وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام این مطلب که مرحله دوم ثبت نام طرح اقدام ملی تا پایان امسال به اتمام میرسد، گفت: برای رفع بوی بد فرودگاه، استانداری و محیط زیست اقدام خواهند کرد و وزارت راه و شهرسازی نیز کمک خواهد کرد تا این مشکل در اسرع وقت حل شود. محمد […]
وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام این مطلب که مرحله دوم ثبت نام طرح اقدام ملی تا پایان امسال به اتمام میرسد، گفت: برای رفع بوی بد فرودگاه، استانداری و محیط زیست اقدام خواهند کرد و وزارت راه و شهرسازی نیز کمک خواهد کرد تا این مشکل در اسرع وقت حل شود.
محمد اسلامی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در گفتگو با خبرنگاران، اعلام کرد: ثبتنام طرح اقدام ملی مسکن در تهران و هفت استانِ البرز، قزوین، زنجان، خراسانجنوبی، هرمزگان، کرمان و اصفهان روز گذشته و در اولین روز ثبت نام در این فاز به پایان رسید.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ثبت نام روز گذشته با ثبت نام ۲۴۰ هزار نفر در سطح کشور و همچنین ۲۰ هزار نفر که در بافت فرسوده و پیش تر تشکیل پرونده داده بودند به اتمام رسید، اعلام کرد: روند ثبت نام روند مناسبی بود و هم اکنون در حال پالایش ثبت نام کنندگان هستیم. اسلامی توضیح داد: بررسی ها تاکنون حاکی از این است که در برخی از شهرها فرم «ج» ۶۰ درصد از ثبت نام کنندگان قرمز است که قطعا این افراد و افرادی که دیگر شرایط را دارا نیستند از اسامی نهایی حذف خواهند شد. عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه هم اکنون وزارت راه و شهرسازی با همکاری دیگر سازمان ها و نهادهای مرتبط در حال پالایش ثبتنامکنندگان طرح اقدام ملی مسکن است، گفت: در مراحل بعدی در صورت تعیین اراضی جدید و در مکان هایی که ظرفیت وجود دارد ثبتنام از متقاضیان واجد شرایط انجام خواهد شد. اسلامی تاکید کرد: مرحله دوم ثبت نام در استان های دارای شرایط بعد از پالایش انجام می شود. برنامه ریزی ها به گونه ای است که مرحله دوم ثبت نام حتما تا پایان سال به اتمام برسد تا بتوانیم ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی جامه عمل بپوشانیم. اسلامی در خصوص بوی بد فرودگاه امام خمینی و راهکارهای وزارتخانه برای حل آن، اعلام کرد: برای بوی بد فرودگاه استانداری و محیط زیست اقدام خواهند کرد. وزارت راه وشهرسازی نیز کمک خواهد کرد تا این مشکل در اسرع وقت حل شود.
تهران نیاز فوری به نصب ایستگاههای سنجش گاز و آبهای
زیرزمینی دارد
احتمالِ یافتنِ منشا شيميايی بوی نامطبوع تهران
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: انتشار بوی نامطبوع تهران، احتمالا ناشی از ترکیب شیمیایی گاز دیاکسید گوگرد موجود در هوا با رطوبت موجود در سطح زمین است. علی بیتاللهی در خصوص تحقیقات آن مرکز برای کشف دلایل بوی بد پایتخت، بر ضروت تهیه ایستگاههای سنجش گاز و ایستگاههای برخط سنجش آبهای زیرزمینی تاکید کرد و گفت: به دلیل انتشار بوی نامطبوع در فصلهای مختلف و همچنین در مناطق آلوده، پژوهشگران نیازمند ایستگاههای سنجش گاز و همچنین ایستگاههای برخط سنجش آبهای زیرزمینی هستند.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: زمستان سال گذشته، پدیده بوی بد تهران برای اولین بار اتفاق افتاد. به طوریکه در همان زمان، شایعاتی ایجاد شد که گازهای ناشی از فعالیت آتشفشان دماوند است که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز به همین واسطه به موضوع، ورود کرد. اما تحقیقات بعدی نشان داد که این نظریه در خصوص بوی بد تهران، منتفی است. بیتاللهی توضیح داد: سال گذشته تمامی چشمههای احتمالی بوی بد تهران از جهات مختلف مورد بررسی قرار گرفت. از جمله آنها احتمال پخش گاز مرکاپتان که گاز بدبویی است و به گاز طبیعی که بیبوست تزریق میشود تا نشتی آن در گاز شهری مورد توجه قرار بگیرد، مورد بررسی قرار گرفت. تحقیقات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نشان داد که گاز مرکاپتان دلیل این وضعیت نیست. رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: مساله فاضلاب نیز مورد بررسی قرار گرفت. قطعا این بوی بد مربوط به گاز فاضلاب نبود زیرا فاضلاب یک امر گذرا نیست و اگر نشتی مواد فاضلابی وجود داشته باشد هم روی سطح زمین میآید و هم ممتد خواهد بود. در این صورت تا روزها آثار بو از بین نمیرود و مردم ساکن در آن مناطق را به شدت آزار میدهد. وی گفت: پخش بوی بد در فضای شهر تهران به صورت یکنواخت در مناطق مرکز، غرب، شرق و حتی پارک پردیسان احساس شد. این یکنواختی نشان میدهد که پخششدگی بو، ناحیهای است. عضو هیاتعلمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه افزایش غلظت گاز گوگرد به ویژه در مناطق جنوبی در هنگام انتشار بوی بد، سنجش شده است، گفت: بررسیهای شخصی من که بخشی از آن، مبتنی بر دادههای شاخص کیفیت هواست، نشان میدهد که ترکیب گاز SO۲ با رطوبت هوا منجر به ایجاد اسیدی میشود که در اثر برخورد با هوای نامطبوع و یا سطح زمین، فعل و انفعالاتی را ایجاد میکند و بوی بد را به شکل ناحیهای تشکیل میدهد. وی تصریح کرد: برای اظهارنظر قطعی در خصوص بوی نامطبوع تهران به اندازهگیری دادهها نیازمند هستیم. در واقع، شهر تهران نیاز فوری به تجهیز و نصب ایستگاه های سنجش گاز و ایستگاه های برخط سنجش آب های زیرزمینی دارد. بیت اللهی گفت: نصب ایستگاههای سنجش گاز و همچنین ایستگاههای برخط سنجش آبهای زیرزمینی به پژوهشگران در تشخیص و علتیابی پدیده بوی نامطبوع پایتخت، یاری میرساند. در واقع با نصب این ایستگاهها، گازهایی که احتمال دارد در آب های زیرزمینی و همچنین سطح آب زیرزمینی نوسان داشته باشند سنجش شده و مورد ارزیابی علمی قرار میگیرند.