ارزنده و شناسايي نقاط ضعف و كمبود سال‌هاي گذشته، طرح ويژه بهسازي مسكن روستايي در سال ۱۳۸۴ در هيأت محترم دولت مطرح شده و به تصويب رسيد. براساس اين طرح نسبت به مقاوم سازي واحدهاي مسكوني كم دوام و بي دوام در روستاهاي كل كشور اقدام و سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسكوني روستايي ساخته مي‌شود و در طي دو برنامه پنج ساله دولت تعداد دو ميليون واحد مسكوني روستايي مقاوم سازي خواهد شد.