مدیر کل راه و شهرسازی استان مازندران از نصب و راه اندازی دستگاه شتاب نگار جدید استان در شهرستان کلارآباد با ارزشی بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال با هدف سیستم پاسخ سریع و هشدار سریع برای زلزله خبر داد . به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل راه و شهرسازی استان مازندران […]
مدیر کل راه و شهرسازی استان مازندران از نصب و راه اندازی دستگاه شتاب نگار جدید استان در شهرستان کلارآباد با ارزشی بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال با هدف سیستم پاسخ سریع و هشدار سریع برای زلزله خبر داد .
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل راه و شهرسازی استان مازندران مهندس سید محمد نظری در خصوص رویکرد شبکه شتاب نگاری استان عنوان نمود : فراهم کردن شهر ایمن تر و زندگی بهتر برای شهروندان از وظایف ماست و امیدواریم اطلاعاتی که به واسطه نصب و راه اندازی دستگاههای شتابنگار به دست می آید بتواند مورد استفاده مدیران دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
مهندس نظری در خصوص سامانه پاسخ سریع گفت: پس از وقوع زلزله با استفاده از نقشه های (شیپ مپ) و تهیه نقشه برآورد خسارت بر اساس مقادیر طیفی و شناسایی مناطق با شتاب و تخریب زیاد بر اساس اطلاعات پردازش شده توسط دستگاه های شتاب نگار بر خط، اطلاع رسانی دقیق در اختیار مسئولین استان و مدیریت بحران و امدادگران قرار می دهیم. و با اجرای آن در استان چندین ثانیه قبل از زمین لرزه قطع شریان های اصلی گاز و برق و توقف نیروگاه و توقف کار در کارخانه ها و کارهای خطرناک را اطلاع رسانی می کنیم.
وی افزود: گام اول انتقال ۳۵ دستگاه قدیمی شتاب نگار از داخل ساختمانها به محوطه فضای باز و گام دوم نصب دستگاه های شتاب نگار بر خط در مراکز استان و شهرهای پرجمعیت و با خطر لرزه ای بالاست. و در صورت تامین اعتبار توسط استان و مسئولین استانی، راه اندازی سامانه پاسخ سریع و هشدار سریع می باشد.
وی ادامه داد: تشخیص مدیریت بحران در خصوص خسارت پس از زلزله و ارسال امکانات به محل های آسیب دیده از جمله موارد مدیریت بحران آنلاین توسط این دستگاه های نسل جدید است و در صورت قطع شدن برق شهری در مواقع اضطراری، دستگاه توسط باطری ذخیره کننده ولتاژ و صفحه خورشیدی پشتیبانی می شود.
مهندس نظری مهمترین موارد کاربردی این دستگاه ها را طبق ضرایب آیین نامه ۲۸۰۰ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، شتاب و وقوع مکان زمین لرزه مشخص می شود و در مهندسی زلزله و تحلیل سازه ها و شناخت زمین شناسی منطقه کاربرد اصولی دارد و همچنین پارامتر اصلی در تخریب ساختمانها در هنگام رویداد زمینلرزه، شتاب ناشی از رویداد آن است که توسط دستگاههای شتابنگار ثبت میشود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تصریح نمود: مزیت این دستگاهها نسبت به لرزه نگارها در این است که دستگاههای شتاب نگار در نزدیکی کانون زمینلرزه از کار نمیافتند و اگر زلزله بزرگی مانند زلزله سرپل ذهاب رخ دهد، ایستگاههای لرزهنگاری نزدیک به کانون زلزله به دلیل حرکت شدید زمین از کار میافتند؛ از این رو لازم است کشور به دستگاههای جدید شتاب نگاری مجهز شود. این دستگاهها که جنبش زمین و حرکتهای تکنیکی آن را رصد و اطلاعات را آنلاین در اختیار قرار می دهد برای کاهش خطرپذیری و افزایش تاب آوری شهر امکان بسیار خوبی فراهم میکند.
وی تاکید کرد : در صورتی که از مجموعهای از دستگاههای شتاب نگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین لرزه بزرگ بتوانیم دادهها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیشترین خسارت به آن وارد شده است. بر اساس این اطلاعات نیروهای امدادی که تعداد آنها هم محدود است، به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است.
گفتنی است : با توجه به مهم و حساس بودن شهرهای استان مازندران و موقعیت جغرافیایی حساس این استان از جمله مرزی بودن استان و نیز همسایه بودن با پایتخت و نیز اجرای اصولی و نظارت دقیق بر ساخت و ساز در شهرهای استان به ویژه شهرهای مهم عملیاتی نمودن شناسایی حریم گسل های شهرستان و تدقیق حریم گسل را می طلبد.
این مراسم با حضور حسینی نماینده محترم مردم شهرستانهای رامسر و تنکابن در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه، فرماندار ، شهردار و سایر مسئولین شهرستانی برگزار گردید.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اعلام کرد :
انجام عملیات هیدروگرافی و بهنگام نگهداشتن اطلاعات متناسب با فعالیتها درگستره آبی هرمزگان
مدیر کل بنادر و دریا نوردی استان هرمزگان گفت: انجام عملیات هیدروگرافی بنادر استان با هدف به هنگام نگهداشتن اطلاعات دریایی گستره آبی استان از نیمه دوم سال گذشته آغاز و تاکنون ۱۱ هزارو ۷۴۰ کیلومتر هیدرو گرافی درمقیاس ۱:۱۰۰۰دربنادر استان صورت گرفته است .
علیرضا محمدی کرجیران، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با تاکید بر ضرورت به هنگام نگهداشتن اطلاعات دریایی متناسب با توسعه فعالیتهای دریابرد اظهارداشت : ازسال گذشته انجام عملیات هیدروگرافی (آبنگاری) در بنادر استان هرمزگان آغاز و هم اکنون این پروژه درحوضچه بندر شهید باهنر و هرمز درحال انجام است .
وی افزود: از آغاز این پروژه تا کنون ۱۱ هزارو ۷۴۰ کیلومتر هیدرو گرافی درمقیاس ۱:۱۰۰۰دربنادر استان به انجام رسیده است. این مقام مسئول با بیان اینکه عملیات هیدرو گرافی با بهرهگیری از مولفههای بهبود روشها و افزایش دقت و سرعت در اغلب بنادر و جزایر استان هرمزگان انجام شده، اظهارامیدواری کرد: تاپایان سال این عملیات با بهرهگیری از سامانه مولتی بیم آبنگاری دربنادر شهید باهنر و شهید رجایی به اتمام خواهد رسید .
مدیر کل بنادر ودریانوردی استان هرمزگان مسیر توسعه دریا محور و تجارت مبتنی بر دریا را رویکرد مهمی برای حضور کشور در عرصه های اقتصادی و بازرگانی جهان عنوان کرد و گفت:با تأمین به موقع نقشههای دریایی و انتشار چارت های دریایی جدید میتوان گامی مهم در راستای ایمنی دریایی و توسعه تجارت دریابرد در آبهای داخلی و حاکمیتی برداشت .
شایان ذکر است هیدروگرافی بهعنوان یکی از گرایشهای مهم رشته مهندسی نقشهبرداری بشمار میآید که درجهت شناخت دقیق پهنههای آبی، دریانوردی ایمن، توسعه صنایع ساحلی و فراساحلی، حفظ محیط زیست وبهبود معیشت ساحل نشینان نقش بیبدیلی را برعهده دارد.