به گفته مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد گنبد تیموری بقعه ستی فاطمه خاتون پس از سالها پنهان بودن پشت دیوارهای ساختمانی تازهساز با تخریب ساختمان آزاد خواهد شد. محسن عباسی هرفته با اشاره به تخریب یک ساختمان الحاقی در میدان امیرچقماق یزد، اظهار میکند: یک بنای الحاقی معاصر در مجاورت گنبد ستی […]
به گفته مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد گنبد تیموری بقعه ستی فاطمه خاتون پس از سالها پنهان بودن پشت دیوارهای ساختمانی تازهساز با تخریب ساختمان آزاد خواهد شد.
محسن عباسی هرفته با اشاره به تخریب یک ساختمان الحاقی در میدان امیرچقماق یزد، اظهار میکند: یک بنای الحاقی معاصر در مجاورت گنبد ستی فاطمه به منظور آزادسازی حریم گنبد بقعه مذکور و افزایش دید آب انبار پنج بادگیری در مجاورت آن، تخریب خواهد شد.
وی ضمن تقدیر از شهرداری یزد در راستای خرید این ملک با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال تصریح میکند: این اقدام در احیا نظام ادراکی و بصری میدان تاریخی امیر چقماق کمک شایانی خواهد کرد لذا این اقدام که سالها نیز در دستور کار بوده امسال محقق خواهد شد.
عباسی هرفته در پایان به ایسنا تاکید میکند: وزن مازاد این سازه الحاقی، آسیبهایی جدی را به جرزهای تحتانی بنا وارد کرده که بلافاصله بعد از حذف سازه مذکور، نسبت به مرمت و ساماندهی عناصر تاریخی آسیب دیده اقدام خواهد شد.
جزئیات وام گردشگری ویژه کرونا
معاون گردشگری جزئیاتی از تسهیلات حمایتی گردشگری برای جبران خسارتهای ویروس کرونا را اعلام کرد: ۱۶ میلیون تومان وام به ازای هر شغل اختصاص مییابد.
ولی تیموری با بیان اینکه گردشگری بیشترین تسهیلات حمایتی را دریافت کرده است، به ایسنا گفت: نرخ سود این تسهیلات ۱۲ درصد است که پرداخت آن از نیمه اردیبهشت ماه در بانکها آغاز میشود و تنفس آن تا ابتدای مهرماه امسال است و دوره بازپرداخت آن دو ساله تعیین شده است.
وی ادامه داد: جزئیات این تسهیلات برای ۱۰ رسته که بیشترین زیان را از ویروس کرونا متحمل شدهاند، مشخص شده است که گردشگری جزو آن است. قرار شد این تسهیلات به سه دسته ۱. مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و سایر فعالان به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ۲. دفاتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری، ۳ . صنایع دستی، مشروط به حفظ مشاغل و براساس فهرست بیمه به ازای هر نفر شاغل، اختصاص یابد. مثلا اگر یک هتل و یا دفتر خدمات مسافرتی ۲۰ نفر شاغل بیمهای داشته باشد، به ازای هر نفر ۱۶ میلیون تومان تسهیلات تخصیص مییابد.
معاون گردشگری گفت: تعداد مشاغل هر یک از رستههای تعیین شده براساس فهرست بیمه در ماههای دی، بهمن و اسفندماه مشخص میشود و اینگونه نیست که تاسیسات و متقاضیان این تسهیلات درباره تعداد کارمندان، خوداظهاری داشته باشند، اقدام صرفا براساس فهرست بیمه است.
تیموری درباره حمایتهای مالی از مشاغل بدون بیمه همچون راهنمایان گردشگری، بومگردیها و هنرمندان صنایع دستی و سایر مشاغل مرتبط با این حوزهها، توضیح داد: این مشاغل غیر رسمی محسوب میشوند که در فهرست بیمه قرار ندارند، البته گروهی از شاغلان این حوزهها بیمه دارند که از تسهیلات ۱۶ میلیون تومانی میتوانند استفاده کنند اما گروهی که بیمه ندارند جزو دسته اول و در بخش «سایر فعالان» تعریف شدهاند که به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای دریافت همین میزان تسهیلات به بانکها معرفی میشوند.