تیم فوتبال الهلال با پیروزی برابر التعاون، در فاصله یک هفته تا پایان لیگ عربستان، برای هفدهمین بار قهرمان لیگ این کشور شد. در هفته بیست و نهم و ما قبل پایانی لیگ حرفه ای عربستان، الهلال با تک گل بافتیمبی گومیس موفق شد از سد التعاون عبور کرده و با توجه به فاصله ۴ […]
تیم فوتبال الهلال با پیروزی برابر التعاون، در فاصله یک هفته تا پایان لیگ عربستان، برای هفدهمین بار قهرمان لیگ این کشور شد.
در هفته بیست و نهم و ما قبل پایانی لیگ حرفه ای عربستان، الهلال با تک گل بافتیمبی گومیس موفق شد از سد التعاون عبور کرده و با توجه به فاصله ۴ امتیازی با الشباب، قهرمانی خود در لیگ این کشور را قطعی کند.
الهلال که لیگ عربستان را پس از کنار گذاشته شدن از رقابت های لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد، در نخستین بازی خود مقابل العین به پیروزی رسید تا پس از پشت سر گذاشتن بحران های ناشی از ابتلای شمار زیادی از بازیکنان خود به ویروس کرونا، لیگ را با یک برد آغاز کند.
این جام قهرمانی حذفی برای لوچسکیو خوش یمن نبود. پس از این قهرمانی بود که بازی های ضعیف الهلال از راه رسیدند و در نهایت با برکناری این مربی رومانیایی، روجریو میکال جانشین او شد. شاید اگر او در الهلال می ماند میتوانست این تیم را به مقام قهرمانی می رساند.
آنها در ۱۰ بازی از ۱۱ بازی ابتدایی خود در لیگ و جام حذفی به برتری دست یافتند و در دیدار فینال جام حذفی ملقب به جام خادم حرمین شریفین که از فصل گذشته باقی مانده بود، با نتیجه دو بر یک از سد رقیب دیرینه و سنتی خود یعنی النصر عبور کردند تا آبی های ریاض ملقب به “زعیم آسیا” یا رهبر، عنوان قهرمانی این مسابقات را از آن خود کنند.
اما این قهرمانی برای الهلال شگون نداشت و بحران های این تیم پس از کسب این جام آغاز شد. آنها در رقابت های فصل جدید جام حذفی عربستان، در همان مرحله یک هشتم نهایی با شکست در برابر الفتح، از دور رقابت ها کنار رفتند. الهلال در ادامه با کسب ۵ تساوی در ۶ بازی پیاپی و به دست آوردن تنها یک پیروزی، صدر جدول را از دست داد و چندین امتیاز از الشباب عقب افتاد.
روجریو میکال که توانست تیم المپیک برزیل را در سال ۲۰۱۶ به مقام قهرمانی برساند، خیلی در الهلال دوام نیاورد. به نظر می رسد تخصص او، کار در رده های پایه است. دیدار سوپر کاپ عربستان و جدال مجدد با النصر، نقطه اوج بحران های الهلال بود. آنها در بازی سوپرجام این کشور با نتیجه ۳ بر صفر مقابل رقیب دیرینه خود تن به شکست دادند تا مدیران الهلال به سرپرستی فهد بن نافل، حکم به اخراج رازاوان لوچسکیو بدهند. سرمربی رومانیایی که موفق شده بود عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا را برای زعیم به دست بیاورد، از این تیم اخراج شد.
با کنار رفتن لوچسکیو، مدیران الهلال کار را به روجریو میکال سرمربی برزیلی سپردند. او با این تیم نتایج سینوسی فراوانی کسب می کرد و خوش شانس بود که حریفان آنها یعنی الشباب، الاتحاد و الاهلی نیز با شکست های عجیب و غریب، فرصت ها را از دست می دادند که باخت های الشباب در این میان عجیب تر بود به نحوی که الهلال پیش از آغاز رقابت های لیگ قهرمانان آسیا به صدر جدول صعود کرد.
باید جدایی گومیس، جووینکو و کویلار را از الهلال قطعی بدانیم. در حال حاضر تنها مارگا جذب این تیم شده و حداقل باید شاهد حضور ۲ خارجی نامدار دیگر در جمع بازیکنان رقیب استقلال باشیم.
الهلال با میکال لیگ قهرمانان آسیا را به هر نحوی که بود پشت سر گذاشت و با خوش شانسی راهی مرحله یک هشتم نهایی شد اما این نتایج باعث سومین تغییر روی نیمکت این تیم شد و این بار ژوزه مورایس دستیار سابق مورینیو به مدت ۲ ماه و تنها تا پایان لیگ حرفه ای عربستان هدایت الهلال را برعهده گرفت.
با حضور مورایس، آنها بازی بزرگ فصل را در برابر الشباب با نتیجه قاطع ۵ بر یک برنده شدند و همان بازی، در نهایت منجر به قهرمانی آنها در پایان فصل شد. الهلال در ۳ دیدار از ۴ مسابقه ای که مربی پرتغالی را در اختیار داشته، برنده از زمین خارج شده و ۱۲ گل نیز به ثمر رسانده است تا آنها در فاصله یک هفته تا پایان لیگ، عنوان قهرمانی را از آن خود کنند.
ژوزه مورایس که پیش از این چونبوک موتورز را به عنوان قهرمانی کره جنوبی رسانده بود، حالا یکبار دیگر نیز در سطح آسیا قهرمان شد. او میراث دار لوچسکیو و میکال بود و در کمتر از ۲ ماه، یک قهرمانی را به لیست افتخاراتش اضافه کرد.
الهلال در حالی موفق شد برای هفدهمین بار عنوان قهرمانی لیگ عربستان را از آن خود کند که شمار تمامی جام های کسب شده این تیم به عدد ۶۲ رسید. آنها پیش از این ۹ بار در جام حذفی، ۱۳ بار در جام ولیعهدی، ۷ بار در جام شاهزاده فیصل بن فهد، دو بار در سوپرجام عربستان و یک بار در جام موسس عنوان قهرمانی را در عربستان کسب کرده بودند و در سطح قاره نیز ۳ بار لیگ قهرمانان آسیا، ۲ بار جام برندگان آسیا، دو بار سوپر جام ۲ بار لیگ قهرمانان عرب، ۲ بار جام خلیج فارس، یک بار سوپرجام عرب و در نهایت یک بار نیز جام برندگان جام عرب را از آن خود کرده بود تا شمار جام های کسب شده اش را به عدد ۶۲ برساند.
با پایان این فصل از رقابت های لیگ حرفه ای عربستان، شاهد تغییرات بزرگی در این تیم خواهیم بود. جدایی مورایس با وجود قهرمانی از الهلال قطعی به نظر می رسد و سران این تیم با مربیان مختلفی وارد مذاکره شده اند تا برای فصل بعد، هدایت آبی های ریاض را برعهده بگیرد.
تمامی ۶۲ جامی که الهلال در رقابت های مختلف کسب کرده است. تالار افتخارات پرافتخارترین تیم عربستانی، هر سال ارزشمندتر می شود. جدی ترین نامی که حول این تیم شنیده می شود، مارکو سیلوا سرمربی سابق اورتون، واتفورد و اسپورتینگ لیسبون است. طی روزهای گذشته شایعاتی درباره مربیان دیگری از جمله سرجیو کونسیسائو سرمربی پورتو برای حضور در الهلال شنیده شد که به نظر می رسد این اخبار در حد گمانه زنی رسانه هاست.
الهلال تاکنون به صورت رسمی موسی مارگا از پورتو و حمد الیامی مدافع القادسیه را به خدمت گرفته و به دنبال جذب چند بازیکن دیگر است. اسامی زیادی از جمله آدام لیاییچ بازیکن سابق اینتر و رم، برونو هنریکه و ژورژین د آراسکائتا هافبک های فلامینگو، عبدالرحمن غریب ستاره الاهلی و حتی ژردان شقیری ستاره لیورپول نام های بزرگی است که به عنوان اهداف نقل و انتقالاتی الهلال یاد شده است.
چیزی که مشخص است، فهد بن نافل رئیس الهلال قصد دارد برای فصل بعد از اسامی بزرگی در ترکیب تیمش استفاده کند. تقریبا جدایی سباستین جووینکو، بافتیمبی گومیس و گوستاوو کویلار سه بازیکن خارجی الهلال قطعی به نظر می رسد و این تیم عربستانی پس از مارگا، حداقل ۲ بازیکن خارجی بزرگ را به عنوان جانشین این افراد به خدمت خواهد گرفت.
استقلال باید در روزهای پایانی شهریورماه و در دیدار مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا به مصاف الهلال برود. مشخصا این تیم تا روز برگزاری آن دیدار، با مشخص شدن وضعیت سرمربی جدید خود، با ستاره های نامداری به مصاف شاگردان مجیدی می رود. مدیران استقلال باید از هم اکنون به دنبال تقویت تیم خود برای فصل بعد باشند چرا که به نظر می رسد الهلال تا دندان مسلح و با عناصر بزرگی به مصاف استقلال می آید.