نیاز دولت به نماینده منتقد!
نیاز دولت به نماینده منتقد!
«علی مطهری» پسر ارشد شهید مرتضی مطهری که برای انتخابات 2 اسفند 1398 مجلس شورای اسلامی، از سوی شورای نگهبان واجد صلاحیت تشخیص داده نشد؛ برای انتخابات روز جمعه موفق شد تأیید صلاحیت خود را بگیرد و وارد رقابت انتخابات شد.

گروه سیاسی جمله ، «علی مطهری» پسر ارشد شهید مرتضی مطهری که برای انتخابات ۲ اسفند ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی، از سوی شورای نگهبان واجد صلاحیت تشخیص داده نشد؛ برای انتخابات روز جمعه موفق شد تأیید صلاحیت خود را بگیرد و وارد رقابت انتخابات شد احتمالاً پایین بودن مشارکت موجب شد این شورا به توصیه دلسوزان عمل کند و دست به تأیید صلاحیت حداکثری بزند تا شاید مشارکت حداکثری محقق شود.
به‌رغم همه نقدهایی که بر اوج و فرودهای «علی مطهری» از زمان دولت اصلاحات تا امروز وارد است، وی را می‌توان یک فعال و کنشگر سیاسی توصیف کرد که بر مدار و قاعده حرکت می‌کند و ازجمله دو ویژگی سیاست‌ورزی را همواره رعایت کرده است نخست میانه‌روی و دوم کنشگری مستمر که همه اعتبار یک فعال سیاسی به این دو عنصر بستگی دارد.
علی مطهری در دولت اصلاحات در تلویزیون حاضر می‌شد و از دولت وقت نقد می‌کرد و بعدها همین رویه را در دولت احمدی‌نژاد در پیش گرفت و کنشگری خود را در مسیری دیگر ادامه داد و حتی در انتخابات ۲ اسفند ۱۳۹۸ که بسیارانی بر قهر با صندوق رأی تأکید داشتند، اقدام به نام‌نویسی کرد و البته رد صلاحیت شد اما امروز و در انتخابات ۱۱ اسفند نیز قهر نکرد و کنشگری فعال خود را با فعال کردن ائتلاف سیاسی خود و اعلام لیست در تهران و برخی شهرها استمرار داد.
علی مطهری برای انتخابات روز جمعه ۱۱اسفند هم مسیر مشارکت فعال را در پیش گرفت و با ارائه لیست مربوط «صدای ملت» در تهران و برخی شهرها، تلاش کرد از ظرفیت خود بهره لازم را ببرد تا چند فرد منتقد دولت وارد «خانه ملت» شوند چون بنا بر استدلال درست، دولت رییسی به منتقد در مجلس نیاز دارد تا تراز شود، منتقدانی که اتفاقاً حضورشان، به کارآمدی دولت می‌انجامد.
علی مطهری کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی و سرلیست فهرست «صدای ملت» در نشستی در دانشگاه صنعتی شریف گفت: حتی با یک اقلیت می‌توان مانع تصویب لوایح مضر شد و مصوبه‌های خوبی را به نفع مردم داشته باشیم و باید زمینه تغییر ایجاد کرده و با روی کار آوردن یک دولت کارآمد موثر باشیم و با حالت یاسی که در افراد است بهتر است شرکت کنیم، هر مقدار که انتقاد درستی داشته باشیم ما مدافع اصل
نظام هستیم.
وی همچنین به اشتباهات دولت در حوزه سیاست خارجه اشاره کرد و گفت: مسأله دیگر ما شرق‌گرایی است که مشکلات اقتصادی را به‌وجود آورده است اگر مشکلات مردم را بررسی کنیم. کارشناسان درجه ۳/ ۴ بر سرکار قرار داده شدند و درجه یک در حاشیه گذاشته شدند! مجلس می‌تواند دولت را مجبور کند از کارشناسان درجه یک استفاده کند. رفع تحریم باید صورت بگیرد و نباید تعلل کرد. دولت سیزدهم آمد و در بحث برجام ۹ ماه تاخیر کرد و گفتند پیش‌نویس بهتری می‌دهیم اما نتوانستند حتی یک کلمه را عوض کنند و بعد قضایای سال گذشته پیش آمد و بحث حقوق بشر پیش آمد اما امروز آنها به میز مذاکره نمی‌آیند دیگر افق روشنی نیست. مردم باید رفاه نسبی داشته باشند نباید مردم کشور خود را با کشورهای همسایه مقایسه کنند ما باید این مسئله را حل کنیم.
وی افزود: مجلس باید به مسائل جزئی و کلان بپردازد و نگوید تصمیم‌ها جای دیگری گرفته می‌شود باید وزیر خارجه را بخواهند که چرا در کنار روسیه قرار می‌گیرید و به آن‌ها پهپاد می‌دهید در حالی‌که به تحریم‌ها اضافه می‌شود و در آخر روسیه از امارات حمایت می‌کنند ما باید این‌ها را درست کنیم.این نقدها اگر از سوی نمایندگان و افرادی از داخل مجلس گفته شود، قطعاً دولت هم از این خواب در می‌آید و تلاش می‌کند قدمی بردارد و رویه‌های نادرست را اصلاح کند و در حوزه اقتصاد و معیشت هم فشار را از دوش مردم کم کند.
در مقابل این نگاه علی مطهری، نگاه غلامعلی حداد عادل وجود دارد که بر این باور است نمایندگان مجلس، باید مدافع دولت باشند نه منتقد.
«غلامعلی حدادعادل» روز گذشته با اشاره به اهمیت انتخابات ۱۱ اسفند، گفت: احزاب و تشکل‌ها وظیفه دارند کاندیدا‌های اصلح را به مردم معرفی کنند. ما هم به عنوان شورای ائتلاف فهرستی عرضه کردیم و معتقدیم که انتخاب نهایی با خود مردم است.
وی با بیان این‌که قالیباف در لیست نهایی، مورد توافق همه بود، اظهار کرد: خط قرمز ما برای انتخاب کاندیداها، مخالفِ دولت نبودن است، چون دولت آقای رئیسی را از خودمان می‌دانیم و مجلسی نمی‌خواهیم که نقطه مقابل دولت باشد بلکه باید مددکار
دولت باشد.
اگر به این توصیه حداد عادل عمل کنیم که نقطه مقابل اظهارات علی مطهری است، تنها به اصطلاح «وکیل‌الدوله» می‌رسیم یعنی که نماینده نباید با دولت مخالفت کند و اگر قرار است این‌چنین باشد، کدام نهاد باید بر دولت نظارت کند و ایرادات و انتقادهای دولت را فریاد بزند آن هم در شرایطی که فعالان رسانه نیز اگر نقدی کنند، دیری نمی‌گذرد که با دستگاه قضا مواجه خواهند شد. از نظر ما انتقاد جدی و تند علی مطهری بیشتر از دلسوزی حداد عادل نیاز دولت سیزدهم است چون دولت بیش از هر چیزی به نقد و انتقاد نیاز دارد.