هراس از لیست لاریجانی؟!
هراس از لیست لاریجانی؟!
هرچند «علی لاریجانی» طی چهل سال گذشته در حوزه‌های مختلف از سپاه تا وزارت فرهنگ و ارشاد و از صدا و سیما تا شورای عالی امنیت ملی و کرسی ریاست مجلس حضور داشت، اما حیات سیاسی این مدیر را باید به دو دوره تقسیم کرد، دوره نخست از ابتدا تا روز ردصلاحیت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 و دوره دوم از آن روز تا امروز.

سرویس سیاسی جمله – هرچند «علی لاریجانی» طی چهل سال گذشته در حوزه‌های مختلف از سپاه تا وزارت فرهنگ و ارشاد و از صدا و سیما تا شورای عالی امنیت ملی و کرسی ریاست مجلس حضور داشت، اما حیات سیاسی این مدیر را باید به دو دوره تقسیم کرد، دوره نخست از ابتدا تا روز ردصلاحیت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ و دوره دوم از آن روز تا امروز. طی دوسال گذشته نیز همان جریاناتی که اقدام به حذف لاریجانی از نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری پیشین کردند تا پیروزی رییسی، تضمین شود، دست از سر وی برنداشتند و هر از گاهی سراغی از وی گرفتند تا با اتهام و شایعه، این مدیر آرام و باوقار سیاسی را به‌زعم خود تخریب کنند که شایعه فرار به سوییس یکی از این اتهامات بود.
همه کسانی که سیاست ایران را می‌فهمند علی لاریجانی و حسن روحانی را «اصلاح‌طلب» نمی‌دانند، آنان در میانه جایی ایستاده‌اند که گروه‌های نوظهور اصولگرا دوست دارند فعال‌مایشاء باشند و به همین دلیل، حضورشان تحمل نمی‌شود.
دلیل این تحمل نشدن، ضمن این‌که ریشه در حقارتِ ذاتی مخالفان سیاسیِ امروز این دو چهره دارد، به توان بالای مدیریتی، هوش سرشار سیاسی و جریان‌سازی این دو به‌ویژه علی لاریجانی برمی‌گرددکه نواصولگراها و جریان پایداری و مجموعه نیروهایی که با اسم رمز «خالص‌سازان» از آنان یاد می‌شود حاضرند سر به تن وی نباشد چون بزرگ است و موجب می‌شود خردی و کوچکی آنان بیشتر به چشم افکار عمومی بیاید و رسوا شوند.
«علی لاریجانی» برعکس برخی رجال اصلاح‌طلب که سال‌ها است از دایره خودی‌ها بیرون رانده شدند اما همچنان ترجیح دارند در سپهر سیاسی، سریع و خشن بروند و بیایند، «بردبار و خویشتن‌دار» است و وزانت سیاسی وی موجب می‌شود نیازی نمی‌بیند خود را به این جریان و آن جبهه نزدیک کند بلکه جریانات سیاسی دیگر، تلاش دارند با نزدیک کردن خود به وی، برای خود اعتبار بتراشند.
با نزدیک شدن به انتخابات ۱۱ اسفند و با توجه به این‌که اصلاح‌طلبان و خاتمی‌چی‌ها اجازه حضور در انتخابات را ندارند یا خود نیز به این بلوغ رسیدند که تاریخ مصرفِ تکرار سپری شد، اصولگراها طی سه جریان اصلی به میدان خواهند آمد و تقریباً یقین دارند که مجلس بعدی را انقلابی‌تر خواهند کرد، البته با قرائتی که خود از این واژه دارند.
لیست‌های اصلی جریانات اصلی اصولگرا در آستانه نهایی شدن است و در این میان لیست انتخاباتی «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» با سرلیستی محمدباقر قالیباف قطعی شده است و لیست « شورای وحدت اصولگرایان» با سخنگویی و دبیری «منوچهر متکی»، که رویکرد انتقادی علیه کارنامه مجلس یازدهم دارد نیز در شُرُف تکمیل شدن است. سومین لیست اصولگرایان لیست «جبهه پایداری» است که عزم خود را جزم کرد تا اعضای خود را در مجلس بعدی افزایش دهد و محمدباقر قالیباف را از ریاست مجلس بردارد.
البته محتمل است برخی ریزجریانات سیاسی اصولگرا مانند حزبی که حسین الله‌کرم تأسیس کرد با عنوانی چون «انقلاب مستمر» اقدام به ارائه لیست چهارم بکنند اما این لیست نیروهایی مشترک با سه لیست بالا نیز خواهد داشت و می‌توان آن را جوجه‌لیست نامید.
نکته جالب این است که عمده جریانات تندرو اصولگرا، هنوز از لیست افرادی چون علی لاریجانی و حسن روحانی در هراس هستند دو شخصیت شاخص سیاسی که با این‌که خود نامزد انتخابات مجلس شورای سیاسی نیستند اما از بدنه قدرتمندی در بخش‌هایی از نظام، مردم و نهادهای سیاسی برخوردارند و لیست آنان می‌تواند بازی درون‌گروهی اصولگرایان را در انتخابات آتی،
برهم بزند.
البته هنوز از سوی افراد نزدیک به روحانی و لاریجانی تنظیم چنین لیستی تأیید نشد اما در میان جبهه پایداری که «علی لاریجانی» با لقب «خالص‌سازی» از برنامه‌های حذفی آنان پرده‌برداری کرد، هراس از لیست رییس سابق مجلس که از رجال خوشنام سیاسی در جمهوری اسلامی است، بالا گرفته است.
جبهه پایداری می‌داند اگر «علی لاریجانی» فی‌المثل برای تهران یک لیست سی‌نفره تنظیم کند، احتمالاً خود نیز از لیست خود دفاع خواهد کرد و در این مجلس و آن مسجد، برای سخنرانی خواهد رفت و با طعنه و کنایه‌های ظریف، به‌طوری افکار عمومی و بدنه طرفداران خود را مدیریت می‌کند که رأی نفر سی‌ام از لیست لاریجانی، برابر با تعداد آرای نفر اول لیست پایداری باشد و این رسوایی بزرگی برای جبهه پایداری خواهد شد که ادعای محبوبیت در میان افکار عمومی دارد.
نکته آخر این‌که تب رقابت برای انتخابات مجلس روز جمعه ۱۱ اسفندماه آتی، طی روزها و هفته‌های آتی بالا خواهد گرفت و یکی از دلایل این امر، لیست احتمالی علی لاریجانی است. لاریجانی از رجال سیاسی شاخص و ریشه‌دار در جمهوری اسلامی است و از نظر سواد سیاسی، ادب در گفتار، آداب‌دانی در رفتار و بی‌حاشیه بودن نیز همواره سرآمد بوده است و بسیاری از طبقه متوسط فکری، اصولگرایان معتدل، تحول‌خواهان و اصلاح‌طلبان میانه رو دوست دارند رییس سابق مجلس برای تهران و برخی کلان‌شهرها لیستی مستقل بدهد، این‌که این امر محقق خواهد شد یا نه، در روزهای آینده روشن خواهد شد.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی