همدان، خبرنگار روزنامه جمله: / حدود ۲سال از واگذاری مسئولیت استانداری همدان به مهندس سید سعید شاهرخی میگذرد و در طول این مدت بارها در جلسات مختلف از ایشان شنیده شده که به منظور پیشرفت و توسعه استان چندین سند تدوین و برنامهریزی شده است که از جمله این سندها […]
همدان، خبرنگار روزنامه جمله: /
حدود ۲سال از واگذاری مسئولیت استانداری همدان به مهندس سید سعید شاهرخی میگذرد و در طول این مدت بارها در جلسات مختلف از ایشان شنیده شده که به منظور پیشرفت و توسعه استان چندین سند تدوین و برنامهریزی شده است که از جمله این سندها میتوان به سند اطلاع رسانی استان اشاره کرد که در صورت اجرایی شدن میتواند در پیشرفت و توسعه استان مثمر ثمر باشد.
به گفته استاندار همدان دو هدف مهم در تدوین این سند لحاظ شده است ۱- ارتباط و تعامل بیشتر مدیران با رسانهها ۲- شتاببخشی کمی وکیفی به حوزه اطلاعرسانی استان.
همچنین شاهرخی بیان کرده است تسهیل دراطلاع رسانی استان و ارتباط دو سویه دستگاهها با رسانهها و بلعکس به منظوراطلاعرسانی شفاف به مردم از جمله اهداف دیگر این سند است.
استاندار همدان گفته است سند اطلاع رسانی استان یک کار ابتکاری است و تمامی مدیران اجرایی استان متعهد به اجرای درست آن شدهاند. برگزاری نشستهای خبری، تعامل و ارتباط دوسویه با رسانهها، برگزاری نشستهای فصلی توسط دستگاههای اجرایی، برگزاری تورهای رسانهای به ویژه توسط دستگاههای اقتصادی و بازدید وگپ و گفت خبری مدیران از دفاتر رسانهها از جمله بخشهای این سند است .
به هر حال به نظر میرسد این سند جامع نقشه راهی برای اطلاع رسانی فراگیر از رخدادهای استان در حوزه عملکرد دولت باشد که عملکرد مجریان آن نشان داد این سند هنوز اجرا نشده و مغفول مانده است با توجه به افزایش انتظارات مردم ونیاز جامعه به اطلاعرسانی شفاف و بی کم وکاست میطلبد با تقویت و افزایش هماهنگی بین مدیران اجرایی، روابط عمومی و رسانهها به عنوان سه رکن اساسی این سند، شاهد فعالیت منسجم متمرکز وقانونمند در این حوزه باشیم
همچنین در این سند به موضوعاتی همچون انتخاب روابط عمومیهای با انگیزه، جوان و دارای سواد رسانهای، ارائه به موقع گزارش عملكرد توسط ادارهها، بهرهگیری مناسب از فضای مجازی، ضرورت به روز كردن سایت دستگاهها و برگزاری دورههای آموزشی ضمن خدمت برای روابط عمومیها پرداخته شده است که بر این اساس دبیرخانه این شورا در روابط عمومی استانداری شكل گرفت تا بر روند اجرای مصوبات نظارت دقیق داشته باشد.
یقینا با توجه به مصوب شدن این سند ضروری است نظارت دقیق برروند اجرایی مصوبات برای عبور از وضعیت کنونی صورت گیرد تا سند اطلاع رسانی همچون دیگر اسناد در قفسه کتابخانه جا خوش نکند .اما آنچه به نظر میرسد دهها دستگاه اجرایی در استان وجود داردکه تنها چند دستگاه اجرایی که شاید از انگشتان دست هم کمتر باشند آن هم به صورت نیم بند در اجرای این سند اقدام میکنند، که خود این کار هم جای سوال دارد چرا که دستگاهها به صورت گزینشی و تنها چند رسانه مورد وثوق را به جلسات خود دعوت می کنند.
حالا این سوال مطرح است که چرا سند اطلاع رسانی که به گفته استاندار به عنوان یک کار ابتکاری در کشور تدوین شده نتوانسته موفق عمل کند و مغفول مانده است؟
شاید مسئولان مرتبط با اجرای سند اطلاع رسانی استان وجود ویروس منحوس کرونا را دلیل برای عدم اجرایی شدن اهداف سند اطلاع رسانی بیان کنند که باید یاد آورشد اولا از چشمان تیزبین خبرنگاران دور نمانده است که قبل از شیوع ویروس کرونا در استان هیچ همتی برای اجرای شدن این سند نبود وتنها به صورت لاکپشتی و جهت رفع تکلیف کارها انجام میشد، دوما اینکه بارها مقامات ستاد ملی کرونا اعلام کردند این ویروس شاید سالها با مردم کشور همراه باشد در چنین شرایطی آیا باید کارهای اجرایی، اقتصادی و اطلاع رسانی استان تعطیل شود یا با تعریف برنامه ورعایت پروتکلهای بهداشتی، استان به اهداف از پیش تعیین شده خود که یکی از آنها اجرایی شدن سند اطلاع رسانی است دست یابد.
حال آنچه باید مورد سوال قرار گیرید این است که چرا مجریان ویا مجری اجرای سند اطلاع رسانی استان که باید این سند را به ثمر برساند نتوانسته خواستههای استاندار را به خوبی به سرانجام برساند.
به نظر کارشناسان حوزه رسانه و اطلاع رسانی هرچند که زمان زیادی از عمر دولت باقی نمانده است ولی ضروری است استاندار محترم چاره جویی اساسی نموده و استان را از این جمود خبری رهایی دهند و با عملیاتی کردن این سند جامع همچون دیگر استانداران یادگاری از خود را در این استان ماندگار نماید.
قطع ویقین استان از ظرفیتهای فکری و نیروی اجرایی بالایی به ویژه در بدنه روابط عمومیها برخوردار است که قادر به اجابت خواسته وانتظار استاندار در اجرای سند اطلاع رسانی خواهد بود.