معضل شهرداری با مبلغان غیرحرفه‌ای
معضل شهرداری با مبلغان غیرحرفه‌ای
کمپین تهران دوست داشتنی مدتی است که به راه افتاده و مشخص است که هدف نهایی آن تبلیغ تهران و امکانات آن است که در نهایت به تبلیغ شهرداری باز می‌گردد. اساس تبلیغات هم از همان ابتدا با هدف جذب مخاطب و تعلیق آغاز شد و در نهایت کسانی که متخصص تبلیغات هستند اذعان داشتند که اتفاقاً روند خوبی را طی کرد و مدت‌ها گمانه‌زنی‌های مختلفی در خصوص آن مطرح می‌شد و در نهایت مشخص شد که هدف تبلیغ شهر تهران و دستاوردها امکانات آن است.

در خصوص طراحی پوسترها و شعارهایی که روی تبلیغات وجود دارد بحث همچنان پابرجاست اما اساس کار حرکت زیبایی بود و کسی نمی‌توانست پایان آن را حدس بزند اما در خصوص اینکه آیا در روند فعالیت‌های شهرداری می‌تواند مخل باشد یا نباشد، باید ذکر چند نکته را خالی از لطف ندانست. باید توجه داشته باشیم که برخی تبلیغات که یک ادله را ارائه می‌دهند، نتیجه‌ای جز تزریق رکود در فعالیت‌ها ندارد مثلاً وقتی می‌گوییم که یک ایران شهر تهران را دوست دارد به خاطر اینکه حمل و نقل عمومی آن مجهز و فناورانه است، کمی دافعه ایجاد می‌کند؛ چرا که وقتی مقایسه می‌کنیم با شرایط حمل و نقل عمومی که در عمل وجود دارد متوجه می‌شویم آنچه روی پوسترها به چشم می‌خورد تنها یک شعار است. وقتی بگویید که ما در مجهزترین حالت ممکن قرار داریم و چون مجهزیم یک ایران ما را دوست دارد، از تلاش برای رسیدن به شرایط ایده‌آل‌تر باز می‌مانیم. آیا حمل و نقل عمومی شهر تهران در حد ایده‌آل است؟ به‌طور کلی تبلیغات و ارتباط با رسانه شهرداری نیاز به اصلاح ساختاری اساسی دارد. مثلاً یکی دیگر از مواردی که روی این پوسترهای تبلیغات تهران دوست داشتنی به چشم می‌خورد، مربوط به ساماندهی دره فرحزاد است اقدامی بسیار قابل توجه و شایسته تقدیر است که تاثیرات مثبت قابل توجهی را هم در زندگی مردم منطقه به جا گذاشت اما زمانی که اخبار مربوط به رونمایی و افتتاح مکان گردشگری را در خبرگزاری‌های مختلف می‌خوانیم، کمی به فکر فرو می‌رویم عملاً مردم منطقه نتوانستند گلایه‌ها و شکایت خود را به شکل درست به شهردار منتقل بکنند و این اتفاق به دلیل فضای رسانه بسیار بسته‌ای بود که در این مراسم وجود داشت.
به گزارش ایرنا، پس از پایان مراسم، جمعی از اهالی محل آمدند و با اصرار از شهردار اجازه خواستند تا سخنان آنان را بشنود، آنها با گلایه از اقدامات شهرداری در خصوص تملک اراضی و املاک خود، اجازه صحبت کردن خواستند اما این حرکت از سوی همراهان شهردار تهران نادیده گرفته شد.
در شروع این حاشیه‌ها پیرمردی که خود را کسبه این محل معرفی کرد خود را جمع خبرنگاران رساند و از شهردار تهران خواست تا حرف‌های او را بشنود؛ اما همراهان شهردار فرصتی به او ندادند.
برغم اصرارهای این شهروند سالمند، اما همراهان شهردار تهران سعی کردند تا علیرضا زاکانی را از محل حضور خبرنگاران دور کنند وبی پیرمرد با شکوه و صدای بلند شروع به گریه کردن کرد و از آنچه بر سرش گذشته بود، نالید.
با این حرکت مرد سالمند؛ سرو صداها بالا گرفت و اوضاع به هم ریخت اما شهردار تهران بی تفاوت همچنان مشغول پاسخگویی به سوالات خبرنگاران شبکه‌های خبری و رسانه‌ها بود.
عده‌ای دیگر از اهالی فرحزاد که در این مراسم حضور داشتند با مشاهده این صحنه و با تاثر سخنان این فرد شاکی را تایید کرده و خود نیز شروع به ابراز گلایه ریز و درشت از عملکرد شهرداری تهران در بحث تملک املاک خود کردند.
آنان معتقد بودند ساماندهی این منطقه و جمع آوری معتادان متجاهر از روددره فرحزاد اقدام بسیار خوبی است که شهرداری تهران انجام داده اما چرا حق‌شان زیر پا گذاشته شده و توجهی به حقوق آنها نمی‌شود.
با اوج گرفتن گلایه‌ها و صدای اعتراض مردم محلی؛ بالاخره شهردار تهران به میان جمع حضار آمد و مشغول گفت وگو با مردم شاکی شد.
در همین حین بود که هر یک از همراهان او تلاش می‌کردند تا خبرنگارانی که هر کدام به نوعی در حال تصویر گرفتن از گفت وگوی شهردار با مردم بودند را از محل دور و به سمت خودروهای در حال بازگشت هدایت کنند.
آیا نباید از این محافل استفاده کرد که به جای این بازتاب رسانه‌ای ضعیف، شهردار بتواند سخن مردم را به درستی بشنود؟ در کل حیف است که یک اقدام شایسته تقدیر که بسیار هم در زندگی مردم منطقه موثر است و به طور کلی اقدام خوبی است با این تبلیغات اشتباه و رفتارهای نادرست در محاق قرار بگیرد. در خصوص دره فرحزاد باید گفت به گزارش جهان نیوز، عملیات اجرایی فاز یک پروژه روددره فرحزاد حد فاصل پل خوشمرام (در شمال محدوده) تا پل آبشار (در جنوب محدوده) به مساحت ۵۴ هکتار پس از جمع آوری و پاکسازی بیش از ۳۵۰۰ نفرمعتاد متجاهر از محدوده طرح و ایجاد مسیر موقت تردد خودروهای پلیس و همچنین استقرار یگان پلیس مبارزه با مواد مخدر در حاشیه رودخانه فرحزاد توسط علیرضا زاکانی، شهردار تهران و مسئولان شهری به بهره برداری رسید.
داوود گودرزی، معاون خدمات شهری شهردار تهران با بیان اینکه افتتاح رود دره فرحزاد مصداق اراده جمعی مدیریت شهری است، اظهار کرد: امروز در فاز نخست ۵۴ هکتار از این تفرجگاه از پل آبشار تا خوش مرام افتتاح شد و بزودی فاز ۲ و سه آن تا بوستان نهج البلاغه و امامزاده داوود نیز افتتاح می‌شود.
گودرزی با تاکید بر اینکه اینجا یک مجموعه گردشگری محلی، امن، آرام و سرزنده است، ادامه داد: تلاش شده تا از مصالح طبیعی در ساماندهی و ساخت این تفرجگاه استفاده شود که خود یک نو آوری و دانش است و می‌تواند برای سایر مناطق نیز الگوبرداری شود.
وی تاکید کرد: برای ساماندهی این تفرجگاه حدود هشت تا ۹ معتاد از این منطقه جمع آوری شدند، افرادی که موجب آزار اهالی محل بودند علاوه بر این، حدود هشت هزار تُن زباله نیز از این محله جمع آوری و منتقل شد.
معاون خدمات شهری شهردار تهران یادآور شد: حدود ۱۰ هکتار گل و گیاه در این مجموعه طبیعی کاشت شده و حدود ۱۰ جاذبه گردشگری نیز در این تفرجگاه برای رفاه حال شهروندان ایجاد شده است

  • نویسنده : سایه برین_ دبیر سرویس راه و مسکن