نخستین شبکه مراکز نیکوکاری در همدان راه‌اندازی شد
نخستین شبکه مراکز نیکوکاری در همدان راه‌اندازی شد

    همدان – خبرنگار روزنامه جمله رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: شبکه مراکز نیکوکاری محلی و سامانه جامع نیکوکاری برای نخستین بار در کشور در استان همدان راه‌اندازی شد. مرتضی بختیاری در مراسم رونمایی از شبکه مراکز نیکوکاری محلی و سامانه جامع نیکوکاری استان همدان با بیان اینکه کمیته امداد در روز ۱۴ […]

 

 

همدان – خبرنگار روزنامه جمله
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: شبکه مراکز نیکوکاری محلی و سامانه جامع نیکوکاری برای نخستین بار در کشور در استان همدان راه‌اندازی شد.
مرتضی بختیاری در مراسم رونمایی از شبکه مراکز نیکوکاری محلی و سامانه جامع نیکوکاری استان همدان با بیان اینکه کمیته امداد در روز ۱۴ اسفند سال ۱۳۵۷ توسط معمار کبیر انقلاب اسلامی افتتاح شد اظهار کرد: انقلاب اسلامی، انقلاب محرومان و مستضعفان است و آنها صاحب اصلی این انقلاب هستند بنابراین وقتی عزیزی خدمات دریافت می‌کند نباید خجالت‌زده شود، ضمن اینکه حرمت این فرد نیز باید حفظ شود.
وی با بیان اینکه سامانه‌ای که کمیته امداد راه‌اندازی کرده در کنار خیریه‌های دیگر است و خیران نباید از کارهای خیرخواهانه کنار بکشند افزود: خیریه‌ها کارهای بسیار بزرگی چون مدرسه‌سازی،کمک به ایتام، کمک‌های مومنانه و … را به انجام رسانده‌اند که ضمن تشکر از انها اطمینان می‌دهیم کمیته امداد در کنار آنها خواهد بود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه این سامانه به شکلی برنامه‌ریزی شده که افراد با عزت از خدمات برخوردار شوند گفت: یکی از دغدغه‌های نماینده ولی فقیه در همدان ساماندهی خیریه‌ها در استان بوده که به لطف خدا با این سامانه با رعایت تکریم عزیزان نیازمندی‌های خودشان را انتخاب و بر اساس آن خدمات مورد نظر راه دریافت می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه این سامانه برای نخستین بار در کشور در استان همدان راه‌اندازی می‌شود خاطرنشان کرد: در استان همدان ۷۹ میلیارد و ۲۱۸ میلیون تومان کمک مردمی در سال ۹۸ شامل فطریه، زکات کمک به نیازمندان و‌… جمع آوری شده است.
بختیاری با بیان اینکه ۳۱ میلیارد تومان نیز در سال گذشته در استان توسط خیریه‌ها جمع آوری شده است اظهار کرد: در سال ۹۹ نیز تا کنون ۱۱۲ میلیارد و ۱۰۸ میلیون تومان جمع‌آوری شده است.
وی با بیان اینکه در استان همدان ۸ هزار و ۳۶۹ شغل برای مددجویان ایجاد شده است اظهار کرد: در حال حاضر در استان همدان ۳ هزار یتیم و ۴۲ هزار حامی وجود دارند‌.
همچنین در سفر یک روز رییس کمیته امداد امام خمینی (زه) به همدان بهره‌برداری از ۸۰ واحد مسکونی ویژه مددجویان در روستای مهدی آباد شهرستان همدان با جمعی از مسئولان استانی آغاز شد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان همدان در این مراسم گفت: این واحدهای مسکونی در روستای مهدی‌آباد و با مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و مشارکت مددجویان احداث و آماده بهره‌‌‌برداری شده است.
پیمان ترکمانه با بیان اینکه تامین مسکن، یکی از خدمات اصلی برای توانمندسازی مددجویان است، اظهار داشت: خرید مسکن بخش قابل ‌توجهی از هزینه معیشت خانواده‌های زیر پوشش نهادهای حمایتی را به خود اختصاص می‌دهد که ارائه این خدمت، می‌تواند بار سنگینی را از دوش مددجویان بردارد.
وی تصریح کرد: ایجاد سرپناه مناسب برای محرومان از سیاست‌های اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی و از جمله برنامه‌های مهم نهادهای حمایتی از ابتدای انقلاب تاکنون است.
ترکمانه تاکید کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) در حقیقت نقش واسط بین نیکوکاران و نیازمندان را ایفا می‌کند و خیران می‌توانند با مراجعه به دفاتر این نهاد در سراسر استان و یا با مراجعه به مراکز نیکوکاری در محلات مختلف، افراد نیازمند را شناسایی کرده و به شکل مستقیم، کمک‌های خود را پرداخت کنند.

 

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس:
تعدیل آب چاه‌های کشاورزی امکان پذیر نیست

نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس گفت: تا قبل از اجرای الگوی کشت توسط وزارت جهاد کشاورزی هیچ تعدیل آب چاهی مورد قبول نیست .
سید جواد ساداتی‌نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد کاهش سهمیه آب کشاورزان اظهار داشت: تعدیل پروانه آب چاه‌های کشاورزی توسط شورای حفاظت آب فرمانداری بررسی می‌شود و تا قبل از اجرای الگوی کشت توسط وزارت جهاد کشاورزی هیچ تعدیل آب چاهی مورد قبول نیست .
وی افزود: طی آخرین مصوبه‌ای که کمیسیون کشاورزی با وزارت نیرو داشته است پروانه آب چاه‌های کشاورزی به شورای حفاظت از آب شهرستان و استان واگذار شده است و تعدیل پروانه آب چاه را به صورت قبل نداریم.
ساداتی‌نژاد خاطر نشان کرد: از رئیس جهاد کشاورزی شهرستان می‌خواهیم که در جلسات شورای آب در فرمانداری موضوع بررسی شود. رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به تغییر کاربری اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: در یک دهه اخیر کاربری بیش از یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی و باغی کشور تغییر کرده و حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن غیرمجاز بوده که این مسئله زنگ خطری برای حوزه کشاورزی و تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است.
وی تاکید کرد: کمیسیون کشاورزی به صورت جدی به موضوع تغییر کاربری غیر قانونی ورود می‌کند.

 

 

افزایش ۳۰ هزار میلیاردی اعتبار صندوق بیمه محصولات کشاورزی

ساداتی‌نژاد با اشاره به اینکه در جریان بررسی جزو ۲ تبصره ۱۳ لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در راستای حمایت از صندوق بیمه محصولات کشاورزی اعتبار این صندوق از ۲۵ هزار میلیارد ریال به ۳۰ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد، اظهار داشت: اعتبار صندوق بیمه دام و طیور نیز از یک هزار و ۲۰۰میلیارد ریال ۲ هزار میلیارد ریال افزایش داده شد.
وی افزود: مقرر شد بر اساس تبصره هشت لایحه بودجه سال آینده به ازای هر متر مکعب برداشت آب از آبخوان‌ها، حداکثر معادل ۲۰۰ریال از کشاورزان دریافت و ۵۰ درصد آن در حوزه فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان داری و ۵۰درصد باقی مانده در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و نیرو قرار بگیرد.
ساداتی‌نژاد با اشاره به مشکلات متعدد در حوزه بیمه کشاورزی عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی در این حوزه عدم پرداخت خسارت به موقع یا عودت کمترین مبلغ است، آن هم به دلیل اینکه بیمه بر اساس تولید تنظیم می‌شود؛ در حالی که کشاورز وقتی دچار خسارت می‌شود عملاً درآمدی هم که دارد از بین می‌رود، بنابراین این مورد یکی از اصلی‌ترین محورهای بحث در این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۹۸-۹۷ بر اساس قانون  دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای بیمه کشاورزی در نظر گرفته شده بود که سعی می‌کنیم امسال به حداقل دو برابر آن افزایش پیدا کند.
‌‎ ساداتی‌نژاد در ادامه با اشاره به اینکه تنها ۱۰درصد از اراضی کشاورزی کشور سند دریافت کرده‌‌اند ، اظهار داشت: اجرای قانون حدنگار از سال ۹۴ آغاز و باید بر اساس آن صدور اسناد تمامی اراضی کشاورزی تا سال ۹۹ به پایان می‌رسید، اما تا کنون تنها ۱۰درصد از ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور سند دریافت کرده‌اند و ۴ درصد از اراضی آماده دریافت سند هستند که بسیار ناچیز است.