نمایشگاه آثار خوشنویسی سر نی برگزار شد
نمایشگاه آثار خوشنویسی سر نی برگزار شد
نمایشگاه گروهی آثار خوشنویسی نستعلیق و شکسته نستعلیق هنرجویان استاد «صفر نورزاد»، تحت عنوان «سر نی» از تاریخ 23 تا 28دی‌ماه سال‌جاری در نگارخانه رسول مهر برگزار شد.
سایه برین روزنامه نگار – نمایشگاه گروهی آثار خوشنویسی نستعلیق و شکسته نستعلیق هنرجویان استاد «صفر نورزاد»، تحت عنوان «سر نی» از تاریخ ۲۳ تا ۲۸دی‌ماه سال‌جاری در نگارخانه رسول مهر برگزار شد. روزنامه «جمله» به همین منظور با «صفر نورزاد» و «معصومه خانی»، زوج هنرمند در زمینه خوشنویسی و تذهیب گفتگویی داشته‌است.
مهم بود که هنرجویان بهترین خود باشند
«صفر نورزاد»، استاد خوشنویسی است که دارای نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دارای رتبه اول کشوری در آزمون استادی سال ۱۳۹۳ و عضو شورای انجمن خوشنویسان شهر ری است. نورزاد متولد سال ۱۳۵۹ است و خوشنویسی را در محضر استادانی چون «عباس نوری» و «علی علی» آموخته و در گالری شخصی خود واقع در میدان انقلاب، همواره مبادرت به تولید آثار و تابلوهای  خوشنویسی و آموزش به هنرجویان دارد. وی خوشنویسی را مسیر هنری زیبایی می‌داند که هرکس قدم در آن بگذارد، گرفتار و مبتلا می‌شود؛ طوری‌که سختی‌های طول مسیر دیده نمی‌شوند و لحظه لحظه‌ی این طی طریق، لذت‌بخش و شیرین است.
صفر نورزاد در خصوص نمایشگاه سر نی و مسیر برگزاری آن می‌گوید: «تصمیم گرفتیم که هنرجویان عزیزم زیبایی خود را در قابی ببینند که خود خلق کرده‌اند. مدت زمان زیادی بود که در کلاس‌های آموزشی، هنرجویان ترقیب می‌شدند تا موضوعاتی را مشق کنند که متن آن را دوست دارند. خیلی از آن‌ها هدف را نمی‌دانستند  اما رفته‌رفته از برنامه نمایشگاه مطلع شده و جدی‌تر به مشق پرداختند.»
وی افزود: «سپس کلاس‌های آموزشی در راستای ارائه یک اثر هنری خوب برگزار شدند و هرچه زمان می‌گذشت، شوق بیشتر می‌شد و انتظار برگزاری نمایشگاه، شیرین‌تر. هنرجویان در هر سطحی، از مقدماتی تا استادی، آثارشان را می‌نوشتند و از آنان خواسته شد که سعی کنند بهترین اجرای خود را داشته باشند. درواقع مهم نبود که هنرجویان درچه سطحی هستند. مهم این بود که بهترین خود باشند.»
نورزاد در خصوص نتیجه نهایی کار تشریح کرد: »در نهایت ۴۰ نفر از هنرجویان از شهرهای تهران، سیرجان، ماکو، قم، اصفهان و شیراز اعلم آمادگی کردند و آثار زیبایی تولید و در نمایشگاه ارائه شد.»
این استاد خوشنویسی در خصوص دغدغه‌های اصلی هنرمندان خوشنویس گفت: «هزینه بالای آماده‌سازی اثر مخصوصا در خوشنویسی، از قبیل قطعه و تذهیب اثر، از دغدغه‌های اصلی هنرمندان این رشته است که لازم است در این خصوص از سوی ارگان‌های دولتی هماهنگی مناسب‌تری صورت پذیرد.»
صفر نورزاد در خصوص تمهیداتی که در آینده برای گروه هنری خود اندیشیده‌است گفت: «به امید خدا این روند آموزشی و نمایشگاهی را ادامه خواهیم داد تا هنرجویان عزیز بتوانند در سطح حرفه‌ای آثارشان را تولید کنند و تجربه زندگی هنری را کسب کنند.»
نمایشگاه گروهی باعث هم‌افزایی ، الهام، رشد و شکوفایی است
«معصومه خانی»، هنرمند تذهیب‌کار و متولد سال ۱۳۶۷ است. خانی از سال ۱۳۹۰ تذهیب را در محضر استاد «رفعت‌السادات موسوی» شروع کرده و از سال  ۱۳۹۴ به شکل جدی‌تر نزد استاد «علی کوهپایه» اصول و پایه طراحی در تذهیب را آموخته‌است. وی همچنین آموزش تذهیب قطعات خوشنویسی را به‌صورت نخصصی‌تر، نزد استاد «زهرا رحمانی» فراگرفته‌است.
خانی در خصوص هنر تذهیب گفت:  «تذهیب را می‌توان به شکل یک هنر مستقل دید یا هنر مکمل که معمولا با خوش‌نویسی همراه می‌شود که بنده با توجه به رشته هنری همسر عزیزم ترجیح داده‌ام تا روی آثار خوش‌نویسی کارکنم.»
این هنرمند در خصوص نقشی که در برگزاری نمایشگاه سر نی داشته‌است اظهار داشت: «در نمایشگاه سر نی سه اثر از همسرم استاد صفر نورزاد و ۸ اثر از آثار شرکت‌کنندگان در نمایشگاه را  تذهیب کردم. بسیار خوشحالم که آثار مورد توجه خوشنویسان و بازدیدکنندگان قرار گرفتند.»
وی در خصوص مزیت‌های متفاوت برگزاری نمایشگاه گروهی و انفرادی اظهار داشت: «مزیت نمایشگاه گروهی در هم‌افزایی، الهام از آثار دیگران و به طبع باعث رشد وشکوفایی است؛ در صورتی که نمایشگاه انفرادی ارائه داشته‌های هر شخص است. البته برای تجربه‌های اول، نمایشگاه گروهی مفید است اما در نهایت نمایشگاه انفرادی باعث بیشتر دیده شدن و شناخته شدن هنرمند می‌شود.»
خانی در خصوص دغدغه‌های اصلی هنرمندان این حوزه خاطرنشان کرد: «هنرمندان سالیان سال زحمت می‌کشند و با تقبل هزینه‌های بسیار آثاری را خلق می‌کنند، بدون اینکه بدانند این زحمات ثمری برای آن‌ها خواهد داشت یا نه و این دغدغه اصلی هنرمندان است.»
گفتنی است؛ هنرجویان «فاطمه امیری»، «مسعود بکپور»، «جعفر جوان‌بخت اول»، «شکوفه اسدبیگی»، «مرتضی آزادبخت»، «عادل آقا قلی‌زاده»، «اکبر اله‌وردی»، «احمد امینی»، «حمیدرضا بصیری‌راد»، «مهدی چگینی»، «حمید دماوندی»، «لیلی شیرازی»، «صدف صفارنژاد»، «علیرضا قاسمی»، «محمد قاسمی»، «زهرا قبادی»، «وحید کرمی»، «زهره نظری»، «هاله نوروززاده»، «لحمد نوری نسب»، «شکیبا نیلقاز»، «عاطفه احمدی»، «دریا بدخشان»، «اعظم کیماسی»، «مهناز حبیبی»، «فاطمه حبیبی»، «ربابه حسینی»، «نسرین رنجبر»، «ملیکا غلامحسین»، «عرفان هدایتی»، «سمیه ولی‌پور»، «بهنام بلوچی»، «حمیده سرشار»، «مهسا تنهایی»، «مهین نیت‌خیر»، «شبنم پیوندی»، «فاطمه شرقی»، «امید محمدی»، «حسین محمدی» و «وحید محمدی»، در این نمایشگاه صاحب اثر
  • نویسنده : ارسالی توسط سایه برین