یک مقام مسئول در ارتباط با تهدیدات و اتهامهای مطرح شده علیه ایران در ارتباط با سانحه کشتی اسرائیلی در دریای عمان به «نورنیوز» گفت: اگرچه جمهوری اسلامی ایران، تهدیدات مقامات غربی و رژیم صهیونیستی را بیشتر ژستهای تبلیغاتی قلمداد میکند اما انجام هرگونه اقدامی علیه منافع و امنیت ملی ایران با پاسخ شدید و […]
یک مقام مسئول در ارتباط با تهدیدات و اتهامهای مطرح شده علیه ایران در ارتباط با سانحه کشتی اسرائیلی در دریای عمان به «نورنیوز» گفت: اگرچه جمهوری اسلامی ایران، تهدیدات مقامات غربی و رژیم صهیونیستی را بیشتر ژستهای تبلیغاتی قلمداد میکند اما انجام هرگونه اقدامی علیه منافع و امنیت ملی ایران با پاسخ شدید و قاطع روبرو خواهد شد و مسئولیت تبعات آن نیز مستقیما متوجه واشنگتن و لندن است.
به گزارش نورنیوز، روز پنجشنبه هفتم مردادماه که کشتی «مرسر استریت» متعلق به یک شرکت اسرائیلی در دریای عمان دچار سانحه شد، برخی رسانههای منطقهای و غربی بلافاصله انگشت اتهام به سوی ایران گرفته و مدعی شدند پهپادهای ایرانی این کشتی را هدف قرار داده اند. این ادعای غیر واقعی که تاکنون هیچگونه مدرک و سندی برای تایید آن ارائه نشده موج اتهامات واهی از سوی مقامات غربی و صهیونیستی علیه ایران را به دنبال داشته و همچنان نیز ادامه دارد. «یائیر لاپید» وزیر خارجه کابینه جدید رژیم صهیونیستی روز جمعه ۸ مرداد رسما این سانحه را یک حمله هوایی خواند و ایران را مسئول آن دانست. پس از آن، فرماندهی مرکزی ایالات متحده روز شنبه ۹ مرداد با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نفتکش «مرسر استریت» که توسط ناو هواپیمابر یواساس رونالد ریگان اسکورت میشود در اثر یک حمله پهپادی آسیب دیده و طی آن دو تبعه رومانیایی و انگلیسی کشته شدهاند.
ماجرا از آنجا حساسیت بیشتری پیدا کرد که در کنار اظهار نظرهای ذکر شده، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در اظهارنظری جنجالی مدعی شد: ایران کشتی اسرائیلی را هدف قرار داده است! بلینکن با تاکید بر اینکه؛ واشنگتن اطمینان دارد که ایران، نفتکش مذکور را در دریای عمان مورد هدف قرار داده است، گفت: واکنش مناسبی در این خصوص به تهران نشان خواهیم داد!
پس از این اظهار نظر؛ «دومینیک راب» وزیرخارجه انگلیس نیز وارد معرکه شد و بدون ارائه هیچ مدرکی ادعا کرد؛ ایران عمدا و به صورت هدفمند، کشتی اسرائیلی را در آبهای عمان هدف قرار داده است. راب تاکید کرد: بریتانیا با شرکای بین المللی خود در حال رایزنی برای «پاسخ هماهنگ به این حمله غیرقابل پذیرش» است! در همین حال؛ شبکه خبری اسکاینیوز گزارش داد که کمیته اضطراری دولت بریتانیا موسوم به جلسه کبرا در سطح مقامهای دولت بریتانیا درباره حمله علیه کشتی مرسر استریت و شیوه پاسخگویی به آن برگزار شده و الجریده نیز مدعی شد که اسرائیل برای حمله مستقیم علیه مواضع ایران از آمریکا و انگلیس چراغ سبز گرفته است.
حضور ۱۱۵ مقام رسمی از ۷۳ کشور در مراسم تحلیف
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از حضور ۱۱۵ مقام رسمی از ۷۳ کشور در مراسم تحلیف سید ابراهیم رئیسی خبر داد.
سید نظامالدین موسوی در نشست خبری ظهر دیروز مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ۱۱۵ مقام رسمی از ۷۳ کشور جهان برای حضور در مراسم تحلیف اعلام آمادگی کردند که ۱۰ نفر از سران کشورها، ۲۰ رئیس مجلس، ۱۱ وزیر خارجه، ۱۰ وزیر دیگر، فرستادگان روسای دولتها، نواب رئیس مجالس، هیاتهای پارلمانی، روسا، مقامات و نمایندگان ۱۱ سازمان بینالمللی و منطقهای برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: در این مراسم نمایندگان دبیرکل سازمان ملل، رئیس اوپک، IPU و اتحادیه اروپا، اتحادیه اوراسیا، اتحادیه بین المجالس، اتحادیه بین المجالس اسلامی، بین المجالس آسیایی، اکو و نمایندگان شخصیت های برجسته ادیان و مذاهب و همچنین شخصیت های موثر فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام حضور خواهند یافت. همچنین تمهیدات ترافیکی برای این مراسم اندیشیده شده که به اطلاع مردم پایتخت خواهد رسید.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس با اشاره به محدودیت در دعوت از مهمانان داخلی به خاطر حضور مهمانان خارجی و همچنین شرایط کرونا یادآور شد: البته طبق قانون اساسی رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان باید حضور داشته باشند و مابقی مهمانان در حد عرف دعوت خواهند شد. همچنین برای پوشش خبری مراسم ۴۰۰ درخواست از رسانه های داخلی و خارجی داشتیم که تمهیدات برای حضور ۱۷۰ خبرنگار داخلی و خارجی از بیش از ۳۰ کشور فراهم شد. طبق ادوار گذشته بعد از خیر مقدم و خوش آمد گویی رئیس مجلس، مراسم تحلیف طبق قانون اساسی اجرا می شود و رئیس جمهور پس از ادای سوگند به صورت رسمی سکان اداره قوه مجریه را به عهده می گیرد.
انصراف بذرپاش از کاندیداتوری شهرداری تهران به نفع جبهه انقلاب
مهرداد بذرپاش در نامه ای به چمران، از کاندیداتوری شهرداری تهران به نفع جبهه انقلاب انصراف داد. متن نامه مهرداد بذرپاش به شرح زیر است:
«برادر گرامی جناب آقای مهندس چمران باسلام و تحیت؛
نظر به ضرورت انسجام در جبهه انقلاب و نیز حضور دلسوزانی که خود را برای خدمت در شهرداری تهران عرضه کردهاند، و ضمن تشکر از حسن نظر اعضای منتخب شورای شهر تهران به اینجانب، بدینوسیله انصراف خود را از حضور در این عرصه اعلام مینمایم و امیدوارم بهترین انتخاب را انجام دهید که واقعا در شأن شهروندان شریف تهران باشد و در خدمت به این مردم خوب و قدرشناس، از هیچ تلاشی فرونگذارد. و آخر دعوانا ان الحمدلله رب العالمین
برادر کوچک شما – مهرداد بذرپاش»
اعلام حکم پرونده حسام الدین آشنا
سخنگوی هیات منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی گفت: در روز یکشنبه دهم مرداد ماه ۱۴۰۰ در شعبه ۶ دادگاه کیفری یک استان تهران یک پرونده جرم سیاسی به ریاست قاضی شقاقی رسیدگی شد. احمد مومنی راد در این باره اظهار کرد: متهم پرونده حسام الدین اشنا به اتهام نشر اکاذیب قصد تشویش اذهان عمومی بود. در دو شکایت این پرونده قبلا در شعبه نهم دادگاه کیفری استان تهران رسیدگی شده بود و بعد از اعتراض متهم، دیوان عالی کشور آن را به شعبه هم عرض (شعبه ششم) عودت داد. وی افزود: دادگاه با قرائت قرآن و با حضور هیات منصفه ای غیر از اعضای دادگاه قبلی شروع شد و پس از سخنان رییس دادگاه، نماینده مدعی العموم به شرح کیفرخواست پرداخت و سپس با توجه به عدم حضور متهم، وکیل او به صورت مبسوط و تفصیلی به دفاع از او پرداخت و سپس متهم با تاخیر ۴۰ دقیقه ای وارد شد و دفاعیات خود را مطرح کرد. بعد از خاتمه دادگاه، هیات منصفه جرایم سیاسی وارد شور شد و پس از اتمام شور رای گیری به عمل آمد. سخنگوی هیات منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی گفت: نتیجتا هیات منصفه در یک اتهام و دو شکایت، متهم را با اکثریت آرا مجرم دانست و ضمنا با اکثریت آرا متهم را مستحق تخفیف دانست.
اگر تقاضای دولت جدی باشد، حتما کمک می کنیم
دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی گفت: اگر درخواست کمک و ارائه پیشنهاد دولت سیزدهم جدی است، حتما حزب به دولت رییسی کمک فکری می کند. رسول منتجب نیا، با بیان اینکه نظارت و نقد اربابان قدرت و ارائه پیشنهادات و برنامه های مدون و متناسب با نیازهای جامعه از مهمترین فلسفه وجودی احزاب است، اظهار کرد: در مورد احزاب گفته می شود که آنها دولت در سایه هستند و این بدان معنا نیست که احزاب فقط دنبال نقد قدرت یا صرفا ارائه برنامه باشند بلکه باید هم نقد و هم ارائه برنامه از سوی احزاب دنبال شود. وقتی حزبی این دو رسالت خود را دنبال کند به بهترین وسیله برای کنترل دولت از هر لغزش و انحرافی می شود. وی ادامه داد: همه دولت ها به حضور چنین احزابی نیازمند هستند. هیچ نهاد دیگری هم نمی تواند جای احزاب را بگیرد البته اگر احزاب فقط یه یکی از دو رسالت خود توجه کنند، یا تشکیلاتی وابسته به حکومت می شوند یا معارض آن. وی در پایان خاطر نشان کرد: چندی پیش از طرف دفتر آقای رییسی پیامکی برای من ارسال شد که اگر پیشنهادی در حوزه مدیریت کشور و انتخاب اعضای کابینه دارم ارائه کنم که البته چون من فکر نمی کردم این درخواست جدی باشد، پاسخی ندادم اما اگر بدانم درخواست کمک و ارائه پیشنهاد جدی است، حتما حزب به دولت رییسی کمک فکری میکند.