نظرسنجی‌های نامحسوس!
نظرسنجی‌های نامحسوس!
صبح روز جمعه، «حافظ کاظم‌زاده»، مجری برنامه ورزشگاه شبکه پنجم سیما، در رسانه ملی اعلام کرد که مذاکراتی در دستور کار قرار گرفته تا دربی پایتخت در کشور ثالث که آن کشور ثالث قطر است، برگزار شود.

سایه برین روزنامه نگار- صبح روز جمعه، «حافظ کاظم‌زاده»، مجری برنامه ورزشگاه شبکه پنجم سیما، در رسانه ملی اعلام کرد که مذاکراتی در دستور کار قرار گرفته تا دربی پایتخت در کشور ثالث که آن کشور ثالث قطر است، برگزار شود. گفته‌های دقیق کاظم زاده در این خصوص از این قرار است: «اگر بهتان بگویم شهرآورد ممکن است در قطر برگزار شود، چه واکنشی خواهید داشت؟ مذاکراتی صورت گرفته و طبق شنیده‌های ما، شهرآورد صد و دوم در قطر برگزار خواهد شد. با حضور تماشاگران، بلیت‌فروشی، درآمد دلاری که نکات مثبت و منفی خواهد داشت.» او سپس احتمال برگزاری دربی در قطر را «بسیار زیاد» دانست و در نهایت همه چیز را به اظهار نظر مسئولان فوتبال موکول کرد. شایان ذکر است این بحث تازه‌ای نیست و در سال‌های گذشته هم ایده برگزاری دربی پایتخت، یک‌بار در آلمان و یک‌بار در ترکیه مطرح شد اما به وقوع نپیوست.
بلافاصله پس از مطرح شدن این ادعا، رسانه‌ها به انتشار آن پرداختند و اتخاذ این تصمیم را تحلیل کردند. اکثریت نیز موافق این تصمیم نبودند چرا که تقدیم دو دستی یک مسابقه پرهیجان و شادی و نشاط آن که از اندک تفریحات و دلخوشی‌های باقیمانده و هنوز در حال حیات ایرانیان است، به یک کشور دیگر، احساس خوبی نخواهد داشت. اگرچه همین حالا هم بیش از نصف جمعیت ایران، یعنی زنان، از این تفریح محروم‌اند، اما محروم کردن نیم دیگر، یعنی مردان، فاجعه را بیشتر خواهد کرد. این‌که نداشتن تجهیزات داوری پیشرفته فوتبال یکی از علل اتخاذ این تصمیم باشد هم خجالت‌آورتر و قابل تامل‌تر است.
پیرو مطرح شدن این ادعا، بلافاصله مسئولان مربوطه نسبت به آن واکنش نشان داده و این ادعا را قویا تکذیب کردند. «سهیل مهدی»، مسئول برگزاری مسابقات سازمان لیگ گفت: «اطلاعی از این موضوع ندارم و چیزی در این خصوص به من ابلاغ نشده‌است. مهدی تاج به‌عنوان رئیس فدراسیون فوتبال، رئیس مجمع سازمان لیگ هم است و در واقع فدراسیون و سازمان لیگ به هم مرتبط هستند. قطعاً اگر تصمیمی گرفته شود به ما هم ابلاغ خواهد شد و سپس ما می‌توانیم اظهار نظر کنیم.»
«منصور قنبرزاده»، نایب‌رئیس دوم فدراسیون فوتبال هم این ادعا را تکذیب کرده و توضیح داده است: «سازمان لیگ و کمیته مسابقات دستورالعملی دارد که برای همه باشگاه‌ها یکسان است. ما هیچ بند و ماده‌ای نداریم که بازی‌های لیگ خارج از کشور برگزار شود. اعتقاد ما هم همین است که بازی‌ها در کشورمان برگزار شود. به همین دلیل برگزاری دربی در خارج از کشور موضوعیت ندارد که مطرح شود.»
«مهدی تاج»، رئیس فدراسیون فوتبال نیز ساعتی بعد از اظهارات منصور قنبرزاده، اظهارات نایب‌رئیس خود را تایید کرد و گفت: «خبری مبنی بر برگزاری دیدار تیم های فوتبال پرسپولیس و استقلال در قطر یا یک کشور دیگر گمانه‌زنی رسانه‌ها بوده است؛ چون ما دو روز پیش ملاقاتی با رئیس فدراسیون فوتبال قطر داشتیم، همچنین درخصوص بازی‌های همه‌جانبه، رفت و آمد باشگاه‌ها و این‌که بعضی از باشگاه‌های ما بتوانند در آن‌جا اردو بزنند و تیم ملی هم بتواند این کار را انجام دهد، این گمانه‌زنی به وجود آمده است. لذا این‌گونه نیست و بازی دربی در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود و مشکلی در این زمینه برای اداره آن وجود ندارد.»
جالب است بدانید که این واکنش‌ها بسیار سریع مطرح شدند و در فاصله چند ساعت، این ادعا مطرح و سپس تکذیب شد و هنوز هم که هنوز هست، گمانه زنی‌ها و بحث پیرامون آن ادامه دارد. حال نکته‌ای که عجیب به نظر می‌رسد این است که چطور یک مجری رسانه ملی، به خود جرئت می‌دهد که بدون داشتن حتی یک پشتوانه ذهنی و مدرک مستند، از خودش چنین ادعایی را مطرح کند؟ و چطور ممکن است که در واکنش‌های مطرح شده از سوی مسئولین مربوطه، حتی یک نفر به نشر این ادعای کذب اشاره‌ای نکرده و آن را مذموم نمی‌داند؟ تحلیل «جمله» این است که یک نظر سنجی کاملا نامحسوس در این خصوص اتفاق افتاد. ابتدا یک ادعا مطرح شد تا میزان رضایت افکار عمومی نسبت به اتخاذ این تصمیم سنجیده شود و پس از سیل واکنش‌های منفی، قویا تکذیب شد و حداقل فعلا به وقوع نخواهد پیوست و امیدواریم که این‌طور باشد؛ چرا که معتقدیم حتی با هدف کسب درآمد دلاری، انتقال مکان برگزاری مسابقه به یک کشور دیگر، تصمیم درستی نخواهد بود. به این دلیل که اولا هزینه سفر بازیکنان و اسکان چند روزه آنان در کشور قطر که شامل هزینه خورد و خوراک، بلیت رفت و برگشت و هتل می‌شود، به هیچ‌عنوان قابل مقایسه با زمانی نیست که اعضای باشگاه بخواهند در هتل المپیک استقرار داشته باشند. دوما قطع به یقین استقبال از این مسابقه در کشور قطر، همچون ایران نخواهد بود. در ایران است که ظرفیت ورزشگاه آزادی پر می‌شود و عده‌ای نیز توفیق ورود به ورزشگاه را پیدا نمی‌کنند؛ چرا که نهایتا از یک شهر دیگر کشور به تهران مسافرت خواهند کرد اما چند درصد مردم ایران می‌توانند به کشور قطر بروند تا این مسابقه را تماشا کنند؟ آیا نهایتا بیشتر از ۲۰ هزار نفر پای تماشای این مسابقه خواهند نشست؟ نکته سوم این‌که متاسفانه در تفکرات مسئولان کشور ما، هرکاری با درآمد مادی آن ارزش‌گذاری می‌شود در حالی‌که سود و زیان برخی اقدامات، بیشتر معنوی است. بازسازی ورزشگاه آزادی، آماده‌سازی کامل این ورزشگاه برای حضور بانوان و استقرار دستگاه VAR، بسیار ارزشمندتر و پرسودتر از انتقال پرتماشاگرترین بازی لیگ به یک کشور دیگر است و اصلا این بار این مسابقه را به کشوری دیگر منتقل کردیم، بار دیگر چه خواهیم کرد؟
البته شایان ذکر است اگر پیش‌بینی ما درست باشد، این رخداد را پسندیده می‌دانیم چرا که نظرسنجی چه محسوس و چه نامحسوس، اتفاق بدی نیست؛ چرا که تصمیم‌گیران نهایی مردم هستند؛ البته اگر این تکذیب، به قوت خود باقی بماند و دو روز دیگر، دوباره ورق برنگردد!

  • نویسنده : ارسالی توسط سایه برین