هیات نظارت بر رفتار نمایندگان درخصوص برخی اظهارنظرها ورود کند
هیات نظارت بر رفتار نمایندگان درخصوص برخی اظهارنظرها ورود کند

    ناصر ایمانی تحلیل‌گر سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص تندروی برخی نمایندگان در برخورد با وزرای دولت و همچنین بازتاب این رفتارها در سطح جامعه، گفت: ما در مجلس با دو پدیده مواجه هستیم که هر کدام از آن‌ها جداگانه دارای اهمیت است، پدیده اول افرادی هستند که مواضع تند […]

 

 

ناصر ایمانی تحلیل‌گر سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص تندروی برخی نمایندگان در برخورد با وزرای دولت و همچنین بازتاب این رفتارها در سطح جامعه، گفت: ما در مجلس با دو پدیده مواجه هستیم که هر کدام از آن‌ها جداگانه دارای اهمیت است، پدیده اول افرادی هستند که مواضع تند دارند و پرخاشگرانه به مسائل مختلف جامعه نگاه و برخورد می‌کنند که البته این طیف‌ها در مجالس قبلی هم حضور داشتند و جدید نیستند. همواره در دوره‌های قبل مجلس هم افراد تندی حضور داشتند که با موضوعات به صورت رادیکال برخورد می‌کردند. وی ادامه داد: این طیف در این مجلس هم به شکل دیگر و با افراد دیگری وجود دارند، البته شاید در این مجلس تعداد آن‌ها بیشتر و یا صدای آنها بلندتر یا کمتر باشد که این مساله هنوز قابل قضاوت نیست اما حضور دارند. ایمانی در ادامه از کم‌تجربه بودن برخی نمایندگان در مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: پدیده دومی که با آن موجه هستیم حضور افراد تازه‌کار و بدون سابقه در مجلس است. برخی نمایندگان در مجلس هستند که نخستین دوره حضور در مجلس را تجربه می‌کنند و تصور می‌کنند که به واسطه حضور در مجلس همه جوانب مختلف امور در اختیار آن‌ها است و باید درخصوص هر موضوعی به سرعت اظهار نظر کرده و موضع بگیرند، بدون اینکه در آن حوزه کار کارشناسی انجام داده باشند.
وی در ادامه به بیانات رهبری در دیدار هفته گذشته با نمایندگان اشاره کرد و گفت: دستوراتی که رهبری هفته گذشته به مجلس دادند اگر نمایندگان به آن توجه کنند، مقدار زیادی راهگشا است. ایشان فرمودند که نمایندگان از جو زدگی و طرح مطالب غیرکارشناسی خودداری کنند. اما به هر حال کار برای آقای قالیباف سخت است.
ایمانی همچنین ابراز داشت: من تصور می‌کنم در این شرایط بهترین کاری که می‌توان در این زمینه انجام داد، مواجه کردن باقی نمایندگان با این افراد است. اگرچه تاحدودی رییس و هیات رییسه مجلس بتوانند این افراد را مدیریت و کنترل کنند اما وزن اصلی موضوع به اعتقاد من باید توسط سایر نمایندگان مدیریت شود که این افراد را کنترل کرده و با آن‌ها صحبت کنند و آن‌ها را قانع کنند که از طرح برخی مسائل و اتهام‌هایی که نسبت به برخی مسئولان مطرح می‌شود، خودداری کنند.
این تحلیلگر سیاسی اصولگرا در خصوص بازتاب‌های این نوع رفتارها در سطح جامعه نیز گفت: مردم امکان اینکه بخواهند همه مواضع نمایندگان را از نزدیک و با آمار، اطلاعات و نظرات کارشناسی تحلیل و بررسی کنند را ندارند لذا برخی حرف‌ها و مواضع باعث تشویش افکار مردم می‌شود و با توجه به اینکه مردم نمی‌دانند این حرف‌ها درست است یا غلط، نمی‌دانند که چگونه تصمیم و موضع بگیرند.
وی ادامه داد: برای مثال بعضاً یک حرفی توسط یک فرد گفته می‌شود مانند حرفی که چند روز قبل یکی از نمایندگان در خصوص مساله واگذاری جلسه جزیره کیش مطرح کرد که البته بعداً تکذیب هم کرد اما این تکذیب تاثیر چندانی نداشت، خب مطرح شدن چنین حرف‌هایی ذهن مردم را مشوش می‌کند و آثار سویی در جامعه دارد.
ایمانی در پایان با اشاره بر لزوم ورود هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در برخی موارد، تصریح کرد: من معتقدم باید با این طیف از نمایندگان بسیار صحبت کرد تا از ایراد سخنانی که آثار منفی در جامعه دارد پرهیز کنند و در مواردی هم که لازم شد، هیاتی که به عنوان نظارت بر رفتار نمایندگان وجود دارد باید با این افراد برخورد کند تا آن‌ها با آثار حرف‌های این‌‌چنینی مواجه شوند و بر اظهارنظرهای خود کنترل بیشتری داشته باشند.