هراس از شکست؟!
هراس از شکست؟!
انتخابات مجلس 11 اسفند پیشِ رو را باید یکی از گام‌های نهایی مقابله جریانات سیاسی اصولگرا با هم ارزیابی کرد و در صدر این رویارویی، اصولگرایان سنتی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به ریاست «غلامعلی حداد عادل» در یک سو و جبهه پایداری به دبیرکلی «صادق محصولی» در سوی دیگر قرار دارند.

گروه سیاسی جمله – انتخابات مجلس ۱۱ اسفند پیشِ رو را باید یکی از گام‌های نهایی مقابله جریانات سیاسی اصولگرا با هم ارزیابی کرد و در صدر این رویارویی، اصولگرایان سنتی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به ریاست «غلامعلی حداد عادل» در یک سو و جبهه پایداری به دبیرکلی «صادق محصولی» در سوی دیگر قرار دارند.
طی چند انتخابات اخیر مجلس که بخش زیادی از نامزدهای اصلاح‌طلب از همان ابتدا رخصت و اجازه حضور در دور رقابت‌ها را پیدا نمی‌کردند، جبهه پایداری که در اواخر دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد شکل گرفت و عمده نیروهای اصلی این جبهه، از حلقه وفاداران رییس‌جمهور اسبق هستند، موفق شد جای خود را در مجلس باز کند اما به این اندازه قانع نیست و برای مجلس دوازدهم، خیز بزرگی برداشت تا اکثریت را داشته باشد و همچنین «محمدباقر قالیباف» را از ریاست عزل کند و نیرویی وفادار و امین از جبهه خود یا یکی از نواصولگرایان بی‌پروا را به جای وی بگمارد.
برخی تحلیل‌نویسان همچنین نوشتند جبهه پایداری تلاش دارد به‌صورت خزنده پای محمود احمدی‌نژاد را به قدرت باز کند و اخیراً نیز صادق محصولی در پاسخ به خبرنگاران، از رییس سابق خود به‌عنوان فردی نام برد که در اوایل قدرت گرفتن، کمی خود را گم کرده بود و چنین خطاهایی ممکن است از هر انسانی سر بزند و آنچه مهم است این است که وی همچنان یک سرمایه برای کشور است.
آنچه که در این میان، اصولگرایان سنتی را نگران کرده است این است که نواصولگرایان طیف پایداری، اگر قدرت را در دست بگیرند برای افرادی چون حداد عادل، باهنر و قالیباف هیچ شأن و حرمتی قائل نخواهند شد و تلاش خواهند کرد آنان را از گردونه حذف و خود جای آنان را بگیرند.
این طیف سیاسی همچنین اگر فضا را فراهم ببیند حتی از رد صلاحیت بزرگان سنتی در جبهه اصولگرا نیز ابایی نخواهد داشت و ریش‌سفیدان اصولگرا از این موضوع ناراحت هستند به‌ویژه این‌که بارها حرمت‌شکنی طیف پایداری علیه نیروهای بزرگ و صاحب خدمات در چهار دهه عمر جمهوری اسلامی ایران را شاهد بودند و کمی نگران هستند که یاران پایداری، همان برخورد و همان سندسازی را علیه قالیباف، باهنر، حداد عادل انجام دهند که روزی علیه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مرتکب شدند و خلق را در اشتباه انداختند.
در بسیاری از اخبار درِ گوشی نیز شنیده شده که سرلیست جبهه پایداری افرادی چون آقاتهرانی هستند نه محمدباقر قالیباف و جبهه‌گیری آنان علیه رییس فعلی مجلس شورای اسلامی نیز بر کسی پوشیده نیست اما بزرگان و ریش‌سفیدان اصولگرا مانند حداد عادل، اهل تهور و یقه‌گیری نیستند و تلاش دارند با توصیه به اخلاق و به شیوه‌های اخلاقی‌تر، نقشه جبهه پایداری را نقش بر آب کنند و به همین دلیل حرف از ائتلاف با دیگر گروه‌‎های اصولگرا -بخوانید جبهه پایداری- می‌زنند.
غلامعلی حدادعادل، رییس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی درباره اهداف این شورا برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: شورای ائتلاف دو هدف دارد اول افزایش مشارکت و دوم به‌وجود آمدن یک مجلس انقلابی و کارآمد.
وی ادامه داد: امیدواریم هم مردم در پای صندوق‌های رای حضور باشکوه و عزت‌آفرینی داشته باشند و هم مجلسی تشکیل شود که به اصول انقلاب معتقد باشد و جهادگونه کار کند و با همکاری، همدلی و با ریل‌گذاری در مسیر کار دولت در خدمت مردم باشد.
رییس دوره هفتم مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شورای ائتلاف به تنهایی حزب نیست بلکه مرکزی است برای همه احزاب انقلابی تا با همکاری آن‌ها یک مجلس کارآمدی به‌وجود بیاید به همین جهت عنوان ائتلاف به معنای دعوت از همه نیرو‌های خدمت‌گزار و همه تشکل‌هاست و ما سعی می‌کنیم این جامعیت فراگیر شود.
رییس شورای ائتلاف درباره جلسه با دبیرکل جبهه پایداری گفت: هنوز جلسه‌ای با آقای صادق محصولی تشکیل نشده است، اما درصدد هستیم که با دوستان مذاکره کنیم و ان‌شالله به سوی وحدت گام عملی برداریم.
این‌که حداد عادل تلاش می‌کند با فردی چون صادق محصولی دبیرکل جبهه پایداری نشستی داشته باشد، می‌تواند نشانه‌ای باشد از این‌که شکست لیست خود در انتخابات مجلس دوازدهم را محتمل می‌داند یا از منابع داخلی شورا این کد را دریافت کرد که تلاش پایداری‌چی‌ها برای افزایش سهم خود از کرسی مجلس، قرین به نتیجه خواهد بود و به همین دلیل، قصد کرده تا با لطایف‌الحیل، آنان را
ناکام بگذارد.
پیشنهاد حداد عادل به نشست با صادق محصولی به احتمال زیاد، مورد توجه جبهه پایداری قرار نخواهد گرفت و اگر هم چنین نشستی برگزار شود بیشتر جنبه تشریفاتی و تعارف خواهد داشت و رهبران دو طیف اصولگرا، نه به لیست واحد می‌رسند و نه حتی محمدباقر قالیباف در لیست جبهه پایداری جای خواهد گرفت چون همه از کینه و خصومت پایداری‌ها نسبت به رییس فعلی مجلس آگاهی داریم و اساساً یکی از اهداف مهم اصولگرایان تندرو ازجمله جبهه پایداری ناکام گذاشتن قالیباف از ورود به مجلس است.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی