معاون مسکن و ساختمان خبر داد: يكسان‌سازی مکانیزم واگذاری تسهیلات مسکن در سراسر کشور
معاون مسکن و ساختمان خبر داد: يكسان‌سازی مکانیزم واگذاری تسهیلات مسکن در سراسر کشور

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن اعلام این مطلب که کارگروهی مشترک از بانک‌مرکزی، وزارت راه و شهرسازی و بانک‌ها برای تامین منابع مالی طرح اقدام ملی مسکن تشکیل می‌شود از طراحی مکانیزمی یکسان جهت واگذاری تسهیلات مسکن، خبر داد. محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در در […]

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن اعلام این مطلب که کارگروهی مشترک از بانک‌مرکزی، وزارت راه و شهرسازی و بانک‌ها برای تامین منابع مالی طرح اقدام ملی مسکن تشکیل می‌شود از طراحی مکانیزمی یکسان جهت واگذاری تسهیلات مسکن، خبر داد.
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در در خصوص اهم تصمیماتی که در نشست مشترک وزیر راه و شهرسازی با مدیران عامل بانک‌ها برگزار شد و همچنین تصمیم دولت مبنی بر اینکه بانک‌ها باید ۲۰ درصد منابع خود را به بخش مسکن برای تولید مسکن تخصیص دهند، گفت: دولت به منظور تحقق تولید مسکن که هم‌اکنون تحت‌عنوان طرح اقدام ملی شناخته شده است، ساختار عملیاتی را برای تکمیل طرح، استفاده از تسهیلات بانکی تعیین کرد.
به گفته وی، ساختار طراحی شده برای عملیاتی شدن طرح اقدام ملی، تکمیل کار با استفاده از تامین منابع و تسهیلات بانکی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: مقرر شده تا بانک‌ها، ۲۰ درصد تسهیلات خود را به بخش مسکن، تخصیص بدهند که پیرو آن، مکاتباتی انجام و ابلاغیه بانک‌مرکزی در این خصوص به بانک‌ها، اعلام شده است.

 

 

 

بانک‌ها ۲۰ درصد تسهیلات خود را به مسکن تخصیص می‌دهند

محمودزاده با اشاره به اینکه تامین منابع طرح اقدام ملی مسکن با همفکری بانک‌ها انجام خواهد شد، توضیح داد: تصمیماتی در جلسه وزارتخانه راه و شهرسازی با مدیران عامل بانک‌ها گرفته شد که بر اساس آن، مقرر شد تا کارگروهی با مشارکت بانک مرکزی، بانک‌های عامل و وزارت راه و شهرسازی تشکیل شود و مکانیزم واگذاری تسهیلات برای کل کشور به صورت همسان‌سازی شده انجام و ابلاغ شود.
وی از اعلام آمادگی کامل بانک‌ها برای تامین منابع مالی طرح اقدام ملی خبر داد و اعلام امیدواری کرد تا بانک‌ها بتوانند با پرداخت به موقع تسهیلات به پروژه‌های طرح اقدام ملی، روند اجرایی کار را سرعت ویژه بدهند.
محمودزاده در خصوص این مطلب که بانک‌مسکن در خصوص طرح اقدام ملی، مشخصا تامین هزینه چند واحد مسکونی را برعهده دارد؟، توضیح داد: بانک‌مسکن بیش از ۹۰ درصد تسهیلات پرداختی‌اش در حوزه مسکن است. بدین‌معنا، این بانک علاوه بر تسهیلاتی که در بافت فرسوده برای ۱۰۰ هزار واحد مسکونی که رقم قابل‌ملاحظه‌ای است پرداخت می‌کند، در خصوص طرح اقدام ملی در سایر بافت‌ها معادل ۱۲ هزار میلیاردتومان، معادل ۱۲۰ هزار تسهیلات ۱۰۰ میلیونی بر اساس ابلاغی که به آن بانک شده، پرداخت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: امیدواریم با افزایش جذب منابع بیشتر برای بانک‌مسکن بتوان عدد و ارقام را افزایش داد تا بتوان کل نیاز منابع مالی اقدام ملی را در سریعترین زمان ممکن تامین کرد.

 

مدیر طرح و برنامه بانک مسکن خبر داد:
بررسی ۱۰۰ پیشنهاد مدیران استانی بانک‌مسکن جهت افزایش توان رقابتی

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن ضمن اعلام بررسی ۱۰۰ پیشنهاد مدیران استان بانک برای افزایش توان رقابتی، اعلام کرد: ۹ طرح ضربتی برای افزایش توان رقابتی بانک تصویب شد.
محمدحسن مرادی مدیر امور طرح و برنامه بانک‌مسکن، اعلام کرد: اخیراً با توجه به شرایط اقتصادی از همه مدیران بانک مسکن در استان‌های سراسر کشور خواستیم پیشنهادهای خود را برای طرح‌ها و اقدامات جدید و قابل اجرا برای افزایش توان رقابتی بانک مسکن و همچنین توانمندسازی بانک برای تامین مالی بیشتر بخش مسکن و ساختمان به ستاد مرکزی بانک مسکن ارایه کنند.
مرادی با بیان اینکه این فراخوان مورد استقبال گسترده مدیران شعب استانی بانک مسکن قرار گرفت افزود: ۱۰۰ نوع پیشنهاد از مدیران استانی دریافت کردیم که ۷۳ مورد از آنها را قابل بررسی و اقدام تشخیص دادیم. در نهایت ۳۴ پیشنهاد انتخاب شد که ۲۵ مورد از آنها که بیشتر حالت توصیه‌ای داشت جهت اقدام به ادارات ابلاغ شد. ۹ اقدام باقیمانده که قابلیت ارزش آفرینی داشتند در قالب برنامه عملیاتی جهت اقدام در ایام باقیمانده سال در دستور کار ادارات مرکزی قرار گرفت.
مدیر امور طرح و برنامه بانک‌مسکن با اشاره به اینکه پنج استراتژی در اجرای این ۹ طرح ضربتی مدنظر است گفت: با اجرای این طرح‌ها مسیر استفاده بیشتر مشتریان بانک مسکن از خدمات و محصولات بانک فراهم می‌شود، کاربرد جدید برای محصولات بانک تعریف خواهد شد، مشتریان بیشتری جذب محصولات می‌شوند، بهره‌وری در مجموعه بانک ارتقا پیدا می‌کند و در نهایت وصول مطالبات بانک تقویت خواهد شد.
مرادی ۹ طرح ضربتی بانک مسکن را توسعه و تسری عملکرد حساب‌های امانی به سایر خدمات، ایفای نقش عاملیت مسکن از طریق طرح پیش‌فروش تضمینی مسکن، برقراری امکان پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، افزایش سقف مبلغ تسهیلات جعاله، طراحی پکیج مدیریت منابع مدیران شرکت‌ها (مدیریت دارایی، مدیریت فعالیت‌های جاری و…)، استفاده از direct debit جهت امکان برداشت اقساط از حساب مشتریان نزد سایر بانک‌ها، تکمیل و بهره‌برداری از نرم‌افزار سیستمی اعطای تسهیلات مرابحه عام و کارت اعتباری، تکمیل و بهره‌برداری از نرم‌افزار گشایش اعتبار اسنادی ریالی و جابجایی کیوسک‌های کم‌بازده عنوان کرد.
وی افزود: در نیمه اول امسال بیش از ۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان انواع تسهیلات توسط بانک مسکن به حوزه های مختلف بخش مسکن شامل تسهیلات مشارکت در ساخت، تسهیلات خرید، تسهیلات جعاله و … پرداخت شد. اما به دلیل کاهش تقاضا، تعداد تسهیلات پرداختی ۹ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ کاهش داشته است.
مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن تاکید کرد: در بازار مسکن، حجم معاملات خرید و فروش آپارتمان در تهران طی نیمه اول امسال ۵۷ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ کاهش پیدا کرد در حالی که متوسط قیمت مسکن در این شهر ۸۸ درصد افزایش یافت و به مترمربعی ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید. این وضعیت اثر کاهنده بر روند استفاده از تسهیلات مسکن گذاشته است.