با وجود آنکه رییس جمهور، وزیر بهداشت، نمایندگان مجلس، استانداران و شهرداران و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مردم خواستهاند برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در کشور، به سفر نروند، اما در فضای مجازی کماکان تورهایی به مقصد روستا، طبیعت و حتی خارج از کشور تبلیغ میشود. وزارت میراث […]
با وجود آنکه رییس جمهور، وزیر بهداشت، نمایندگان مجلس، استانداران و شهرداران و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مردم خواستهاند برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در کشور، به سفر نروند، اما در فضای مجازی کماکان تورهایی به مقصد روستا، طبیعت و حتی خارج از کشور تبلیغ میشود.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکنون واکنشی به این تبلغها نداشته است و درباره پیگیری فروش تورهای بدون مجوز، سلب مسؤولیت کرده است. ولی تیموری ـ معاون گردشگری ـ در این باره گفته که این وزارتخانه تنها پاسخگوی شکایتهای مرتبط با سایتها و شرکتهای دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و درباره شرکتها و یا افرادی که از این وزارتخانه مجوز ندارد و یا زیرمجموعه سایر وزارتخانهها و سازمانها هستند نمیتواند احقاق حق کند.
رضا مسعودی ـ مستشار قضایی و مدیرکل پیشگیریهای امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ـ هم در نامهای از انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ خواسته که از کلاهبرداریهای احتمالی جلوگیری کند.
تا ۲۴ میلیارد دلار خسارت، سهم گردشگری آمریکا از «کرونا»
«سی ان بی سی» با توجه به اطلاعات منتشر شده توسط «توریسم اکانامیکس» خسارت صنعت گردشگری ایالات متحده در سال جاری را تا ۲۴ میلیارد دلار برآورد کرده است. خسارت برآورد شده حدود هفت برابر بیش از خسارتی است که گردشگری ایالات متحده در طول شیوع ویروس بیماری سارس در سال ۲۰۰۳ متحمل شد.
مجله «توریسم اکانامیکس» که تمامی هزینههای مرتبط با سفر از جمله هتلها، رستورانها، پارکهای موضوعی و مقاصد گردشگری را دنبال میکند، برآورد خود از خسارت احتمالی صنعت گردشگری ایالات متحده را با پیش فرض اینکه شرایط کنونی ویروس «کرونا» تا شش ماه ادامه داشته باشد، اعلام کرده است.
در حالت عادی، گردشگران خارجی هر ساله حدود ۲۵۶ میلیارد دلار صرف هزینههای مرتبط با حوزه سفر و گردشگری ایالات متحده میکنند. چین که مبدا شیوع این ویروس محسوب میشود، حدود ۷ درصد از گردشگران خارجی ایالات متحده را تشکیل میدهد.
«توریسم اکانامیک» با درنظر گرفتن محدودیتهای مسافرتی اعمال شده و احتمالی برای کنترل شیوع ویروس «کرونا»، سفر گردشگران خارجی به ایالات متحده در سال جاری را تا ۱۰ درصد کاهش تخمین زدهاند. این رقم حدود دو برابر آمار کاهش سفر گردشگران خارجی به ایالات متحده در زمان شیوع ویروس بیماری «سارس» است. به این ترتیب، تخمین زده میشود ایالات متحده در سال جاری حدود ۸.۲ میلیون نفر از بازدیدکنندگانش را از دست بدهد؛ این درحالی است که رقم برآوردشده از کم شدن ۷.۷ میلیون نفر بازدیدکننده بینالمللی ایالات متحده در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ پس از حملات ۱۱ سپتامبر نیز بیشتر است. در کل، تخمین زده میشود ۸۲۵ هزار شغل مرتبط با صنعت گردشگری ایالات متحده که شامل کسب و کارهای کوچک نیز میشود در سال جاری از بین بروند.
«توریسم اکانامیکس»، تاثیر ویروس «کرونا» بر گردشگری جهانی درسال جاری را ۹.۱ درصد کاهش سفر ارزیابی کرده که این رقم بیشترین افتی است که توسط «توریسم اکانامیکس» در ۴۰ سال تخمین زده شده است.