نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه الحاق بنادر شهیدبهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار موافقت کردند. در مقدمه توجیهی لایحه ماده واحده الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار که در جلسه ۳۱ تیرماه شهریورماه سال گذشته که به تصویب هیئت وزیران […]
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه الحاق بنادر شهیدبهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار موافقت کردند. در مقدمه توجیهی لایحه ماده واحده الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار که در جلسه ۳۱ تیرماه شهریورماه سال گذشته که به تصویب هیئت وزیران رسید و از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد ، آمده بود؛ به منظور جذب سرمایه گذاری، تحریک تولید و صادرات کالا به بازارهای جهانی و همچنین با توجه به اینکه مناطق آزاد دنیا متصل و وابسته به یک بندر در محدوده خود هستند و نیز برای بهره مندی متقابل منطقه آزاد چابهار و بنادر شهیدبهشتی و شهیدکلانتری از مزایا و امکانات یکدیگر و افزایش سهم حمل و نقل دریایی در منطقه و جهان به عنوان حلقه ای از زنجیره تأمین و توزیع، استفاده حداکثری از ظرفیت جغرافیایی این دو بندر در جذب خطوط کشتیرانی و ایجاد تسهیلات برای جذب کالاهای ترانزیتی آسیای میانه و افغانستان و همچنین کمک به اشتغالزایی منطقه و محور شرق کشور، لایحه ماده واحده الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار برای طی مراحل قانونی خود به مجلس ارائه می شود.
توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان یکی از مگاپروژههای کشور
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در دومین نشست کمیته موافقت نامه سهجانبه چابهار درخصوص بخشهای مختلف این توافق نامه گفت و گو و تصمیم های خوبی اتخاذ شد. هروز آقایی صبح امروز در برنامه زنده روی خط خبر که با محوریت «آخرین وضعیت اجرای موافقت نامه سه جانبه چابهار» برگزار شد اظهار کرد: توافقنامه ایران، هند و افغانستان در سال ۹۵ با حضور روسای جمهور سه کشور منعقد و بعد از تصویب در مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان ابلاغ شد. به گفته وی، این موافقتنامه در بخش های مختلف همکاری بین سه کشور را بسط و گسترش میدهد، از جمله موضوع های آن میتوان به همکاری تجاری در بندر چابهار اشاره کرد، از آنجایی که ثقل این توافقنامه اقتصادی است به موافقت نامه چابهار موسوم شد.
حذف فرآیندهای موازی بندر و گمرک
در نشست مشترک رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بر «تسهیل در برقراری ارتباط سیستمی و تامین و مبادله اطلاعات اسنادی» و «تسریع در طراحی و اجرای سیستم تجارت فرامرزی»تاکید شد. در این نشست که به میزبانی سازمان بنادر و دریانوردی و با حضور تعدادی از معاونین و مدیران ارشد دو سازمان برگزارشد، طرفین با اشاره به تداوم رو به رشد فعالیت های دریایی در زنده نگه داشتن تجارت خارجی و اقتصاد کلان کشور، علی رغم فشارهای اقتصادی، بر حذف فرآیندهای موازی بین بندر و گمرک از جمله مانیفست، قبض انبار و بیجک به منظور تسریع در فرآیند خدمات رسانی به صاحبان کالا تصریح شد.
فعالیت بندر چابهار سه برابر شده است
وزیر راه و شهرسازی گفت: بخش مهم توافقها با هند تحرکبخشی ترانزیت و حمل و نقل است که نقطه کانونی آن بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور به شمار میرود. وزیر راه و شهرسازی در پایان دیدار امروز خود با وزیر خارجه هند در محل وزارت راه و شهرسازی درخصوص کمیسیون مشترک دو کشور در بحث حمل ونقل گفت: توسعه همکاریهای اقتصادی ایران و هند، محورهای گوناگونی داشته و در کمیسیون مشترکی که با حضور وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، توافقات جدیدی برای توسعه همکاریها حاصل آمد. وی ادامه داد: بخش مهم این توافقها تحرکبخشی به همکاریهای ایران و هند در بحث ترانزیت و حملونقل است که نقطه کانونی آن بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور است.
انتصاب عضو هیات عامل و معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی
با حکمی از سوی وزیر راه و شهرسازی، عضو هیات عامل و معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی منصوب شد. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی طی حکمی فرهاد منتصر کوهساری را به عنوان عضو هیات عامل و معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی برای سه سال منصوب کرد.
عزم جدی شرکت هندی IPGL برای تسریع در روند سرمایه گذاری در بندر چابهار
در دیدار قائم مقام وزیر کشتیرانی هند با معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، طرفین در خصوص تامین تجهیزات و تسهیل و تسریع در روند سرمایهگذاری شرکت هندی IPGL در بندر چابهار بحث و گفتوگو کردند. در این دیدار که در دفتر محمد راستاد برگزار شد، سانجای باندو پادهیا؛ قائم مقام وزیر کشتیرانی هند، ضمن تاکید بر عزم این کشور برای تسریع در روند تامین تجهیزات بندری گفت: در مورد تامین تجهیزات توسط شرکت IPGL، مشکلی وجود ندارد و برای تسریع در روند اجرای توافقنامه چابهار نیز دولت هند مجوزهای لازم را به شرکت IPGL برای همکاری هرچه بیشتر با ایران خواهد داد.
رشد بنادر ایران با وجود تحریم
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در سال رونق تولید و به رغم فشارهای چند جانبه ناشی از تحریم، خط تولید کانتینر به عنوان مکانیزم حمایتی خطوط کشتیرانی و تولید کنندگان داخلی، در کشور راه اندازی شد. محمد راستاد در مراسم معارفه و تکریم معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر، اقدمات صورت گرفته در حوزه بندری اعم از جذب سرمایه گذاری، اعمال تعرفه های رقابتی و ارائه خدمات بندری و تعاملات منطقهای و بین المللی طی دو سال گذشته را برجسته ارزیابی کرد.