می‌توانیم تولید برنج را یک میلیون تن افزایش دهیم!
می‌توانیم تولید برنج را یک میلیون تن افزایش دهیم!

    معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با آماده‌سازی زیرساخت‌ها امکان تولید حدود یک میلیون تن برنج بیشتر در کشور وجود دارد. علی‌مراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، عنوان کرد که در دهه فجر امسال ۱۹۶۹ پروژه کلان و خرد در حوزه […]

 

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با آماده‌سازی زیرساخت‌ها امکان تولید حدود یک میلیون تن برنج بیشتر در کشور وجود دارد.
علی‌مراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، عنوان کرد که در دهه فجر امسال ۱۹۶۹ پروژه کلان و خرد در حوزه آب و خاک افتتاح می‌شود که اعتبار این پروژه‌ها مبلغی بالغ بر ۱,۲۵۶ میلیارد تومان بوده و برای ۱۳ هزار نفر اشتغال ایجاد می‌کند.
وی اضافه کرد: حدود ۲۱ هزار هکتار سیستم‌های مدرن آبیاری، بیش از ۲۲۰۰ هکتار شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی و بیش از ۳۰۰۰ هکتار تجهیز و نوسازی اراضی و ۴۵۰۰ هکتار زهکشی و ۱۸۲ کیلومتر مرمت و بازسازی قنوات در این مدت انجام خواهد شد.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، با اجرای پروژه‌های مذکور حدود ۶۰ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی می‌شود.
اکبری با اشاره به تخصیص اعتبار برای پروژه‌های آب و خاک در استان‌های مختلف عنوان کرد: اخیراً در ۱۲ استان اردبیل، ایلام، بوشهر، سمنان، فارس، خراسان جنوبی، لرستان، یزد، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، خوزستان و سیستان و بلوچستان برای پروژه‌های مربوط به آب و خاک ۳,۵۳۴ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است که بخشی از این پروژه‌ها در سال جاری و بخشی دیگر نیز در سال آینده اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیش‌بینی اعتبارات برای پروژه‌های آب و خاک در لایحه بودجه ۱۴۰۱، ۳,۳۶۸ میلیارد تومان بوده است، از اجرای پروژه‌ای برای جلوگیری از هدررفت آب سبز خبر داد و گفت: بین ۹ تا ۱۰ میلیارد مترمکعب آب ناشی از بارش در سه استان شمالی وارد دریای خزر و از دسترس ما خارج می‌شود. با برنامه‌ای که داریم می‌توانیم بخشی از این آب‌های سبز را مدیریت کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه پروژه مذکور هنوز به طور رسمی شروع نشده و در بخش‌هایی از کشور قسمت‌هایی از آن در دست انجام است، گفت: این پروژه نیاز به اعتبار خاص دارد و پیش‌بینی ما این است که برای اجرای آن نیاز به ۷۳ هزار میلیارد تومان اعتبار داریم که در صورت تأمین این اعتبار طی پنج سال می‌توانیم طرح را اجرایی کنیم.
اکبری در بخش دیگری از سخنان خود درباره مباحث مطرح شده از سوی وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه خودکفایی در تولید برنج از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است، گفت: ما در کشور حدود ۲ تا ۲.۱ میلیون تن برنج تولید و بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن نیز از این محصول را وارد می‌کنیم.
وی با بیان اینکه در شمال کشور این پتانسیل وجود دارد که برنج را دوبار کشت کنیم، افزود: در حال حاضر این اتفاق یا نمی‌افتد یا خیلی محدود است و برای انجام چنین کاری باید زیرساخت‌ها آماده شود که تجهیز و نوسازی، زهکشی‌های زیرزمینی و یکپارچه‌سازی اراضی از جمله این زیرساخت‌ها است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: بعد از کشت اول و دوم برنج می‌توانیم در کشت سوم محصول کلزا را بکاریم و تنها جایی که برای کشت کلزا منابع آب سبز داریم، استان‌های شمالی است چرا که در این استان‌ها بیش از ۶۰۰ میلیمتر بارندگی وجود دارد و اگر در نقاط دیگر کشور بخواهیم کلزا بکاریم، باید آن را جایگزین محصولات دیگر از جمله گندم یا چغندرقند کنیم.
اکبری با اشاره به اینکه طرح مذکور آماده اجرا است، افزود: با اجرای این طرح ما می‌توانیم بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن برنج اضافه‌تر در کشور تولید کنیم و علاوه بر این، امکان تولید ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن کلزا نیز وجود دارد ضمن اینکه حدود سه میلیون تن علوفه می‌توانیم تولید کنیم.
وی تأکید کرد: در شمال کشور در حوزه زیرساخت‌ها یا کاری انجام نشده یا اینکه میزان آن بسیار محدود بوده است.