رییس پلیس فتای تهران بزرگ نسبت به کلاهبرداری از دانش آموزان و دانشجویان در پوشش فروش سوالات امتحانی هشدار داد. سرهنگ داوود معظمی گودرزی در گفت وگو با ایسنا، درباره احتمال کلاهبرداری از دانش آموزان و دانشجویان در پوشش فروش سوالات گفت: همه ساله در ایام امتحانات افراد سودجو با بهانههایی مانند فروش […]
رییس پلیس فتای تهران بزرگ نسبت به کلاهبرداری از دانش آموزان و دانشجویان در پوشش فروش سوالات امتحانی هشدار داد.
سرهنگ داوود معظمی گودرزی در گفت وگو با ایسنا، درباره احتمال کلاهبرداری از دانش آموزان و دانشجویان در پوشش فروش سوالات گفت: همه ساله در ایام امتحانات افراد سودجو با بهانههایی مانند فروش سوالات امتحان و دارا بودن پاسخنامه و … اقدام به کلاهبرداری از برخی از دانش آموزان و دانشجویان می کنند؛ امسال نیز با توجه به شرایط ناشی از کرونا و افزایش ارتباطات آنلاین احتمال اینکه افراد سودجو بخواهند اقدام به کلاهبرداری به بهانه مشابه کنند وجود دارد. وی ادامه داد: در همین راستا هشدار ما به تمامی دانش آموزان و خانوادههای آنان و نیز دانشجویان این است که به هیچ عنوان فریب چنین ادعاهایی را نخورند، چرا که اساسا احتمال نشت سوالات امتحان چه امتحانات حضوری و چه امتحانات مجازی وجود ندارد و افرادی هم که چنین ادعایی کنند، ادعایشان کذب است.
رییس پلیس فتای تهران بزرگ افزود: گاهی افراد سودجو با طراحی سایتی و قراردادن لینکهای فروش سوالات امتحانی اقدام به هدایت کاربران به صفحات جعلی و فیشینگ کرده و حساب بانکی کاربران را خالی می کنند. گودرزی ادامه داد: همچنین در مواردی دیگر نیز افراد سودجو اقدام به انتشار فایلهایی در فضای مجازی کرده و ادعا میکنند که حاوی سوالات امتحانی است، اما این فایلها در واقع حاوی بدافزار بوده و پس از دانلود و اجرا، اطلاعات شخصی کاربران را به سرقت می برد. وی با بیان اینکه در سالهای اخیر تعدادی از این افراد دستگیر شدهاند، گفت: همچنان هم درصورت رویت، پلیس با چنین مواردی برخورد خواهد کرد لذا درخواست ما از شهروندان این است که موارد مشکوک را به پلیس فتا گزارش دهند.
ماهوارهها به کمک مدیریت حریقهای جنگلی ایران میآیند
یک کارشناس سنجش از دور یگان حفاظت سازمان جنگلها ضمن بیان اینکه مرکز کنترل و پایش عرصههای منابع طبیعی کشور طی روزهای اخیر راهاندازی شده است، گفت: در حال حاضر در این مرکز برای مدیریت حریقهای جنگلی و مرتعی از اطلاعات ماهوارههایی که از آتشسوزیهای سطح کره زمین عکسبرداری میکنند، استفاده میکنیم.
محمد نامدار در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه مرکز کنترل و پایش عرصههای منابع طبیعی کشور از حدود دو هفته گذشته راهاندازی شده است، اظهار کرد: در حال حاضر به تصاویر دو ماهوارهای که از سطح زمین عبور و آتشسوزیها را گزارش میکنند، دسترسی داریم. از طریق این دو ماهواره حدود چهار دفعه طی یک روز تصاویر آتشسوزیها در کشور به دست ما میرسد که از طریق انطباق تصاویر با نقشهها میتوانیم آخرین وضعیت آتشسوزی در جنگلها و مراتع را رصد کنیم. وی با بیان اینکه اگر آتشسوزیها در هنگام عبور ماهواره از زمین یا اندکی پیش از آن شروع شده باشند ما با فصله زمانی کمی از وقوع آتش در جنگلها و مراتع مطلع میشویم، تصریح کرد: اما اگر آتشسوزی پس از عبور ماهوارهها و عکسبرداری از زمین رخ دهد عموما با فاصله زمانی بیشتری (بین ۴ تا ۸ ساعت) از وقوع آتش از طریق تصاویر ماهوارهای باخبر میشویم.
این کارشناس سنجش از دور یگان حفاظت سازمان جنگلها ادامه داد: ما در یگان حفاظت سازمان جنگلها به محض مشاهده آتش در عرصههای منابع طبیعی موقعیت آن را به استانها گزارش میدهیم. علاوه بر این گشتهای فعالی در منطقه نیز وجود دارد که به پایش منطقه و رصد آتشسوزیها میپردازند.
نامدار در ادامه تصریح کرد: ما به دنبال آن هسیتم که به دادههای تعداد بیشتری از ماهوارهها برای دریافت تصاویر آتشسوزی دسترسی پیدا کنیم، چنانچه این اتفاق بیفتد تصاویر ماهوارهای در فاصلههای زمانی کوتاهتری به دست ما میرسد و با سرعت بیشتری از وقوع آتش در جنگلها و مراتع مطلع میشویم. در حال حاضر از سیستمهای ماهوارهای جهانی که به صورت رایگان در اختیار ما قرار میگیرد برای این کار استفاده میکنیم اما قصد داریم با همکاری پژوهشکده هوا و فضا این سیستمها را بومیسازی کنیم. این کارشناس یگان حفاظت سازمان جنگلها در پاسخ به این پرسش که آیا باتوجه به شرایط کشور محدودیتی در دسترسی به این تصاویر جهانی ماهوارهای داریم یا خیر؟ توضیح داد: نگاه جهان به مسئله آتشسوزی در جنگلها این است که اگر نقطهای از جنگل در هرکجای دنیا آسیب ببیند تبعات پیدا و پنهان آن تمام مردم کره زمین را درگیر خواهد کرد از اینرو برای دسترسی به این تصاویر مشکل خاصی نداریم.