نصب و راه‌اندازی دستگاه شتابنگار در شهرستان نوشهر
نصب و راه‌اندازی دستگاه شتابنگار در شهرستان نوشهر

مدیرکل راه و شهرسازی استان مازندران همزمان با فرارسیدن سالروز زلزله بم ۱۳۸۲ و روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی از بهره برداری از سامانه شتابنگار زلزله نسل جدید و اتصال به شبکه ملی شتاب نگاری کشور در شهرستان نوشهرخبر داد. به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی، دکتر سید محمد نظری […]

مدیرکل راه و شهرسازی استان مازندران همزمان با فرارسیدن سالروز زلزله بم ۱۳۸۲ و روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی از بهره برداری از سامانه شتابنگار زلزله نسل جدید و اتصال به شبکه ملی شتاب نگاری کشور در شهرستان نوشهرخبر داد. به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی، دکتر سید محمد نظری مدیرکل راه و شهرسازی استان مازندران ضمن اعلام این خبر افزود : با رويكرد نکوداشت ۵ دی ماه سالروز زلزله بم ۱۳۸۲ و روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی این برنامه‌ طراحی و اجرا شد كه در آن حفظ رويكرد مهم مشاركتی و رعايت كامل پروتكل‌هاي بهداشتي لحاظ شده است. مديرکل راه و شهرسازی مازندران افزود: فراهم کردن شهر ایمن‌تر و زندگی بهتر برای شهروندان از وظایف ماست و امیدواریم اطلاعاتی که به واسطه نصب و راه‌اندازی دستگاههای شتاب‌نگار به دست می آید بتواند مورد استفاده مدیران دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد. دکتر نظری تصریح کرد: مزیت این دستگاه‌ها نسبت به لرزه نگارها در این است که دستگاه‌های شتابنگار در نزدیکی کانون زمین‌لرزه از کار نمی‌افتند و اگر زلزله بزرگی مانند زلزله سرپل ذهاب رخ دهد، ایستگاه‌های لرزه‌نگاری نزدیک به کانون زلزله به دلیل حرکت شدید زمین از کار می‌افتند؛ از این رو لازم است کشور به دستگاه‌های جدید شتابنگاری مجهز شود. این دستگاه‌ها که جنبش زمین و حرکتهای تکنیکی آن را رصد و اطلاعات را آنلاین در اختیار قرار می‌دهد برای کاهش خطرپذیری و افزایش تاب آوری شهر امکان بسیار خوبی فراهم می‌کند.وی افزود: در صورتی که از مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتابنگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتوانیم داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیشترین خسارت به آن وارد شده است. بر اساس این اطلاعات نیروهای امدادی که تعداد آنها هم محدود است، به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است. دکتر نظری در خاتمه افزود: پارامتر اصلی در تخریب ساختمان‌ها در هنگام رویداد زمین‌لرزه،‌ شتاب ناشی از رویداد آن است که توسط دستگاه‌های شتاب‌نگار ثبت می‌شود.گفتنی است آیین بهره برداری از سامانه شتاب نگار نسل جدید و اتصال به شبکه ملی شناب نگاری کشور با هدف سیستم پاسخ و هشدار سریع برای زلزله، با حضور مدیرکل راه و شهرسازی استان مازندران، فرماندار، شهردار و اعضای شورای شهر شهرستان نوشهر و سایر روسا و مسئولین شهرستانی برگزار گردید.

مدیرکل بنیاد مسکن گلستان:
۴۵۰ واحد مسکونی روستایی
در آق قلا به بهره برداری رسید
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان از مقاوم‌سازی ۴۵۰ واحد روستایی در شهرستان آق قلا خبر داد. سید محمد حسینی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: به مناسبت پنج دی ماه، روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی و با حضور مدیرکل مدیریت و سایر مسئولان شهرستانی ۴۵۰ واحد مسکونی مقاوم سازی شده روستایی در آق قلا افتتاح شد.مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان گفت که این واحدها با اعتبار ۴۵ میلیارد تومان به صورت متمرکز در روستای گوگ تپه افتتاح و به بهره برداری رسید. وی ادامه داد: عملیات اجرایی این تعداد خانه نوساز از پنجم دی سال قبل آغاز شده بود و برای ساخت هر واحد یک میلیارد ریال وام قرض الحسنه در اختیار متقاضیان قرار گرفت. حسینی گفت: سهمیه امسال مقاوم سازی خانه روستایی استان بیش بر هفت هزار خانه است که تاکنون پنج هزار و ۱۸۸ متقاضی واجد شرایط برای دریافت وام به بانک‌های عامل معرفی شدند. به گفته حسینی خانه‌های ناایمن روستایی گلستان اغلب در نوار شمالی قرار دارد که مصالح آن‌ها بیشتر گلی و خشتی است.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان:
بیش از ۱۳۰ هزار مسکن روستایی غیرمقاوم
در گیلان شناسایی شد
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با اشاره به لزوم مقاوم سازی واحدهای مسکونی غیرمقاوم و کم‌دوام در بخش‌های روستایی استان گفت: تاکنون ۱۳۰ هزار و ۲۶۴ واحد روستایی غیرمقاوم در استان شناسایی شده‌است . حامد دائمی با اشاره به آغاز طرح مقاوم سازی مسکن از سال ۱۳۸۴ افزود: از آن سال تاکنون ۱۶۷ هزار و ۴۳۳ واحد معادل ۵۶ درصد از واحدهای مسکونی روستایی در استان مقاوم سازی شده است. وی شاخص متوسط مقاوم سازی در  گیلان را بیشتر از میانگین کشوری عنوان کرد و گفت: ساخص متوسط مقاوم سازی در کشور ۴۷ درصد است که گیلان ۹ درصد از میانگین کشوری در زمینه مقام سازی واحدهای روستایی بالاتر است. مدیرکل بنیاد مسکن گیلان به اقدامات انجام شده برای مقاوم سازی واحدهای روستایی گیلان نیز اشاره و بیان کرد: سهمیه استان از سال ۱۳۸۴ تا  ۱۴۰۰ برای مقاوم سازی و نوسازی واحدهای مسکونی روستایی ۱۸۴ هزار در نظر گرفته شده بود اما بنیاد مسکن استان تاکنون توانسته بر اساس اعتبارات تزریق شده بیش از ۱۶۷ هزار واحد را مقاوم‌سازی کند. دائمی یادآور شد: طی سال جاری تسهیلات بهسازی و مقاوم سازی واحدهای روستایی از ۵۰ میلیون به یکصد میلیون تومان افزایش یافته که با نرخ پنج درصد جزو تسهیلات ارزان قیمت محسوب می شود. وی با اشاره به حادثه خیز بودن گیلان و تجربه حوادثی همچون زلزله رودبار، مقاوم سازی واحدهای روستایی را یکی از اولویت های این نهاد دانست و اظهار داشت: برنامه ریزی برای کاهش اثرات مخرب این حوادث باید با جدیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد . مدیرکل بنیاد مسکن گیلان ادامه داد: بنابراین بنیاد مسکن استان برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع سانحه را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونت گاههای آسیب‌پذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحه‌دیده پس از وقوع سانحه همواره در دستور کار خود قرار داده است. به گفته مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، طبق تکلیف بالادستی این نهاد موظف است سالانه بین هشت تا ۹ هزار واحد مسکونی کم دوام و غیر مقاوم را در استان مقاوم سازی و بهسازی کند.وی همچنین اجرا و بازنگری در طرح‌های هادی روستایی را از جمله برنامه‌های بنیاد مسکن استان در جهت مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی عنوان کرد و گفت: در این راستا؛ امسال در ۱۴۴ روستا بازنگری طرح هادی انجام می‌شود.

  • نویسنده : مدیرکل راه و شهرسازی مازندران خبر داد؛