لزوم تفاهم با وزارت صمت برای حذف واسطه گری در عرضه مصالح ساختمانی یکی از کارشناسان حوزه مسکن با اشاره به اینکه تمامی نیازمندیهای احداث مسکن در طرح جهش تولید دیده شده است بر ضرورت تغییر ساختار در وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد. مقداد همتی کارشناس اقتصاد مسکن در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری […]
لزوم تفاهم با وزارت صمت برای حذف واسطه گری در عرضه مصالح ساختمانی یکی از کارشناسان حوزه مسکن با اشاره به اینکه تمامی نیازمندیهای احداث مسکن در طرح جهش تولید دیده شده است بر ضرورت تغییر ساختار در وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد.
مقداد همتی کارشناس اقتصاد مسکن در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی الزامات و راهکارهای اجرای طرح جهش تولید مسکن را برشمرد.
همتی گفت: طرح جهش تولید مسکن که تولید یک میلیون واحد مسکونی را در سال در برنامه قرار داده است با پشتوانه قانونی تهیه شده و تمامی الزامات و نیازمندیهای تولید مسکن در آن وجود دارد.
کارشناس مسکن توضیح داد: در طرح جهش تولید مسکن تمامی نیازمندیهای احداث واحدهای مسکونی از جمله تسهیلات، زمین و انشعابات و زیرساختها دیده شده است و بر اساس قانون باید اصلاحات لازم در حوزه تولید مسکن از سوی دولت اجرایی و عملیاتی شود.
همتی ادامه داد: هرساله حدود ۳۵۰ هزار واحد از طریق خصوصیسازی، ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی، ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار واحد تسهیلات به نوسازی بافتهای فرسوده، ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار واحد مسکن حمایتی در کشور احداث و نوسازی میشود که همه اینها با هم یک میلیون واحد مسکونی در سال را محقق میکنند.
وی تغییر ساختارها در وزارت راه و شهرسازی را از الزامات اجرای طرح جهش تولید مسکن عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه در هشت سال گذشته در حوزه مسکن و شهرسازی کاری انجام نشده است، پیشنهاد میشود تا در دولت سیزدهم در وزارت راه و شهرسازی از افراد مجرب و باانگیزه برای پیشبرد کار بهره گرفته شود.
همتی در خصوص پیشنهادهای خود برای انطباق عرضه با تقاضای واقعی مسکن و رفع مشکلاتی که در خصوص قیمت بالای مصالح ساختمانی هماکنون سازندگان با آن مواجه هستند، اعلام کرد: در ساختمانسازی سه مصالح اصلی سیمان، فولاد و مصالح شیمیایی در تاسیسات ساختمانی استفاده میشود که به منظور متعادلسازی قیمتها نیاز است تا تفاهمنامهای با وزارت صمت برای حذف واسطهگری در عرضه مصالح ساختمانی منعقد شود. بااین روش، مصالح ساختمانی مشمول واسطه گری و سوداگری نخواهد شد و مصالح ساختمانی با قیمت مناسب برای عرضه در اختیار سازندگان ومردم قرار خواهد گرفت.
مهلت ثبتنام وام ودیعه مسکن
تا پایان شهریور ۱۴۰۰
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: متقاضیان وام ودیعه مسکن میتوانند تا پایان شهریور سال جاری در سامانه tem.mrud.ir ثبتنام کنند.
پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، گفت: براساس مجوزهای ستاد ملی کرونا در خرداد ماه امسال مقرر شد ثبت نام تا پایان شهریور سال جاری انجام شود.
وی گفت: کسانی که از نیمه دوم سال گذشته اجارهنامه خود را تمدید کردند، ولی هنوز موفق به دریافت وام ودیعه مسکن نشدند میتوانند تا پایان شهریور در این سامانه ثبتنام کنند.
اصلانی افزود: سیستم بانکی نیز باید براساس سقفی که در مصوبه ستاد ملی کرونا گفته شده پرداخت وام داشته باشند که این مبلغ در تهران از ۵۰ میلیون پارسال به ۷۰ میلیون در سال جاری رسیده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: در سال جاری تا دیروز ۸۰۲ هزار نفر در سامانه، تقاضای وام ودیعه مسکن کردند که ۱۰۱ هزار نفر بانک خود را انتخاب کردند که در انتخاب بانک عامل بجز شخص متقاضی کس دیگری نقش ندارد و متقاضی به محض ثبتنام میتواند بانک عامل خود را انتخاب کند.
وی افزود: بعد از انتخاب بانک عامل، مالکیت همه متقاضیانی که ثبت نام کردهاند کنترل میشود و سپس اسامی نهایی به کارتابل بانکها اعلام خواهد شد. (براساس آئین نامه اجرای قانون ساماندهی و مصوبه ستاد کرونا، سابقه مالکیت باید کنترل شود یعنی کسی میتواند از تسهیلات مسکن استفاده کند که مالک نباشد.)
اصلانی افزود: پرداخت وام ودیعه مسکن در بانکها شرایط خودش را دارد که با دریافت وثیقه لازم وام را پرداخت کنند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: افرادی که دارای اجارهنامه رسمی هستند میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند البته کسانی که اجاره نامه خود را نیز پشت نویسی کردهاند یعنی قبلا اجاره نامه نوشتند و برای تمدید آن پشت نویسی کردند برای رسمیت دادن به آن میتوانند با پرداخت ۱۵۰ هزار تومان به مشاورین املاک، این تمدید پشتنویسی شده را در سیستم ثبت کنند و کد رهگیری بگیرند.
وی افزود: اگر اجاره نامه از اول به صورت دستی بوده و در هیچ بنگاه مشاور املاکی نوشته نشده با پرداخت ۲۵۰ هزار تومان به مشاورین املاک با حضور موجر و مستاجر کد رهگیری داده میشود.
اصلانی با اشاره به این که دریافت کد رهگیری راهی برای شناسایی مستاجران است افزود: برای پرداخت این تسهیلات متراژ مسکن و تعداد خانوار بررسی نمیشود.
وی گفت: بانک مرکزی ۱۰ هزار میلیارد تومان باقیماندهی اعتباری که پارسال برای پرداخت وام ودیعه مسکن در نظر گرفته بود در سال جاری از طریق ۱۳ بانک عامل به متقاضیان پرداخت میکند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: پارسال برخی بانکها سهمیه تخصیص داده شده خود را در قالب وام ودیعه مسکن به متقاضان پرداخت کردند، اما در برخی دیگر، بخشی از سهمیه توزیع نشد که امسال پرداخت میشود بنابراین بانک مرکزی توزیع اعتبار جدید نداشته است.