سرویس سیاسی
حدود دو دهه است که مشکلات کمآبی بهصورت نقطهای در چند استان ازجمله کرمان، اصفهان و سیستان و بلوچستان آغاز شده بود اما مدیران و حتی نمایندگان به این موضوع مهم که بارها توسط کارشناسان، هشدار داده میشد، واکنشی نشان ندادند و در برخی راهحلها نیز اقدام به اجرای «طرح انتقال آب بینحوضهای» کردند که به تعبیر «مولانا» از قضا صفرا فزود و کار را پیچیدهتر کرد.
در نتیجه بیتوجهی دولتهای مختلف به این موضوع مهم و حیاتی بود که کمآبی گسترش یافت و به استانهای مختلف کشیده شد و روستاهای بسیاری در استانهای مرکزی، جنوبی و شرقی به خاطر همین مشکل، خالی از سکنه شد و اهالی این روستاها، به حاشیه شهرها فرار کردند. مدیران باز هم توجهی نشان ندادند تا اینکه در سالهای اخیر برخی استانها مانند چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان که همواره در شمار پرآبترین استانهای کشور بودند، به تب تشنگی افتادند و باز هم مدیران اقدامی نکردند و امروز مشکل کمآبی که در اثر سیاستهای غلط دولتها در سد سازی و اجرای طرحهای انتقال آب بینحوزهای شروع شده بود با مشکلات مربوط به «تغییرات اقلیم» و «گرمایش جهانی» تشدید شد و امروز به وضعیتی غیرقابل بازگشت رسیده است و زیست در فلات ایران را تهدید میکند.
طی روزهای اخیر قطعی آب شرب برخی شهرهای بزرگ مانند شهرکرد، همدان و ارومیه رسید و با توجه به اینکه ریشه این قطعی آب، به اتمام ذخیره آب پشت سدهاست به نظر میرسد در حال حاضر کاری موثری از دست کسی بر نمیآید جز اینکه با تانکر آب، نیازمندی ضروری را به خانوارها برسانند اما این موضوع باید آژیر قرمز را برای مدیران دولت در سطوح ملی و محلی و همچنین مردم به صدا درآورد و به این حقیقت برسند که جز مدیریت مصرف، نمیتوانند کار دیگری انجام دهند. کمآبی ریشه ۹۰ درصد مشکلات زیستمحیطی کشور است و معنای این گزاره آن است که بدون تدبیر مشکلات مربوط به آب، باید فاتحه پهنههای زیستی این کشور باستانی را خواند اما هنوز دولت طرحی برای آن ندارد و ایجاد ژرفچاهها نیز به مشکل خواهد افزود. نکته بعدی که بسیار مهم است این است که کمآبی ازجمله مشکلاتی است که امکان و استعداد ویژهای دارد برای اینکه تبدیل به مشکلات امنیتی شود نظیر آنچه که در سال گذشته در استان خوزستان اتفاق افتاد چون به زندگی روزانه مردو مربوط است.خوشبختانه کمآبی اخیر در چند شهر به اعتراضات خیابانی ختم نشد و شهروندان مدارا کردند و مدیران نیز با توزیع آب از طریق تانکر، تلاش کردند فشار وارده به خانوارها را کم کنند. وزیر کشور در همین زمینه با بیان اینکه، مشکل آب در شهرکرد، مطالبه مردم بوده است، گفت: در حال حاضر مشکل تا حد زیادی برطرف شده و در وضعیت پایداری قرار گرفته است و بخش اندک باقی مانده هم به سرعت حل خواهد شد.
احمد وحیدی وزیر کشور در خصوص مشکلات پیشآمده در زمینه تامین آب شرب شهرکرد و تلاشهای صورت گرفته برای حل و فصل این مشکل گفت: به هر حال پس از حوادث طبیعی اخیر که در سراسر کشور بهوجود آمد، برخلاف همه تلاشهای انجام شده، در مسیر انتقال آب شرب مردم هم مشکلاتی ایجاد شد.
وی گفت: از این رو، ناچار شدیم آبرسانی با تانکر برای اهالی محترم آن منطقه انجام شود و همزمان با به کارگیری ظرفیتهای لازم، تلاشهای زیادی برای برطرف کردن سریع این مشکل، صورت گرفت.
وزیر کشور اضافه کرد: هم شخص استاندار و هم وزیر نیرو و معاونانشان به محل رفتند تا کار را دنبال کنند. در حال حاضر مشکل تا حد زیادی برطرف شده و در وضعیت پایداری قرار گرفته است و بخش اندک باقی مانده هم به سرعت حل خواهد شد.
وحیدی با اشاره به «سوءاستفاده ضدانقلاب و بدخواهان» نسبت به این اتفاق اظهار داشت: آنها همیشه تلاش دارند تا هر موضوعی را به سمت و سوی ضد امنیتی ببرند، اما هیچ مشکل امنیتی در شهرکرد نداریم، ما قبول داریم این مساله جزو مطالبات مردم است و بخشی از موضوع خارج از کنترل بود با این حال تلاش کردیم مشکل بهوجود آمده را برطرف کنیم.نکته آخر خطاب به دولت و مجلس است که در گام نخست باید جلوی هر نوع انتقال آب بینحوضهای را بگیرند موضوعی که در دولت سیزدهم مصوب شد اما هنوز مانند «سد فینسک» که آب مناطق وسیعی از مرکز و شرق مازندران را به سمنان منتقل خواهد کرد، در برخی استانها از طرف مدیران، بهعنوان راهحل در نظر گرفته شده و در برخی استانها نیز بهرغم مخالفت معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت محیطزیست کشور، بهصورت خزنده در دست اجراست و باید از آن اجتناب کرد و به افکار عمومی نیز گزارش داد.
رئیسجمهور در هفدهمین اجلاس روز جهانی مسجد:
در هیچ نشست و مذاکراتی از حقوق ملت کوتاه نخواهیم آمد
رئیس جمهور گفت: در هیچ نشست و مذاکراتی از حقوق ملت کوتاه نخواهیم آمد و دولت تلاش برای پیشرفت کشور و رفع مشکلات را با قوت ادامه خواهد داد.آیتالله سیدابراهیم رئیسی در هفدهمین اجلاس روز جهانی مسجد که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: امپراطوری رسانهای امروز ابزار دشمن برای القای یاس در جامعه و در صدد دور کردن مردم از دین، ارزشها و آرمانهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است. در سوی مقابل اما رهبر معظم انقلاب پرچم امیدآفرینی را برافراشته و مساجد نیز به عنوان کانونهای امیدآفرینی نقش بسیار مهمی در بسط گفتمان رهبری در جامعه دارند.آیتالله رئیسی با تاکید بر ضرورت پاسخ بهنگام و متقن به شبهات در جامعه، خاطرنشان کرد: شما ائمه محترم جماعات میتوانید در مساجد علاوه بر اقامه نماز و نشر معارف دینی، شبهات ایجاد شده برای مردم را رفع و گرههای ذهنی جامعه را باز کنید، چرا که اگر شبهات و القائات دشمن در ذهن مردم بیپاسخ بماند، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به مرور دچار فرسایش میشود.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به فعالیتها و اقدامات دولت در یک سال گذشته در زمینه مهار کرونا، توسعه سیاست همسایگی، ایجاد توزان در سیاست خارجی، افزایش تجارت خارجی، ارتقای ذخایر استراتژیک کالای اساسی و همزمان تلاش برای خودکفایی و تنوع مبادی ورود کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: دولت با همراهی مردم توانست گام بلندی را در صیانت از جان و سلامت مردم بردارد و همزمان بدون استقراض از بانک مرکزی یا خلق پول، توسعه اقتصاد ملی و افزایش سرمایهگذاری در پروژهای کلان ملی را دنبال کند.رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش مهمترین مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی را حضور مردم در عرصهها و صحنههای مختلف دانست و اذعان داشت: بحمدالله کشور ما دارای قدرت متکی به آحاد مردم است و تلاش دولت مردمی بر این اساس استوار بوده که از چنین قدرتی به خوبی برای تامین منافع ملت بهره بگیرد.آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه با وجود تحریمها و تهدیدها دولت کار را با جدیت ادامه خواهد داد، افزود: با اعتقاد و اطلاع دقیق از ظرفیتها و توانمندیها میگویم که آینده برای کشور روشن است. امروز جنگ، جنگ ارادههاست و ملت ایران اراده کرده است بر دشمنان خود فائق آید و قطعاً خدای متعال هم کمک حال و یاریگر ملت ایران خواهد بود.رئیس جمهور با بیان اینکه با رویکرد عزتمندانه دولت مردمی، بخش قابل توجهی از مطالبات خود از برخی کشورها را دریافت کردهایم، تصریح کرد: در هیچ نشست و مذاکراتی از حقوق ملت کوتاه نخواهیم آمد، دولت تلاش برای پیشرفت کشور و رفع مشکلات را با قوت ادامه خواهد داد. ما زندگی مردم را به هیچ عامل بیرونی گره نخواهیم زد و مجدانه پیگیر رفع مشکلات کشور و مردم خواهیم بود.رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت استمرار سفرهای استانی دولت، افزود: سفرهای استانی را حتما ادامه خواهیم داد و دور دوم این سفرها به فاصله کوتاهی آغاز خواهد شد. از مردم و با مردم هستیم و خواهیم بود و به لطف خدا و با اتکاء به شعار ما میتوانیم، مشکلات کشور حل خواهد شد.
قالیباف در نطق پیش از دستور:
دستاوردهای صنعت دفاعی کشور نمادی از شکست تحریم است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دستاوردهای غرور آفرین صنعت دفاعی کشور نمادی از شکست سیاست های تحریمی دشمنان ایران اسلامی بوده و توان دفاعی ما بومی است.محمدباقر قالیباف اظهار داشت: فرا رسیدن روز جهانی مسجد را گرامی میدارم. مسجد در دین اسلام، انسان ساز و جامعه پرداز است.وی بیان کرد: اجتماع مؤمنان به خودی خود منشأ خیر است و مسجد مکانی است که در آن اجتماع مؤمنان بر محور دعا و نماز شکل میگیرد. جامعه از طریق همین اجتماع سازنده مؤمنان به طور مداوم اصلاح میشود و از انحراف ناشی از تفرقه در جامعه اسلامی مصون میماند.رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر ما مسجد را به عنوان مقر فرماندهی اجتماعی و فرهنگی در جامعه اسلامی و نماد ظهور مردم باوری در نظام اسلامی تعریف کنیم، ضروری است تا در جهت گیری های خود نسبت به نقش مسجد در مدیریت فرهنگی جامعه تجدید نظر اساسی کنیم.قالیباف تاکید کرد: تقلیل مسجد به مکانی برای عبادت و تهی کردن این مکان مقدس از نقش اجتماعی آن، ظلم به آموزههای پیامبر اسلام (ص) است که حکومت اسلامی را بر محور مسجد اداره میکردند.وی متذکر شد: در سالهای مبارزات انقلابی، مساجد نقشی محوری در بسیج مردم علیه رژیم شاهنشاهی ایفا کردند و در سالهای دفاع مقدس نیز مساجد نقش محوری در بسیج نیروها علیه دشمن داشتند.رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز هم با توجه به تغییر مأموریتها و ظهور جبهههای جدید مبارزه، نیازمند بازتعریف نقش مساجد هستیم و باید در این مسیر از تجربه مساجدی که در سراسر کشور توانسته اند محور حرکتهای جهادی، تربیتی، محرومیت زدایی، خیریه، توانمندسازی و سایر فعالیتهای اجتماعی قرار گیرند، به بهترین شکل استفاده کنیم.قالیباف در ادامه گفت: پیشاپیش فرا رسیدن روز صنایع دفاعی کشور را به ملت ایران، تمام مجاهدان سرافرازان نیروهای مسلح به خصوص متخصصان وزارت دفاع و سایر تلاش گران حوزه صنایع دفاعی تبریک می گویم و یاد و خاطره شهدای گرانقدر صنعت دفاعی کشور را گرامی میدارم.رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قابلیت بازدارندگی و توان دفاعی کشورمان بومی و جوشیده از فکر و توان ایرانی است و هیچ قدرتی نمیتواند مانع از افزایش مستمر قدرت بازدارندگی ایران و تقویت توان دفاعی کشور شود.وی ادامه داد: دستاوردهای غرورآفرین صنعت دفاعی کشور علاوه بر آنکه نمادی از شکست سیاستهای تحریمی دشمنان ایران اسلامی است، به روشنی نشان میدهد اگر به جوانان متخصص کشور اعتماد کنیم، میتوانیم بر مشکلات فائق آییم و قلههای پیشرفت را فتح کنیم.قالیباف با بیان اینکه صنعت دفاعی کشور در حال حاضر سه ویژگی مهم و راهبردی را با هم ترکیب کرده است، تصریح کرد: اول اینکه به یک صنعت پیشران تبدیل شده که همزمان با خود سایر رشتههای علمی به ویژه فنی و مهندسی را توسعه میدهد. دوم اینکه با تأمین نیازمندیهای نیروهای مسلح و ایجاد برتری فناورانه نقش مهمی در قدرت دفاعی و بازدارندگی کشور ایفا میکند و سومین ویژگی آن است که با گشودن باب صادرات دفاعی در آینده نزدیک به مکمل مهمی برای اقتصاد کشور تبدیل خواهد شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی:
انرژی اتمی ربطی به بمب ندارد
محمد اسلامی در سی و ششمین اجلاس سالانه رؤسای آموزش و پرورش، گفت: ریشه اتم در آموزش و پرورش است و اگر سنگ بنای دانایی در مدرسه گذاشته نشود، توانایی ایجاد نمیشود. اتم و شکافتن هسته اوج دانایی است که خدای متعال باید توفیق آن را دهد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در کشور ما همیشه جایگاه معلم و جایگاه فرهنگیان در قلب جامعه بوده است، افزود: جایگاه و ارزش فرهنگیان و معلمان نباید متاثر از شرایط مقطعی زیر سوال رود و آسیب ببیند و یا با مسائل مادی معاوضه شود، چراکه سعادت و پیشرفت چیزی نیست که کسی با پول آن را محقق کند.
وی با اشاره به اینکه، باید بتوانیم این انشاء تاریخی را از ذهن خود و بچهها دور کنیم که “علم بهتر است یا ثروت”؟، گفت: علم همان ثروت است و آن مهارتی که علم را به ثروت تبدیل میکند در خانه و مدرسه متولد میشود.
اسلامی در ادامه گفت: نیرویی که مدرک دکترا و کارشناسی ارشد دارد، اما بیکار است، معنا ندارد چرا که این تحصیلات برای کارآفرینی است. چه مسیری را رفتهایم که این حاصل شده است؟ در حال حاضر همه انتظار دارند اشتغال آنها دولتی باشد و استخدام شوند. در حال حاضر این ذهنیت نیروی انسانی ما شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی معتقد است که فرآیند تبدیل علم و دانش به فناوری، فناوری به صنعت و ثروت و نهایتا تاثیرگذاری در جامعه یک مهارت چند لایه ترکیبی است که در تعامل مدرسه و خانواده باید رخ دهد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با یادآوری رونمایی سند توسعه راهبردی سازمان انرژی اتمی در۲۰ فروردین سال جاری، گفت: مطابق با این سند در حوزه نیروگاهی در این بازه زمانی یعنی برنامه بیست ساله باید حداقل ۲۰ هزار نیروی متخصص تربیت کنیم. ما در این سند، تاثیر گذاری انرژی اتمی در بخشهای مختلف زندگی مردم را تعریف کرده ایم.
اسلامی چرخه سوخت هستهای را یک چرخه قدرت ساز دانست و با بیان این که انرژی اتمی ربطی به بمب ندارد، خاطر نشان کرد که بمب را میگویند تا اجازه دسترسی به این فناوری را پیدا نکنیم. ما در بخش مولکولی بر روی آب سنگین کار میکنیم و امسال توانستیم خط تولید قطره غربالگری نوزاد از آب سنگین را راه اندازی کنیم. قبل انقلاب نیز با ورود به حوزه فناوریهای نوین و نوظهور به دلیل آنکه قدرت ساز است مخالف بودند. جمهوری اسلامی ایران کمتر از ۲ درصد ظرفیت اتمی جهان را در اختیار دارد، اما ۲۵ درصد بازرسی جهان را در جمهوری اسلامی ایران انجام شده است و برجام را با تخریب و زیر سوال بردن زیر ساخت
هستهای شروع کردند.
اراده دولت برای احیای جهاد سازندگی جدی است
معاون اول رییس جمهور در جلسهای با اعضای حقیقی شورای عالی جهاد سازندگی بر عزم و اراده جدی دولت برای احیای این جریان مردمی در کشور تاکید کرد.
محمد مخبر در جلسهای با اعضای حقیقی شورای عالی جهاد سازندگی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور برای پشتیبانی از فعالیتهای جهادی گفت: رویکرد جدی دولت سیزدهم توسعه و محرومیتزدایی با اتکاء به توان و ظرفیت مردم است و جهاد سازندگی باید به جریانی امیدآفرین و نمادی برای کارآمدی نظام تبدیل شود.
معاون اول رییس جمهور افزود: در این زمینه برنامه دولت صرفا رفع مشکلات مردم در کوتاه مدت نیست بلکه میخواهد همه خلاقیتها و ظرفیتهای مردمی را برای ساخت آینده کشور به کار بگیرد.
مخبر با تاکید بر اینکه دولت امکانات، منابع و ابزار لازم را برای فعالیت جهاد سازندگی فراهم خواهد کرد، گفت: خوشبختانه علاوه بر دولت، سایر نهادها نیز در این مسیر پای کار هستند و جهاد سازندگی باید با اتکاء به پشتوانههای دولتی و مردمی، خلاءهای کشور را شناسایی و ماموریتهای بزرگی را به
سرانجام برساند.وی از انحلال جهاد سازندگی به عنوان یک اشتباه نام برد و افزود: جهادسازندگی اگرچه بصورت شکلی در گذشته از بین رفت اما محتوا و روح حاکم بر این جریان همچنان در کشور زنده است؛ چرا که خاصیت فرهنگ و روحیه جهادی این است که با وجود مخالفتها و سنگاندازیها، متوقف نمیشود.
معاون اول رییس جمهور از اعضای حقیقی شورای عالی جهاد سازندگی خواست چارچوب، اهداف و ساختار دقیقی برای احیای جهاد سازندگی تدوین و با جدیت آن را پایهگذاری
و پیگیری کنند.
گذرنامهها برای اربعین قبل از رفتن به مرز تمدید شود
وزیر کشور گفت: گذرنامه ها برای حضور در مراسم اربعین قبل از رفتن به مرز تمدید شود و در مرز این کار انجام نمیشود.
احمد وحیدی پس از نشست کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین در جمع خبرنگاران، این کمیته را یکی از کمیتههای فعال ستاد اربعین دانست و گفت در این کمیته موضوعات مختلف فرهنگی بحث و گفت وگو میشود. وزیر کشور افزود: کمیته فرهنگی با استفاده از همه ظرفیتهای هنری، تهیه کتاب و مقالات و پیش بینی مراسمات، همایشها و فراهم کردن زمینه گسترده برای فعالیت فرهنگی فراهم کرده و کارهای ارزشمندی انجام میشود. وحیدی ابراز امیدواری کرد در اربعین که خود واقعه بزرگ فرهنگی است با کمک فعالیتهای فرهنگی بخشی از این ظرفیت بزرگ به نمایش در بیاید و زوار بتوانند از این خدمات فرهنگی گسترده پیشبینی شده بهره ببرند.وزیر کشور درباره مهلت گذرنامهها که پیشتر گفته شده بود گذرنامههای دارای اعتبار یک ماهه، در مرز مهر اعتبار میخورد، اظهار داشت: ستاد اربعین روی موضوع برگ گذر مرزی یا گذرنامه اختصاصی با دولت عراق مشغول مذاکره است اما هنوز به نتیجه نرسیده است.وحیدی تاکید کرد: زائران باید قبل از مرز گذرنامه خود را تمدید کنند چون سر مرز این کار انجام شدنی نیست و کسانی که فرصت ندارند باید زودتر به اداره گذرنامه مراجعه کنند.