«هنر معترض؛ مقالاتی پیرامون شور و جسارت» نوشته جانت وینترسون با ترجمه نیلوفر خسروی منتشر شد. این کتاب که شامل جستارها و مقالات جانت وینترسون، داستاننویس بریتانیایی، است در ۲۳۰ صفحه با قیمت ۶۵ هزار تومان در نشر حکمت کلمه منتشر شده است. در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: «هنر معترض» یا «مقالاتی […]
«هنر معترض؛ مقالاتی پیرامون شور و جسارت» نوشته جانت وینترسون با ترجمه نیلوفر خسروی منتشر شد. این کتاب که شامل جستارها و مقالات جانت وینترسون، داستاننویس بریتانیایی، است در ۲۳۰ صفحه با قیمت ۶۵ هزار تومان در نشر حکمت کلمه منتشر شده است.
در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: «هنر معترض» یا «مقالاتی پیرامون شور و جسارت» نامی است که وینترسون روی ۹ مقاله از مقالات خود گذاشته است. مقالاتی که جدای از ایدههای مفهومیشان که پیوستگی و استقلال خود را دارند، شور و جسارت در تکتکشان موج میزند. مقاله اول روایت مواجهه اتفاقی وینترسون در یک خیابانگردی با یک تابلو نقاشی است. او این مواجهه را با خود به یک کتابفروشی میبرد و با تنیدن دور این مواجهه و واکاوی خودش و مواجهاتش با هنرهای دیداری مقالهای شورانگیز پیرامون هنر مینویسد.
وینترسون معتقد است که: «رسانه هنر را چپاول کرده است.» و مینویسد: « اطمینان دارم اگر بهعنوان یک جامعه، هنر را جدی بگیریم و صرفاً بهعنوان تزیینات یا سرگرمی به آن نگاه نکنیم و در عوض برایمان مانند روحی زنده باشد، خیلی زود خواهیم آموخت که هنر چیست و چه چیزی هنر نیست.»
در بخش دوم کتاب، دگرگونی، چهار مقاله: «نویسنده، خواننده، واژهها»، «شهادت علیه گرترود استاین»، «موهبت بال داشتن» و «حجاب واژهها» آمده است و در بخش سوم یعنی جذبه و انرژی چهار مقاله «روانسنجی کتاب»، «تخیل و واقعیت»، «هنر و زندگی» و «کاری از آن خودم» که یادآور نام اثر ویرجینیا وولف «اتاقی از آن خودم» است.
تکتک مقالات و جستارها در کنار ایدههای جذابشان پر از انرژیاند، همانطور که خودش در مقاله آخرش نوشته است: «هنر گونهای انرژی و فضاست.»
خاطرات پل نیومن منتشر میشود
کتاب خاطرات پل نیومن بازیگر مشهور آمریکایی یک دهه بعد از مرگش از سوی انتشارات آلفرد ای. ناف سال آینده منتشر خواهد شد. کتاب خاطرات پل نیومن بازیگر مشهور آمریکایی یک دهه بعد از مرگش از سوی انتشارات آلفرد ای. ناف سال آینده منتشر خواهد شد. پل لئونارد نیومن بازیگر برنده جایزه اسکار و کارگردان آمریکایی بود. او جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای ایفای نقش در فیلم رنگ پول در سال ۱۹۸۶ به دست آورد.
نیومن در ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۸ بعد از مدتی مبارزه با بیماری سرطان ریه در ۸۳سالگی درگذشت. به نوشته نیویورک تایمز، نیومن خاطراتش را بهصورت شفاهی سالها قبل از مرگش ضبط کرده بود و حالا این خاطرات به رشته تحریر درآمده است. مسئولان انتشارات ناف میگویند: این فایلها از سوی استوارت استرن فیلمنامهنویس و یکی از دوستان نزدیک نیومن روی کاغذ آورده شده است و مصاحبههای خودش با نیومن نیز به آنها اضافه شده است. در این کتاب مصاحبههای استوارت با همسر نیومن، فرزندان و دوستان نزدیک نیومن نیز ذکر شده است.
«خورشید و گلهایش» در بازار کتاب
کتاب «خورشید و گلهایش» نوشته روپی کائور، با ترجمه زیبا گنجی از سوی انتشارات مروارید روانه بازار کتاب شد.
روبی کائور، نویسنده و تصویرگر هندی- کانادایی است که کتاب «خورشید و گلهایش» را در سال ۲۰۱۷ به چاپ رساند. شعرهای این اثر با تصاویر و نقاشیهایی همراه است که توسط نویسنده و تعدادی از طراحان کشیده شده است تا اشعار ارتباط معنایی بیشتری با مخاطب برقرار کند. کائور پیش از این کتاب در سال ۲۰۱۴ مجموعه شعر «شیر و عسل» را منتشر کرد. کتاب «خورشید و گلهایش» نوشته روپی کائور، در ۲۱۶ صفحه، به قیمت ۵۴ هزار تومان، در قطع رقعی، جلد شومیز، با ویراستاری سعید سعیدپور و ترجمه زیبا گنجی، توسط انتشارات مروارید منتشر شد. در شعری از این مجموعه میخوانیم:
«راه و رسم زندگی همین است
مادرم این را گفت
و مرا که اشک میریختم
به سینهاش فشرد
به گل و گیاهی فکر کن که
هرسال در باغچهای میکاری
آنها به تو میآموزند
که آدمها هم
باید بپژمرند
فروریزند
ریشه کنند
برخیزند
تا اینکه شکوفا شوند.»
درس تاریخ
نبرد قادسيه
نبرد قادسيه ميان عرب مسلمان و ايران ۱۶ نوامبر ۶۳۶ ميلادي آغاز شد و تا نيمروز ۱۹ نوامبر ادامه یافت. اين نبرد به شكست نظامیان ايران انجاميد و متعاقب آن، نیروهای عرب شهر تيسفون پایتخت ایران وقت را تصرف كردند و سپس به تعقيب يزدگرد سوم شاه وقت كه از تيسفون عقب نشيني كرده بود پرداختند و در دو جنگ ديگر، در مناطق جلولا و نهاوند، نيز اورا شكست و به خراسان فراري دادند كه در ناحیه «مَرو» ترور شد. مسلمانان عرب سپس ايران را شهر به شهر تصرف کردند و حدود دو قرن در اشغال خود داشتند. تصرف ایران جز مازندران و مناطق شمال آمودریا تا سال ۶۵۱ تکمیل شده بود، ولی عرب در بسیاری از شهرهای ایران آرامش نداشتند و مورد حملات چریکی میهندوستان قرار می گرفتند. جزئیات حکومت عرب بر ایران انتشار نیافته است (دو قرن سکوت).
نبرد قادسیه در زمان خلافت عُمَر ابن الخطّاب روی داد که از سال ۶۳۴ بر جای ابوبکر نشسته بود. پیش از نبرد قادسیه، چند زد و خورد کوچکتر میان نیروهای عرب و واحدهای محلی ایران در نواحی غرب فرات و منطقه حیره روی داده بود. این زد و خوردها از سال ۶۳۳ میلادی آغاز شده بود. یک مورد از این زد و خوردها در ایالت آشورستان = آسورستانِ ایران و نه چندان دور از نینوا (نینوه ـ موصل). در نبرد قادسیه (ناحیه ای در جنوب کوفه و حِله و در کنار یک شاخه از رود فرات) نیروهای ایران بیش از ۸۰ هزار تَن بودند و ۳۳ فیل جنگی داشتند و نیروهای عرب حدودا ۳۰ هزار تَن و فرمانده ارشد آنان سعد ابن ابی وقّاص بود. فرمانده یکان های ایران اسپهبد رستم فرخ زاد بود که شایستگی چندان نداشت و با اِعمال نفوذ، فرمانده شده بود. تلفات ایران در نبرد قادسیه، چهل هزار کشته و تلفات عرب ۸ هزار و پانصد کشته گزارش شده است.