هشدار سفیر پیشین ایران در انگلستان در خصوص افزایش تنش میان ایران و اروپا:   به سمت کیش و مات شدن پیش می‌رویم
هشدار سفیر پیشین ایران در انگلستان در خصوص افزایش تنش میان ایران و اروپا:   به سمت کیش و مات شدن پیش می‌رویم

سید جلال ساداتیان، سفیر پیشین ایران در انگلستان، به جماران گفت: اگر این چند ماه را هم بتوانند بگذرانند، ممکن است اتفاقاتی بیفتد ولی در شرایط فعلی داریم به سمت کیش و مات شدن پیش می رویم. برخی تندروها ممکن است بگویند شما مرعوب شده اید؛ شما به حساب مرعوب شدن ما بگذارید، ولی هشدارها […]

سید جلال ساداتیان، سفیر پیشین ایران در انگلستان، به جماران گفت: اگر این چند ماه را هم بتوانند بگذرانند، ممکن است اتفاقاتی بیفتد ولی در شرایط فعلی داریم به سمت کیش و مات شدن پیش می رویم. برخی تندروها ممکن است بگویند شما مرعوب شده اید؛ شما به حساب مرعوب شدن ما بگذارید، ولی هشدارها را جدی بگیرید. شما که نمی ترسید و شجاع هستید، کاری کنید که هزینه های آن بر دوش ملت و نظام بار نشود و بتواند مراحله را به خوبی پشت سر بگذارد.
به گزارش جماران سفیر پیشین ایران در انگلستان با تأکید بر اینکه ایران به خوبی نتوانسته از برگه های دیپلماسی بهره ببرد، گفت: بزرگوارانی هم که دست اندرکار سیاست خارجی و مسائل بین المللی هستند، باید بدانند که صرفا با تمهیدات میدانی نمی توانند از کنار این قضیه رد شوند. با هر سیاست و تمهیدی که می خواهند یک عده متخصص تر و آشناتر به مسائل بین المللی را به کار بگیرند و فرض کنید که دعوت مجدد از آقای دکتر ظریف، دکتر عراقچی، دکتر صالحی و امثالهم داشته باشند و از مشاوره کسانی که دوره خوبی را طی کرده اند هم کمک بگیرند و اجازه ندهند مکانیزم ماشه و تهدیداتی که غرب دارد علیه ایران مطرح می کند به نتیجه برسد. اگر این چند ماه را هم بتوانند بگذرانند، ممکن است اتفاقاتی بیفتد ولی در شرایط فعلی داریم به سمت کیش و مات شدن پیش می رویم.وی در مورد احضار سفرای اروپایی از تهران گفت: ظاهرا مسأله جدی است و آنها می خواهند این طور القاء کنند که از رفتارهای ایران دیگر حوصله ما سررفته و اتحادیه اروپا هم دارند حمایت می کنند و فضا را دارند به سمت فضای میکونوس می برند که اروپایی ها هم سفرایشان را فراخواندند و هم سفرای ما را اخراج کردند؛ که مدت ها طول کشید تا رابطه ترمیم شد.
یعنی گام به گام دارند مسأله را تند می کنند؛ برای اینکه از رفتار ایران اعلام عدم رضایت کرده اند. به خصوص اینکه انگلیس به راحتی می تواند مکانیزم ماشه را برگرداند و آن وقت موقعیت ایران بسیار خطیر خواهد شد؛ یعنی اگر آن شش قطعنامه برگردد، که احتیاجی هم به وتو کردن روسیه و چین ندارد؛ چون یک بار به آنها رأی داده اند. اگر ایران حالا هم بتواند تمهیدی بیندیشد که هفت، هشت ماه دیگر هم از این ماجرا بگذرد، این خطر را هم دیگر نخواهیم داشت. ولی اگر بشود، ما کماکان ذیل ماده ۴۱ و فصل هفتم منشور قرار می گیریم که همه کشورها موظف هستند در تحریم هایی که آنها تعیین می کنند مشارکت داشته باشند. به علاوه اینکه هیچ بعید نیست در فاز بعدی روی ماده ۴۲ بروند که اقدامات نظامی را هم در بر می گیرد.