همه روزها  روز مادر است
همه روزها  روز مادر است

  جمله در بین روزها و جشن های خاص در جهان، روز مادر جایگاه ویژه ای دارد و در همه کشورها تقریبا به یک شکل برگزار می شود: همه تلاش می کنند با دادن هدیه ای مادر خود را خوشحال کنند. هر چند در تمامی کشورها عده ای در این مورد هم عقیده اند که […]

 

جمله در بین روزها و جشن های خاص در جهان، روز مادر جایگاه ویژه ای دارد و در همه کشورها تقریبا به یک شکل برگزار می شود: همه تلاش می کنند با دادن هدیه ای مادر خود را خوشحال کنند. هر چند در تمامی کشورها عده ای در این مورد هم عقیده اند که روز مادر به نمایشی صرفا مادی تبدیل شده و هدف اولیه آن فراموش شده است. تاریخ و سنن برگزاری این جشن در کشورهای جهان متفاوت اما اصل آن در همه جا یکسان است: روز مادر برای بزرگ و کوچک موقعیتی است برای ابراز عشقی که نسبت به مادر خود دارند…

مادر، واژه ای که همه ما با آن آشنا هستیم و اگر او نباشد نه به دنیا می آییم و نه می توانیم به خوبی بزرگ شویم. محبتی که یک مادر به فرزندش دارد هیچ کجای دیگر نمی توان پیدا کرد ، به خصوص ما ایرانی ها که بسیار به مادران خود وابسته و بسیار آنها را دوست داریم. به پاس قدردانی از مادران عزیز در همه کشورهای جهان یک روز به روز مادر تخصص دارد و آن روز را همه جشن می گیرند . در ایران هم این روز بزرگ با ولادت حضرت فاطمه (س) همراه است. در این گزارش می خواهیم به تاریخ روز زن و مادر در کشورهای مختلف بپردازیم.

آلمان
آلمانی ها، بیش بیش از نیم قرن است که روز مادر را در دومین یکشنبه ماه مه برگزار می کنند. گل یکی از مهمترین و استثنایی ترین هدایایی است که اهدا می شود . کارهای خانه به عهده اهالی است و حتی برای مادر یک صبحانه عالی آماده می کنند و به رختخوابش می برند. برنامه های گردشگری و رستوان گردی در این روز رونق بسیاری دارد.
آمریکا
دومین یکشنبه ماه مه در آمریکا روز مادر است. این روز در ابتدای قرن بیستم رسما نامگذاری شد. مادران در این روز توسط فرزندان و افراد نزدیک خود باهدایا و کارت های تبریک ویژه ای مواجه می شوند. کارت ها روی لبه شومینه یا روی بوفه ردیف می شوند با یک پیام اصلی روی همه آنها: «برای بهترین مادر، مادربزرگ یا خاله…» یا «دوستت دارم مادر…». صبحانه در رختخواب نیز جزیی از مراسم است. در این روز، مامان حق دارد تا ظهر بخوابد!

مکزیک
مکزیکی ها همیشه روز ۱۰ مه را برای مادران جشن می گیرند! آنها به مادرشان هدیه بسیار عجیبی می دهند: serenata. در نیمه شب ۹ مه جوان ها دور هم جمع می شوند و شروع به اجرای موسیقی خانه به خانه می کنند. آنها با گیتار آهنگ ویژه این روز را می نوازند و منتظر می مانند تا مادر عزیزشان در را به روی آنها باز کند، سپس آب میوه می نوشند و به خانه دیگری می روند و نغمه های شبانه را به افتخار مادر از سر می گیرند.
اسپانیا
جشن مادر اولین یکشنبه ماه مه برگزار می شود. این روز موقعیتی است برای اهدای هدایای فراوان به مادر، به ویژه رفتن به رستوران با خانواده. مادر در این روز آشپزی نمی کند. رستوران ها نیز با اهدای یک شاخه گل به مادران، در این جشن سهیم می شوند! در این کشور بسیار کاتولیک ماه مه، ماه مریم مقدس نیز است. در دهکده های دورافتاده، اسپانیایی ها اغلب برای رفتن به کلیسا گل می چینند و گل ها را به مریم مقدس سمبل مقام مادری هدیه می دهند.

انگلستان
انگلیسی ها چهارمین یکشنبه بهار را برای مادران جشن می گیرند. Simnel Cake شیرینی مخصوص این روز است. دسته گل و کارت تبریک هدیه ای است که مادران حتما از آن بهره مند می شوند.

برزیل
برزیلی ها در دومین یکشنبه ماه مه از مادرانشان قدردانی می کنند. این روز موقعیتی است برای مهمانی های بزرگ خانوادگی که همه مادران یک فامیل را دور هم جمع می کند (مادران، مادربزرگ ها، مادرزن ها و مادرشوهرها، عروس ها و…). توجه و احترام نسبت به مقام مادر متنوع است (ترانه ها، اشعار، هدایا…). در این روز، برانگیختگی احساسات به حدی است که برخی از مادران به پهنای صورت اشک می ریزند.
بلژیک
روز مادر معمولا دومین یکشنبه ماه مه برگزار می شود. بلژیک در این مورد از آمریکا تقلید کرده است. اما تاریخ برگزاری روز مادر در همه مناطق بلژیک یکی نیست. مثلا در برخی مناطق بلژیک روز مادر ۱۵ اوت، روز ماری (Marie) برگزار می شود.

چین
روز مادر در تقویم چینی ها ثبت نشده است. با این وجود جوانان شهرهای بزرگ از دهه ۹۰ در برگزاری این جشن شرکت می کنند. آنها برای مادرانشان دومین یکشنبه ماه مه را (مانند آمریکا) جشن می گیرند، به روشی کاملا غربی! بعضی گل هدیه می دهند (که تا چند سال پیش آن را زائد و غیرضروری می دانستند). چینی ها بعد از ۳۵سالگی دیگر برای مادرشان جشن نمی گیرند! این جشن مختص نسل جوان است… سالخوردگان در هر حال از طرف فرزندان خود بسیار مورد احترامند و قرن ها است که هر روز از آنها قدردانی می شود.

فرانسه
در فرانسه اولین بار ناپلئون روزی را به گرامیداشت مادران اختصاص داد و پس از تغییراتی که در طول زمان در تاریخ و نحوه برگزاری این روز به وجود آمد ژنرال دوگل رسما آخرین یکشنبه ماه مه را برای برگزاری آن تعیین کرد. هر سال در فرانسه شهرداران، نمایندگان یا اعضای شورای شهر مدال هایی را برای مادران خانواده های پرجمعیت تعیین می کنند: