هشتمین اجلاس وزرای محیط زیست کشورهای اسلامی عضو آیسسکو، در روزهای دوم و سوم اکتبر ۲۰۱۹ ( ۱۰ و ۱۱ مهرماه سالجاری) در شهر رباط پایتخت کشور مغرب برگزار شد. در این اجلاس که با عنوان «نقش عوامل دینی و فرهنگی در حفاظت از محیط زیست» برگزار شد، کشورهای اسلامی نقطه نظرات و طرحهای خود […]
هشتمین اجلاس وزرای محیط زیست کشورهای اسلامی عضو آیسسکو، در روزهای دوم و سوم اکتبر ۲۰۱۹ ( ۱۰ و ۱۱ مهرماه سالجاری) در شهر رباط پایتخت کشور مغرب برگزار شد.
در این اجلاس که با عنوان «نقش عوامل دینی و فرهنگی در حفاظت از محیط زیست» برگزار شد، کشورهای اسلامی نقطه نظرات و طرحهای خود را در خصوص توجه به محیط زیست و حل مشکلات زیست محیطی عنوان کردند و بر مشارکت هر چه بیشتر کشورهای عضو در این زمینه تاکید کردند. هیات اعزامی کشورمان در این کنفرانس، به سرپرستی مسعود تجریشی معاون سازمان محیط زیست، ضمن مشارکت فعال در این اجلاس، طرحها و برنامه های جمهوری اسلامی ایران در زمینه محیط زیست را مطرح و خواستار توجه جامعه جهانی به ویژه جهان اسلام به مسائل زیست محیطی و مشکلات مربوط به این زمینه شد و از کشورهای اسلامی عضو آیسسکو درخواست کرد، با همکاری و مشارکت فعال، نسبت به حل مسائل و مشکلات موجود در این زمینه همت گمارند. تجریشی در سخنرانی خود در این اجلاس، ضمن اعلام نقطه نظرات ارزشمند مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهور در خصوص توصیه و توجه ویژه به حفظ محیط زیست، به تحریم های ظالمانه ایالات متحده آمریکا و اثرات نامطلوب این تحریم ها بر مسائل زیست محیطی اشاره کرد و خواستار توجه جامعه جهانی و جهان اسلام به این موضوع شد. نماینده کشورمان در این نشست با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در زمینه حفظ محیط زیست در کشور ما در چند سال گذشته، بر آمادگی کامل سازمان محیط زیست کشورمان در زمینه همکاری علمی و عملی و تعریف پروژه های مشترک در خصوص محیط زیست ، در چارچوب سازمان آیسسکو، تاکید کرد.
همچنین هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس، بر تقویت نقش آیسسکو در خصوص محیط زیست تاکید و پیشنهاد ایجاد یک شبکه مشترک از متخصصین محیط زیست کشورهای اسلامی جهت همکاری در حل مشکلات محیط زیست و یافتن راه حلهای مشترک را به این اجلاس داد، که مورد توجه و تایید نمایندگان کشورهای عضو قرار گرفت.
مرکز آینده پژوهشی دریاچه ارومیه راه اندازی می شود
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از راه اندازی مرکز آینده پژوهشی در مورد دریاچه ارومیه خبر داد.
عیسی اظهارداشت: در آینده بسیار نزدیک مرکز آینده پژوهشی در مورد دریاچه ارومیه راه اندازی می شود که طی آن تمام مباحث علمی در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه مورد توجه قرار می گیرد. وی ادامه داد: برای این مرکز منتظر ایجاد و اتمام ساختمان مرکز آینده پژوهشی در سال آینده نخواهیم ماند و اگر نیاز باشد حتی در چادر هم کارها را شروع می کنیم. کلانتری خاطرنشان کرد: در این مرکز مباحث مهم دریاچه، نحوه حفظ آن و نیز فعالیت های مربوط به دریاچه ارومیه با حضور کارشناسان پایش، رصد و مورد بررسی علمی قرار می گیرد.رئیس سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه در آینده این مرکز متولی اصلی دریاچه ارومیه خواهد بود گفت: در این راستا نیازمند همکاری و همراهی دستگاه های اجرایی متولی و مدیریت استان هستیم.
استاندار آذربایجان غربی نیز در این دیدار با اشاره به اهتمام ویژه دولت برای احیای دریاچه ارومیه، مشارکت و همراهی مردم را در این زمینه نقطه قوت دانست و گفت: امروز شاهد هستیم با مشارکت مردم برنامه های احیای دریاچه ارومیه به خوبی در حال اجراست.
آغاز بررسی عملکرد دستگاههای مسئول
در مدیریت پسماند
مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی با توجه به وظایف محول شده در قانون مدیریت پسماندها توسط سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شده است.
حسن پسندیده افزود: با توجه به اینکه بر اساس ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماندها نظارت و مسئولیت حسن اجرای این قانون بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست نهاده شده است بنابراین براساس وظایف و تکالیف محول شده به دستگاههای اجرایی مختلف بر اساس مفاد قانون و آئیننامه اجرایی پسماندها، ارزیابی عملکرد و بررسی پیشرفت فعالیتهای دستگاهها توسط سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شده است. مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: با وجود انجام اقدامات و فعالیتهایی در حوزههای مختلف توسط سازمانها و دستگاههای مسئول، متأسفانه هنوز در بخشهای مهمی در مدیریت پسماندها در کشور شاهد کاستیهای جدی و بروز مسائل و مشکلات زیستمحیطی ناشی از مدیریت نامناسب پسماندها در کشور هستیم که انتظار میرود نهادهای مسئول بیش از گذشته و با عزم و اراده جدیتر و با برنامهریزی منسجم و برای اجرای وظایف و مأموریتهای قانونی محوله در قانون مدیریت پسماندها گامهای مؤثری بردارند. پسندیده افزود: با تشکیل دفتر مدیریت پسماندها علاوه بر پیگیری امور محوله و اجرای وظایف قانونی مرتبط با سازمان حفاظت محیط زیست، موضوع بررسی و نظارت بر پیشرفت فعالیت بهطور منسجم،مستمر و با سرعت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.