کتاب «جمشید مشایخی» از مجموعه (ستارگان سینما) به قلم شهرام بزرگی میشود. بزرگی انگیزه اصلی نگارش این کتاب را تعلق خاطری که به جمشید مشایخی و آثارش دارد دانست و به هنرآنلاین گفت: این هنرمند جزو نسل طلایی است که تئاتر و سینما در ایران با آنها شکل گرفته بهویژه در حوزه بازیگری. داستان زندگی […]
کتاب «جمشید مشایخی» از مجموعه (ستارگان سینما) به قلم شهرام بزرگی میشود. بزرگی انگیزه اصلی نگارش این کتاب را تعلق خاطری که به جمشید مشایخی و آثارش دارد دانست و به هنرآنلاین گفت: این هنرمند جزو نسل طلایی است که تئاتر و سینما در ایران با آنها شکل گرفته بهویژه در حوزه بازیگری. داستان زندگی و نحوه بازیگر شدن او برایم جذاب بود ضمن این که برای نوشتن کتاب منابع در دسترستری وجود داشت.
او درباره نگاهش به این هنرمند، اظهارداشت: نکتهای که در زندگینامه زندهیاد مشایخی وجود دارد و برایم اهمیت دارد این است که یا کاری را شروع نمیکرده و یا حتما باید آن را به پایان میرسانده؛ یعنی آنچه که میخواسته بدست میآورده. در زندگی مشایخی خیلی موانع وجود داشته است. بزرگترین مخالف او برای هنرمند شدن پدرش بوده. او در محیط کاملا نظامی بزرگ شده و پدرش میخواسته او هم نظامی شود. اما مشایخی علاقهمند بوده هنرمند باشد این کار را کرده و به هدف خود رسیده است.
بزرگی با این توضیح که شادروان مشایخی در کارنامه کاریش فیلمهای شاخص، متوسط و حتی ضعیف دارد، ادامهداد: اما بهخاطر هدفی که داشته بهعنوان بازیگر اصولی بازی میکند و تلاش کرده همیشه رسالتش را بجا بیاورد و به آن جایگاهی که میخواهد برسد.
او کتاب «جمشید مشایخی» را شامل سه بخش دانست و افزود: بخش نخست شامل زندگینامه، دوران کودکی، تحصیل و ورود به عالم تئاتر است که در حقیقت کلید ورود به سینما بوده. بخش دوم، درباره آثار شاخص و بیشتر شناخته شده این هنرمند است شامل خلاصه فیلم، نقش او در کار، اگر آن اثر در جشنواره بینالمللی یا داخلی مورد توجه قرار گرفته یا نقد مهمی درباره بازی و فیلم نوشته شده نیز در کتاب آمده است. اشارهای هم به باقی فیلمها شده. فصل آخر با عنوان «از زبان دیگران» بخشی است که افرادی که با او همکاری داشتند یا صحبت و خاطرهای درباره این هنرمند مطرح کردند از بازیگر و کارگردان در سینما، تئاتر و تلویزیون ارائه شده و مستند است. بخشی از کتاب هم شامل عکسهایی است که کمتر دیده شده است.
لغو جشنواره «پالم اسپرینگز» به دلیل کرونا
مسوولان برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم پالم اسپرینگز ۲۰۲۲ اعلام کردند این جشنواره در پی نگرانی از شیوع ویروس کرونا برگزار نخواهد شد.
مسوولان برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم پالم اسپرینگز آمریکا روز چهارشنبه اعلام کردند این رویداد که قرار بود از هفتم تا هفدهم ژانویه در شهر لسآنجلس برگزار شود به دلیل همهگیری ویروس کرونا لغو میشود.
همچنین هفته گذشته خبر لغو مراسم اهدای جوایز جشنواره بینالمللی فیلم پالم اسپرینگز که برای ششم ژانویه برنامهریزی شده بود اعلام شد. «نیکل کیدمن»، «کنت برانا» و «پنهلوپه کروز» از جمله چهرههایی بودند که قرار بود در مراسم اعطای جوایز جشنواره پالم اسپرینگز مورد تقدیر قرار بگیرند. علاوه بر جشنواره فیلم پالم اسپرینگز، تقویم رویدادهای سینمایی در پی شیوع سویه «اُمیکرون» ویروس کرونا دستخوش تغییرات دیگری نیز شده است. همچنین با شیوع موج جدیدی از ویروس کرونا، بسیاری از نمایشهای برادوی لغو و در بسیاری از کشورها سالنهای سینما و تئاتر تعطیل شدهاند. حالا نگاهها به سمت جشنوارههای دیگری همچون جشنواره بینالمللی فیلم برلین روانه شده است که مسوولان آن تا هفته گذشته از تلاش برای برگزاری این رویداد به صورت حضوری از ۱۰ تا ۲۰ فوریه خبر داده بودند.
قرار بود ماه آینده در جشنواره بینالمللی فیلم پالم اسپرینگز ۱۲۹ فیلم به نمایش گذشته شود. فیلم سینمایی «قهرمان» به نویسندگی و کارگردانی اصغر فرهادی، مستند «رادیوگرافی یک خانواده» ساخته فیروزه خسروانی محصول مشترک ایران، سوئیس و نروژ و «قصیده گاو سفید» ساخته بهتاش صناعیها و مریم مقدم نیز در بخش «سینمای جهان» از جمله آثاری بودند که قرار بود در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم پالم اسپرینگز آمریکا به روی پرده بروند.