موج التهاب ارزی به ساحل قالیباف رسید
موج التهاب ارزی به ساحل قالیباف رسید
عد از حدود سه سال از همراهی محض دولت و مجلس، حالا شرایط ارزی کشور دو قوه مجریه و مقننه را رودرروی هم قرار داده است.

گروه اقتصادی جمله، بعد از حدود سه سال از همراهی محض دولت و مجلس، حالا شرایط ارزی کشور دو قوه مجریه و مقننه را رودرروی هم قرار داده است.
به گزارش جمله ماجرا از جایی شروع شد که نمایندگان مجلس بعد از بازگشت از تعطیلات نوروزی از نرخ دلار و کاهش ارزش پول ملی گلایه کردند و قالیباف را برای پاسخگو کردن دولت تحت فشار قرار دادند.
محمدباقر قالیباف، نیز در واکنش به فشارها با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند، ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، گفت: «با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم، اما با دولت همراهی کرده‌ایم و اکنون نیز هدف ما این است که در این موضوع بین دو قوه هماهنگی و همصدایی ایجاد شود و در یک برنامه علمی و عملیاتی با تنش‌های ارزی، مقابله شود.‌»
اما هنوز حرف در دهان رئیس مجلس خیس نخورده بود که ارگان رسانه‌ای دولت در واکنش به این التیماتوم قالیباف را دلیل اصلی التهاب در بازار ارز معرفی کرد.
روزنامه ایران در مقاله‌ای نوشت: در شرایطی که پس از عملیات وعده صادق و برنامه‌های مدیریت ارزی دولت، بازار ارز شاهد روند کاهشی و برخورداری از ثبات و آرامش است، سخنان رئیس مجلس و «تعیین ضرب‌الاجل» برای دولت آن هم در فاصله کمتر از یک ماه تا پایان کار مجلس یازدهم، موجب ایجاد ابهام و التهاب ناشی از انتظار در فضای حاکم بر بازار ارز شد.
حالا نبرد سایه ها به میدان آمده و هرچه به آغاز مجلس جدید و انتخاب رئیسی تازه نزدیک می‌شویم شرایط وخیم تر هم خواهد شد. هرچند بازار برخلاف ادعای روزنامه ایران واکنش چندانی به ضرب الاجل رئیس مجلس نشان نداده و به خوبی می‌داند که این جنگ زرگری است و هیچ نیت و قصد خاصی برای بازار دلار ندارد.
شرایط ارزی کشور وخیم است و ایرانیان سالهاست به زیست در شرایط وخیم عادت کرده‌اند. چندانکه که حتی اگر امروز نرخ ارز ۱۰۰ هزار تومان هم می‌شد چندان به حال ملت فرقی نمی‌کرد، زیرا ایرانیان بیش از ۵ سال است که هر روز فقیر تر می‌شوند و بسیاری آنقدر فقیر شده‌اند که فقر بیشتر تغییری درحالشان ایجاد نمی‌کند.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس اقتصادی