کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: «از روز دوشنبه تا ظهر ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۵۷۴ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد». به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۴۸۷۷ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۹۸ بیمار کووید۱۹ […]
کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: «از روز دوشنبه تا ظهر ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۵۷۴ بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد».
به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۴۸۷۷ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۹۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند».
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: «تا امروز (سه شنبه) ۴۶۸۳ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند. تا کنون ۴۸۱۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند».
وی همچنین ادامه داد: «۳۶۹۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۲۸۷ هزار و ۳۵۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
پس از ۲۵ اسفند ۹۸، این نخستین بار است که مقامهای وزارت بهداشت از مرگ کمتر از ۱۰۰ نفر در روز خبر میدهند.
بیشترین آمار رسمی قربانیان در یک روز مربوط به ۱۶ فروردین است که فوت ۱۵۸ نفر در یک روز گزارش شد.
وزارت بهداشت پیش از این توضیح داده که آمار آنان به استناد معیارهای رسمی و پاسخ تست نهایی از افراد است و افرادی را که علائم بالینی داشتهاند یا دارند در آمار خود لحاظ نمیکنند.
مقامهای وزارت بهداشت ، شمار قربانیان کرونا در کشور را هرگز به تفکیک استانی اعلام نکردهاند و انتشار آمار مبتلایان به تفکیک استانی را نیز از روز چهارم فروردینماه متوقف کردند. بر همین اساس طبق نظرسنجی های صورت گرفته بیش از ۵۰ درصد مردم نسبت به آمارهای ارائه شده توسط وزارت بهداشت به دید تردید می نگرند.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز در گزارشی با موضوع پیشبینی موج دوم شیوع بیماری کرونا و اقدامات لازم برای آمادگی جهت مقابله با آن بر لزوم تقویت جلب مشارکت جامعه در رعایت مسائل بهداشتی و همکاری در اجرای مؤثر سیاستهای ستاد مبارزه با کرونا همچون طرحهای ایزولاسیون و افزایش فاصلهگذاری فیزیکی تاکید کرده و یاد آور شده که بالاخره این بحران در کشور ما و دنیا تمام میشود اما خروج از آن با کمترین هزینه بسیار مهم است.
دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی با عنوان «درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا وضعیت کنترل همهگیری کووید- ۱۹ در کشور، پیشبینی موج دوم شیوع بیماری و اقدامات لازم برای آمادگی» تهیه کرده و در آن ضمن بررسی وضعیت بیماری و مقایسه سیر اپیدمی در ایران با دیگر کشورها، وضعیت مدیریت کنترل اپیدمی در کشور را مورد بررسی قرار داده؛ همچنین با یادآوری درس ها تجربه پاندمی آنفلوآنزا و اپیدمی سارس به ارائه راهکارهایی برای ارتقای وضعیت کنترل کرونا پرداخته است.
برخی ازکارشناسان و اپیدمیولوژیستها معتقد هستند موج دوم شیوع بیماری رخ خواهد داد ولی زمان و بزرگی آن بهدرستی قابل تعیین نیست، زیرا موضوع داینامیک و تحت تأثیر عوامل مختلف است. بهنظر میرسد بیماریهایی نظیر کوید رفتار فصلی داشته باشد. لذا انتظار میرود در فصل بعدی سرما، این بیماری را مجدد تجربه کنیم و به احتمال قوی در ایران موج اول و دوم تحت شرایط موجود (سیر طولانی کنترل اپیدمی اول) ازهم قابلتفکیک نخواهند بود. برخی از کارشناسان با اشاره به سیاست عادی سازی توسط مسئولان و کوچک انگاری بحران کرونا توسط مسئولین، نسبت به وقوع موج دوم شیوع بیماری در کشور هشدار دادند.