به گزارش «جمله» بر خلاف جریان اصلاح طلب، اصولگرایان اما شرایط کاملا متفاوتی با اصلاح طلبان داشتند و اکثر چهرههای اصولگرا از جمله محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، مرتضی آقاتهرانی، مصباحی مقدم و …. توانستند مجوز ورود به انتخابات مجلس را کسب کنند دراین میان حتی افرادی مانند حمید رسایی که در انتخابات مجلس دهم […]
به گزارش «جمله» بر خلاف جریان اصلاح طلب، اصولگرایان اما شرایط کاملا متفاوتی با اصلاح طلبان داشتند و اکثر چهرههای اصولگرا از جمله محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، مرتضی آقاتهرانی، مصباحی مقدم و …. توانستند مجوز ورود به انتخابات مجلس را کسب کنند دراین میان حتی افرادی مانند حمید رسایی که در انتخابات مجلس دهم رد صلاحیت شده بود اینبار توانست وارد گود انتخابات شود.
از سوی دیگر در میان رد صلاحیت شدههای جریان اصولگرا چهرههایی بودند که رد صلاحیتشان مایه تعجب شد که در این میتوان به محسن کوهکن، محمدعلی پورمختار و سید حسن نقوی حسینی اشاره کرد.
البته این لیست نهایی نیست و کاندیداهای رد صلاحیت شده این امکان را دارند که نسبت به این تصمیم شورای نگهبان اعتراض کرده تا پرونده آنها برای باردیگر مورد بررسی هیات نظارت قرار گیرد.
بر همین اساس اسحاق جهانگیری در جلسه دیدار نمایندگان عضو فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی که شب گذشته با حضور وی برگزار شد، با بیان اینکه گاهی منافع ملی کشور قربانی اختلافات سیاسی میشود، اظهار داشت: هر کس در مسئولیتی که دارد در این موضوع سهیم است و در صورت اصل کردن اختلافات سیاسی و جناحی منافع ملی کشور قربانی میشود.
معاون اول رییس جمهوری افزود: مردم، قوای سه گانه و نهادها و سازمانهای مختلف کشور را به عنوان کلیت نظام تلقی میکنند و اگر عملکرد هر بخش نامطلوب باشد، از نظر مردم این ضعفها و کاستیها به کلیت نظام تعمیم پیدا میکند.
جهانگیری به موضوع ردصلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز اشاره کرد و بیان کرد: داوطلبانی که ردصلاحیت شده و احساس میکنند این ردصلاحیت حق آنها نبوده است، باید در فرصت و زمان تعیین شده اعتراضات خود را به شورای نگهبان مطرح کنند چرا که گاهی با مذاکره و توضیح، برخی ابهامات ایجاد شده، برطرف میشود.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی پیشرو هر چه باشکوهتر برگزار شود و مشارکت مردم گستردهتر باشد، قطعاً به منافع ملی و انسجام ملی کشور کمک خواهد کرد، اضافه کرد: همه ما وظیفه داریم برای برگزاری هرچه باشکوهتر انتخابات پیش رو تلاش کنیم.
کاری کنیم که وضعیت معیشتی مردم بهبود پیدا کند
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به شرایط سخت اقتصادی کشور و محدودیتهای بودجهای گفت: باید با تلاش مضاعف، کاری کنیم که وضعیت معیشتی مردم بهبود پیدا کند. البته کشور از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است و اگر فضای سیاسی حاکم بر جامعه مثبت و امیدوار کننده باشد، با اتکا به این ظرفیتها میتوان اقدامات مناسبی در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور انجام داد.
در این جلسه مصطفی کواکبیان رییس فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی افزایش مشارکت مردم در انتخابات پیش رو را عاملی برای اقتدار نظام در برابر توطئههای دشمنان دانست و خواستار تلاش دولت برای برگزاری هر چه با شکوه تر انتخابات پیش رو شد.
وی همچنین با اشاره به تنگنای معیشتی مردم از دولت خواست برنامهریزی جدی و دقیقی برای کمک به اقتصاد خانوارهای جامعه داشته باشد.
ایجاد پارادوکس در افکار عمومی
آذر منصوری با انتشار توییتی خواستار روشن شدن جرم نمایندگان رد صلاحیت شده در محاکم قضایی شد.
متن این توییت به شرح زیر است: از نمایندگان فعلی مجلس ۹۰ نفر رد صلاحیت شدند که تا خرداد ۹۹ همچنان نماینده خواهند بود. اگر خطایی از رد صلاحیت شدگان سر زده که به موجب آن و طبق نظر شورای نگهبان صلاحیت لازم را برای کاندیداتوری مجدد ندارند، باید در محاکم قضایی اثبات و روشن شود. به خصوص مصادیق بند ۱ و ۲ و ۴ ماده ۲۸.
قاسم میرزایی نیکو، با بیان اینکه اغلب موارد مربوط به رد صلاحیت نمایندگان با استناد مربوط به عدم التزام به نظام و ولایت فقیه بوده، اظهار کرد: ما در قانون جامع انتخابات این پیشبینی را کردیم که اگر کسی خودش میگوید به اسلام اعتقاد دارم و «أشهد أن لا إله إلا ا…» میگوید یا اگر در نظام خدمت کرده و موردی از برخورد با او وجود نداشته و خودش میگوید ولی فقیه را قبول دارم کسی نمیتواند خلافش را بگوید.
وی ادامه داد: اگر تهمت اقتصادی به نمایندگان وجود دارد باید پاسخگو باشید. متاسفانه عدهای در حاشیه امنی قرار دارند و میتوانند هر قضاوتی داشته باشند؛ میگویند میلیونها سند دیدهایم و اعلام میکنند ۹۰ درصد علت رد صلاحیتها مربوط به مسائل مالی است. چهطور با نمایندگان چنین برخوردی میشود؟ اگر قانون نقصی دارد باید آن را اصلاح کنیم و اگر کسی که اظهارنظر میکند خطا کرده حرفهای او باید اصلاح شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصادیق عدم التزام به اسلام و نظام و دلایل رد صلاحیتها باید مشخص شود، اظهار کرد: وقتی حدود ۱۰۰ نماینده مجلس شورای اسلامی رد صلاحیت شدند این پارادوکسی را ایجاد میکند؛ اینها به چه عنوانی به مجلس میآیند؟ اگر رای مردم پشت آنهاست رد صلاحیتشان چه معنایی دارد و اگر رد صلاحیتشان درست است حضور آنها در مجلس شورای اسلامی چه توجیهی دارد؟
درخواست جلسه احزاب با قائم مقام شورای نگهبان
همچنین بنابر گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان احزاب ملی و استانی در کمیسیون ماده ۱۰ قانون چگونگی فعالیت احزاب و تشکل های سیاسی طی نامه ای به عباسعلی کدخدایی قائم مقام شورای نگهبان درخواست جلسه ای با حضور احزاب و تشکل ها برای بررسی و شفاف سازی در مورد رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس با کدخدایی را مطرح کردند.
متن نامه قدرتعلی حشمتیان و محمد علی تبرائی به شرح ذیل است:
قائم مقام محترم شورای نگهبان؛ احتراما برابر گزارشات رسیده از سراسر کشور، ردصلاحیتها در هیات مرکزی نظارت شورای محترم نگهبان، از فعالین سیاسی و اجتمایی از جریانات سیاسی اعم از مستقل و اصلاح طلب و اصولگرای کشور گسترده میباشد، لذا اعتراضات بسیار زیادی از دبیران کل احزاب مستقل و اعتدالگرا و اصلاح طلبان و اصولگرایان در سطح کشور به گوش میرسد و علی رغم اینکه اینجابان خود کاندیدای مجلس شورای اسلامی نیستم (حشمتیان)، ولی بعنوان نمایندگان احزاب کشور در کمیسیون ماده ده احزاب، بایستی مدافع حقوق احزاب باشیم.
لذا در همین راستا خواهشمند است وقتی را مشخص فرمایید تا نشستی را بصورت مشترک بین نمایندگان فراکسیونهای سیاسی کشور در خانه احزاب ایران با آن جناب داشته باشیم و از چگونگی گستردگی ردصلاحیت ایران آگاه و در نتیجه برای حضور پرشور مردم عزیزمان در انتخابات پیش رو همچون گذشته کوشا باشیم.